ثروتمند شدن هدف خیلی از ماست و برای رسیدن به آن تمام تلاشمان را میکنیم. اما گاه هر کاری میکنیم به آن نمیرسیم. یکی از مهمترین دلایل موفقیت چه در زمینه ثروتمند شدن و چه در زندگیمان، عادتهای ماست. عادتهای ما رفتارهای ناخودآگاهی هستند که اتفاقات بزرگ زندگی ما را رقم میزنند. برای اینکه بتوانید زودتر از دوستانتان بازنشسته شوید و ادامه زندگی را با سفر به دور دنیا و استراحت بگذرانید و نگران هزینههایتان نباشید لازم است در برخی از عادتهایتان تجدید نظر کنید.
۱. پس از پرداخت قسط و قبضها، هر چه پول باقی مانده قابل استفاده است
این تفکر اشتباه است. افراد ثروتمند ابتدا برای خرجهایی که در آینده خواهند داشت پول کنار میگدارند و با باقی مانده پولشان گذران زندگی میکنند. اغلب ما بعد از دریافت حقوق ابتدا قسط و قبضهایمان را پرداخت میکنیم و مابقی را برای خرجهایی که در طول ماه داریم صرف میکنیم. اما ثروتمندان بلافاصله بعد از دریافت پول پسانداز میکنند. سپس با باقیمانده پولشان اقساط و سایر هزینهها را پرداخت میکنند. با این کار اگر پولشان کم باشد و پاسخگوی نیازشان نباشد تلاش میکنند تا درآمدشان را افزایش دهند.
آنها هرگز بخش پس انداز را حذف نمیکنند حتی برای یک ماه. قانون ۸۰-۲۰ بین ثروتمندان هم رواج دارد. آنها باور دارند که با پس انداز ۲۰ درصد از درآمدشان میتوانند پاسخگوی ۸۰درصد از خرجشان در آینده باشد.
۲. با جریان ثروت آفرینی و گردش مالی آشنا نیستید
که البته امری طبیعی است. چرا که این یک علم اکتسابی است و متاسفانه نه تنها در مدارس و دانشگاهها به ما آموزش نمیدهند، بلکه خانوادهها هم در مورد آن اطلاعاتی ندارند و اگر هم تجربهای از چرخه کاری خودشان داشته باشند در اختیار فرزندانشان نمیگذارند.
طبق تحقیقاتی که بنیاد ملی مشاوره اعتماد آمریکا (NFCC) در مورد سواد مالی مصرف کنندگان انجام داد به نتایجی رسید که واقعا شگفت انگیز بود. از بین افراد مصاحبه شده تنها ۳۹٪ از آنها یعنی ۲نفر از هر ۵نفر گفتند که پس انداز دارند و جریان درآمدیشان را کنترل میکنند. و وقتی از آنها در مورد بازنشستگی سوال شد، ۳۲٪ از آنها اعلام کردند که هیچگونه پساندازی برای آینده خود و خانوادهشان ندارند.
این مسئله در کشور ما میتواند آمار تلختری باشد که مهمترین دلیل آن نداشتن آگاهی و اطلاعات کافی در مورد مسائل مالی است. اما اتفاق خوب این است که هیچ وقتی برای یاد گرفتن دیر نیست و کتاب های بسیار خوبی در این زمینه وجود دارند که میتوانند تمام آنچه که شما نیاز دارید را در اختیارتان بگذارند. از جمله آنها میتوان به کتاب پدر پولدار، پدر بیپول اشاره کرد:
کتاب پدر پولدار، پدر بیپول نوشته رابرت کیوساکی: رابرت کیوساکی یکی از افراد موفق دنیا در زمینه کسب و کار مالی است. کتابهای او به خوبی به شما آموزش میدهند که چطور مدل درآمدی و زندگی خود را تغییر دهید تا پول برای شما کار کند و ثروتمند شدن را تجربه کنید. پدر پولدار، پدر بیپول وهوش مالی یکی از مشهورترین کتابهای اوست، خبر خوب این است که به زودی میکروکتاب هوش مالی رابرت کیوساکی به صورت میکروکتاب در سبکتو ارایه خواهد شد و شما می توانید در مدت زمانی کوتاه چکیدهای مفید از مباحث آن داشته باشید.
۳. پس از فارغالتحصیلی یادگرفتن را متوقف کردید
معمولا همه ما بعد از فارغالتحصیلی به دنبال پیدا کردن شغل مناسب میرویم و بعد از آن درگیر زندگی و خانواده میشویم و کمکم لابهلای روزمرگیهای آن گم میشویم و یادگیری اولین چیزی است که از زندگی حذف میکنیم. عادت به مطالعه و یادگیری، یکی از عادتهای مهمی است که شما را به ثروتمند شدن نزدیک میکند.
میتوانید با مجلات و کتابهایی که در حوزه فعالیت شما هستند شروع کنید و زمانی را برای آن اختصاص دهد. با این کار هم عادت مطالعه را برای خودتان نهادینه میکنید و هم با افزایش اطلاعاتتان نسبت به سایر همکاران، پلههای ترقی را با سرعت طی میکنید. امروزه ابزارهای زیادی برای یادگیری وجود دارند که شما را محدود به زمان یا مکان خاصی نمیکنند، ویدئوهای آموزشی، وبلاگها، نشریات مختلف و پادکستها از جمله آنها هستند که به شما برای داشتن زندگی بهتر و البته ثروتمند شدن کمک میکنند.
میتوانید این یادگیری را وسعت بدهید و یک رشته یا حرفه جدید یاد بگیرید. حتی میتوانید یک رشته جدید دانشگاهی انتخاب کنید، نگران سن و سال و روزمرههای زندگی نباشید. اگر واقعا چیزی را بخواهید آن را بدون تحمل سختی زیاد بدست می آورید. آنها هیچ فرصتی را برای یادگیری از دست نمیدهند و به سرعت پیشرفت علم، چیزهای جدید یاد میگیرند.
بنجامین فرانکلین، مرد بزرگ و همه چیزدان آمریکایی میگوید: سرمایه هر شخصی باید در فکر و ذهن او باشد نه در جیبش. باید روی افکارتان سرمایه گذاری کنید چون علاوه بر اینکه کسی نمیتواند آنها را از شما بدزدد، پر سودترین سرمایه گذاریتان خواهد بود.
۴. پولهایتان را خرج چیزهای بیارزش نکنید
کل درآمد دوماهتان را برای خرید یک دست مبلمان شیک صرف میکنید؟ یا از بانک وام میگیرید که یک خودرو لوکس بخرید؟ این خرجها چقدر در زندگی به کارتان میآید؟ برای ثروتمند شدن اولین کاری که باید انجام دهید این است که یاد بگیرید درست خرج کنید. ثروتمندترین افراد دنیا برای تمام خرجهایی که میکنند دلایل توجیهی میآورند. آنها هر خرج را نوعی سرمایهگذاری میدانند، به همین جهت بابت هرچیزی پول پرداخت نمیکنند. آنها زمین و املاک میخرند یا پولشان را برای خرید اوراق و سهام صرف میکنند.
اشتباه نکنید، آنها خسیس نیستند. اتفاقا همه آنها زندگی فوقالعاده لوکسی دارند. اما از هر پولی که خرج میکنند، یک جریان درآمدی برای خودشان ایجاد میکنند به همین خاطر هرگز نگران دوران بازنشستگی نیستند و از کارشان لذت میبرند و بدون نگرانی از تمام شدن پولشان آن را خرج میکنند.
هاردی در کتاب اثرمرکب میگوید برای ثروتمند شدن و اینکه جلوی خرجهای اضافهتان را بگیرید بهتر است آنها را بنویسید بعد از یک ماه و با مرور دفنرچه متوجه خرجهای بیهودهای که میتوانند حذف شوند و پول آنها را به پس اندازتان اضافه کنید، خواهید شد.
۵. همه تخممرغهایتان را در یک سبد بگذارید
همه ما در همایشها و برنامههای مختلف شنیدهایم که برای اینکه سرمایهگذاری موفقی داشته باشیم باید سبدی از سهام صنایع مختلف داشته باشیم. اما این افسانه یک حقیقتی در پس خودش دارد، اینکه آیا شما در مورد همه آن صنایع اطلاعات کافی دارید؟ اگر بازار همه آنها را تا حدودی میشناسید که خب، این یک نصیحت هوشمندانه برای شماست. اما اگر اینطور نیست، قطعا این کار را نکنید. مارک کوبان در این مورد میگوید: تنوع در سبد سهام، کار آدم های احمق است. البته شاید نگاه او کمی تند باشد اما حقیقت این است که اگر شما بدون اطلاعات کافی وارد بازار شوید، شکستهای جبران ناپذیری را متحمل خواهید شد. وارن بافت یکی از ثروتمندترین افراد دنیا میگوید: خطر زمانی برای شما اتفاق میافتد که نفهمید چه کاری را انجام میدهید.
“۵ دلیل برای ثروتمند شدن یا نشدن!” را بشنوید (۹دقیقه)
sabketo