ترابردپذیری به صورت تجاری از  ۳۱ مرداد ماه ۱۳۹۵ شروع شد و در آن زمان خبری از ارائه ارقام و اعداد در این زمینه توسط اپراتورها نبود. اما اخیرا اپراتورها به صورت مداوم در حال انتشار ارقامی در این زمینه هستند و هرکدام ادعا می‌کنند خودشان در این زمینه موفق بوده‌اند.

ایرانسل در نشست خبری خود در روز یکشنبه ۱۰ تیرماه ۱۳۹۶ ادعا کرد که همراه اول تنها به ۴۳ درصد از درخواست‌های ترابردپذیری رسیدگی کرده است در حالی که همراه اول در آخرین گزارش رسمی خود در ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ موفقیت خود در شاخص «میزان موفقیت در اجرای مناسب ترابردپذیری» را ۶۴ درصد دانست. با توجه به اختلافات فاحش در آمارهایی که دو اپراتور همراه اول و ایرانسل در مورد ترابردپذیری اعلام کرده‌اند، زومیت در مصاحبه با روابط عمومی شرکت همراه اول برای رفع ابهام در این زمینه از همراه اول علت اختلاف در آمار را جویا شد. روابط عمومی همراه اول در این رابطه به زومیت گفت:

شرکت پایا به عنوان مجری فنی طرح ترابردپذیری به صورت روزانه اعداد و ارقام مربوط به ترابردپذیری را برای ما ارسال می‌کند. ما در مورد آماری که ایرانسل مطرح می‌کند اعتراض کرده‌ایم و بیانیه مطبوعاتی دادیم. در پاسخ به جوابیه رسمی ایرانسل به سایت سیتنا هم مجبور شدیم اعلام کنیم که این اعداد با آمار پایا مطابقت ندارد. شرکت پایا در نامه‌نگاری با سیتنا در جواب جوابیه ایرانسل اعلام کرده است که ارقام را تایید نمی‌کند.

روابط عمومی همراه اول همچنین در توضیح ادعای ایرانسل مبنی بر اینکه همراه اول اجازه‌ی ترابرد به برخی کاربران را نداده است، گفت:

به عنوان یک قانون اگر کاربر خط دائمی قصد خروج از شبکه و ترابرد را داشته باشد باید تمام امتیازات و صورت حساب خود را تسویه کند و صورت حساب به روز بگیرد و آن را پرداخت کند و اگر ما در این زمینه کارشکنی کرده بودیم مسلما از سوی رگولاتوری مجبور به پرداخت جریه‌های میلیاردی می‌شدیم.

شاخص اصلی در سنجش موفقیت در ترابردپذیری چیست؟

مدیر روابط عمومی ایرانسل توضیحاتی نیز در خصوص مفاهیم یکتایی کاربر و تفاوت درخواست صرف و درخواست موفق‌آمیز در ترابردپذیری داد.

  • مفهوم یکتا بودن: به این معناست که یک کاربر حتی اگر برای مثال ۵ بار هم درخواست خود را ثبت کرده باشد توسط سیستم یک کاربر یکتا شناخته می‌شود.
  • مفهوم درخواست ثبت شده: به این معناست که درخواست صرف ثبت شده است و حتی شاید کاربر در سامانه اپراتور موردنظر و سامانه پایا درخواست خود را ثبت کرده است ولی در مراحل بعدی به مشکل خورده است.
  • مفهوم ترابردپذیری موفق: کاربر به طور کامل موفق به انجام ترابردپذیری شده است.

روابط عمومی همراه اول، شاخص اصلی درسنجش موفقیت در ترابردپذیری را تعداد ترابردهای موفق دانست و  اعلام کرد در این شاخص به صورت تجمیعی (‌کل ورودی‌ها از هر دو اپراتور ایرانسل و رایتل) ما با رقم ۸۱۰۲۵ از سایر اپراتورها موفق‌تر هستیم و حتی در شاخص تعداد درخواست ثبت شده که شاخص دقیقی برای سنجش این امر نیست نیز از ایرانسل جلوتر هستیم. آخرین آمار منتشر شده از سمت پایا در روز یکشنبه ۱۱ تیرماه ۱۳۹۶ نشان می‌دهد تعداد ترابردهای انجام شده به صورت تجمیعی از ایرانسل به همراه اول ۶۹ هزار و ۵۸ مورد بوده است در حالی که خروجی از همراه اول به سمت ایرانسل ۴۹ هزار و ۱۰۶ مورد است. روابط عمومی همراه برای روشن‌تر شدن بیشتر این مفاهیم آنها را به بازی فوتبال تشبیه کرد و گفت شاخص اصلی نتیجه‌ی بازی است نه تعداد پاس گل یا کارت‌های قرمز و زرد و نتیجه حاکی از موفقیت ماست. همراه اول تراز تجمیعی کل خود را نیز تا امروز ۲۲۳۵۱+ اعلام کرده است درحالی که تراز تجمیعی امروز برای ایرانسل و رایتل به ترتیب ۱۸۸۹۸- و ۳۴۵۳- است.

علت اختلاف آمار و ارقام منتشر شده توسط ایرانسل با همراه اول چیست؟

روابط عمومی همراه اول در مورد علت احتمالی اختلاف آمار ترابردپذیری نیز گفت:

ترابردپذیری از دو طریقِ مراجعه به دفاتر خدماتی یا ثبت‌نام در سایت اپراتور مربوطه انجام می‌گیرد و در مورد تعداد درخواست‌های ترابردپذیری که منتشر می‌شود این احتمال وجود دارد که اپراتورهای رقیب تمامی کسانی که حتی برای سرگرمی فرم‌های الکترونیکی را پر می‌کنند را جزو آمار درخواستی‌ها ثبت می‌کند و چون پرتال پایا به این آمار دسترسی ندارد این اختلاف بین آمار بوجود می آید.

به نظر می‌رسد یکی از علل اختلاف آمارهای منتشر شده همین فرم‌های پر شده در سایت ایرانسل باشد:

علت دیگر این است که وقتی ترابرد انجام می‌شود اپراتور موظف است ظرف ۲۴ است سیم کارت را به کاربر برساند و اگر این کار انجام نشود فرآیند ترابرد کامل نمی‌شود و چون دفاتر خدمات و پشتیبانی ما نسبت به ایرانسل و رایتل بیشتر هستند، ما سریعا سیم کارت را به دست مشتری می‌رسانیم در حالی که دو اپراتور دیگر این کار را نمی‌کنند و عملا ترابرد ناقص می‌ماند.

زومیت برای پی بردن به علت اختلاف در آمارهای منتشر شده از سوی دو اپراتور ایرانسل و همراه اول با شرکت پایا تماس گرفت ولی متاسفانه این شرکت در این زمینه پاسخگو نبود.

zoomit

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *