ویژگی های افراد خلاق
افراد خلاق را در دنیای امروز می توان موفق ترین افراد دانست. این افراد به خوبی می توانند در سرعت بالای رودخانه زندگی، خود را با پیشرفت ها و چالش ها تطبیق دهند.
خلاقیت چیست؟
همه ما کم و بیش با معنای خلاقیت آشنا هستیم. خلاقیت دارای تعاریف بیشماری است؛ در یک نکته کلی می توان خلاقیت را ارائه یک فکر و راه حل جدید دانست.
در این مطلب سعی داریم بدانیم که افراد دارای خلاقیت چگونه فکر می کنند و چگونه می توانند بر مشکلات به گونه ای جدید و بی دردسرتر فائق آیند.
خلاقیت اکتسابی است یا وراثتی؟
خلاقیت را نمی توان در گروی یک اخلاق یا آداب خاص دانست. در هر جمع و یا خانواده ای افرادی هستند که نمی خواهند درگیر روزمرگی شوند و می خواهند با روش خود مشکلات خود را حل کنند و به موفقیت های بیشتر برسند.
بی شک محیط مناسب خانوادگی و روش تربیت می تواند سهم زیادی در بروز خلاقیت داشته باشد، اما این به این معنی نیست که افراد نمی توانند به صورت ذاتی و جرقه زده به داشتن این صفت نائل آیند.
افراد خلاق چه ویژگی هایی دارند؟
آرامش، کنجکاوی، اعتماد به نفس، مشورت و ریسک پذیری در کنار هزاران ویژگی شخصیتی دیگر، می تواند افراد دارای خلاقیت را شرح دهد. این افراد برای هر مسئله به راه حل های قدیمی بسنده نکرده و محدود به عادات و رسوم نمی شوند، آنها با توجه به زمان خود و شرایط حال حاضر، مشکلات را بررسی و حل می کنند.
و اما دیگر ویژگی های افراد خلاق:
- به اطراف خود به خوبی و با دقت فراوان نگاه می کنند و جزئیات را مهم می شمارند.
- سوالات پیش آمده در ذهن خود را بی جواب نمی گذارند، به این معنا که ابهامات و سوالت را در گوشه ذهن خود تا رسیدن به یک جواب منطقی نگه می دارند. به این صورت می توانند از تمام محیط برای نیل به هدف استفاده نموده و پاسخی درخور را فراهم آورند.
- در یکی کردن تفکر کلامی با تفکر بصری و تفکر منطقی با تخیلی از بقیه انسان ها جلوتر هستند.
- کنجکاو بوده و پدیده های جدید را به خوبی مورد بررسی و تحقیق قرار می دهند.
- افکار انعطاف پذیری داشته و هیچ گاه به یک حالت خاص قانع نمی شوند؛ اگر فکر جدید و یا راه حلی جدیدی به ذهنشان برسد، آن را پذیرفته و فکر قبلی را اصلاح می کنند.
- ذهن خود را به خوبی مدیریت می کنند؛ به این معنا که توانایی کنترل فکرهای مختلف اعم از مزاحم و منفی را دارند و اجازه نمی دهند افکار نامربوط مانع از تمرکز آنها شود.
- مسائل پیچیده و چند مرحله ای را با حفظ آرامش، به مراحل کوچک تر و قابل هضم تر تقسیم می کنند.
- خوشبین بوده و درگیر مسائل ناراحت کننده و پیش پا افتاده نمی شوند.
- ایده های مختلف را به هم ربط می دهند و دائم به دنبال یافتن وجه اشتراک بین مسائل گوناگون هستند تا از برآیند آنها به خلق فکری نو برسند.
- دارای سلاست فکر هستند، سلاست فکر به این معناست که می توانند به طور همزمان در مورد یک مسئله چندین فکر و راه حل ارائه دهند.
- تمایل شدید به بهتر شدن اوضاع زندگی خود و دیگران دارند؛ از یکنواختی گریزان بوده و دائما در حال تکاپو هستند.
- ضرورت مطالعه و یادگیری دائمی را لحظه ای از ذهن خود دور نمی کنند.
- دائما در حال خیال پردازی هستند؛ رویاها، افکار و نقشه های خود را در هر مرحله دائما در ذهن خود مجسم می کنند.
- دید بسیار خوبی دارند و مشاهدات خود را در ذهن در چند مرحله ثبت می کنند، تا در صورت لزوم به خوبی بتوانند از تجربیات خود بهره ببرند.
- هنگامی که کار می کنند، بهره وری بسیار بالایی دارند، هر کاری که به آنها سپرده می شود را به بهترین نحو ممکن انجام می دهند.
- زمان هایی را برای تنهای با خود حتما در برنامه زندگی می گنجانند. آنها به خوبی می دانند که برای تجدید قوا و جای گیری مناسب افکار در ذهن، احتیاج به یک زمان استراحت فکری دارند.
- موانع زندگی را به نفع خود تغییر می دهند. آنها می دانند که شکست تلخ نبوده و در پس آن شیرینی نامحدودی منتظر آنهاست. موانع زندگی را به فرصتی برای درخشش تبدیل می کنند.
- آنها به یافتن تجربیات جدید بسیار بها می دهند. از تجربیات همه افراد در سمت ها، مشاغل و جایگاه های مختلف استقبال می کنند. نه تنها حوزه تخصصی، بلکه در تمام حوزه ها اطلاعات لازم را در ذهن خود ذخیره می کنند.
- افراد خلاق به هیچ عنوان از شکست خوردن واهمه ای ندارند، آنها می دانند که هر چه بیشتر در یک راه قدم بردارند و با شکست های گوناگون رو به رو شوند، با آن حرفه بیشتر خو گرفته و به موفقیت نزدیک ترند.
- از پرسیدن سوال نمی ترسند! سوال پرسیدن را در قلمرو حقوق خود می دانند و درک می کنند که هرچه سوال بیشتری پرسیده شود، می توانند محدوده اختیارات خود را وسعت بیشتری ببخشند.
- این گونه افراد به علایق مردم احترام می گذارند. به خوبی می توانند درک کنند که مردم زمانه شان به چه چیز بییش از هرچیزی بها می دهند. به تعبیری اقتصادی، آنها به خوبی بازارهای هدف را می شناسند.
- دارای قدرت ریسک پذیری بالایی هستند، نترس بودن در برابر شکست از ویژگی های این ریسک ناپذیری می باشد.
- به زندگی به عنوان یک فرصت نگاه می کنند. آنها خود را مهم دانسته و با اعتماد به نفس بالای خود، در زندگی به دنبال فرصت های طلایی هستند.
- یکی از مهم ترین ویژگی های افراد خلاق این است که علایق و استعدادهایشان را دنبال می کنند.
- از محدوده ذهنی خود فراتر می روند، دائما در حال اصلاح فضای محدود هستند تا به افکاری بی نهایت دست یابند.
- به اطراف خود و انرژی موجود در اطراف خود اهمیت می دهند؛ در سمینارها و کنفرانس های مختلف حضور به عمل می آورد. در جامعه ای خود را قرار می دهد که می داند اعضای آن جامعه آنها را به هدف نزدیک تر می کنند. در این راستا دوستان و همنشینان خود را از میان افراد خلاق و نخبه انتخاب می کنند.
- تمرکز حواس را بسیار مهم می دانند و تمام ذهن خود را هنگام فکر کردن با نظمی خاص به موضوعی مهم معطوف می دارند.
اهمیت خلاقیت:
موضوع مهمی که می توان در اهمیت خلاقیت اشاره نمود این است که در دنیای امروز، در میان پیشرفت فوق العاده سریع تکنولوژی، علم شاید به اندازه گذشته پاسخگوی نیازهای بشر نباشد. علم به تنهایی پیشرفت اصلی اش را در گذشته کرده و امروز زمان آن رسیده که در قطار سریع السیر فناوری و تکنولوژی ما هم سهمی داشته باشیم.
این روزها کلید موفقیت، خلاقیت است. شاید در گذشته تنها صرف مدرک داشتن و علم اندوزی یک فرد می توانست برای او درآمد، شغل، جایگاه اجتماعی و شهرت پدید آورد؛ اما در دنیای این روزها به دلیل گسترش اهمیت فناوری، تنها خلاقیت است که می تواند شما را به موفقیت و اهداف خود برساند. در یک کلام، بدون خلاقیت و بدون متفاوت فکر کردن، رقابت و بقا با دنیا هر روز سخت تر و حتی غیر ممکن می شود.
ویژگی های افراد خلاق