انواع گریه کودک و پیام ها آن
انواع گریه کودک به ما می گوید که کودکمان چه نیازی دارد و چگونه باید خودمان را برای رفع آن آماده کنیم. نوزادان پس از تولد زمان زیادی را گریه می کنند، شاید برای اطرافیان تمام این گریه ها به یک صورت باشد، اما این مادر کودک است که به خوبی متوجه دلیل گریه نوزادش شده و آن را برطرف می سازد.
نوزادان به دلیل آنکه تنها راه برقراری شان گریه کردن است، مجبورند برای بیان نیازهایشان، گریه کنند، گریه ای که در اکثر مواقع بدون اشک بوده و صدایی شبیه جیغ زدن دارد.
نوزادان تنها به چند دلیل محدود گریه می کنند که با هم این عوامل را بررسی می کنیم:
گرسنگی:
این ترجمه نوعی گریه است که کودک همراه با گریه و ناله های منقطع، دستش را مشت کرده و درون دهانش می برد. این حالت یعنی من گرسنه ام و زودتر به من غذا دهید.
کثیف شدن پوشک:
در این حالت علاوه بر گریه و در صورتی که ادرارسوختگی رخ داده باشد، بی قراری؛ کودک پایش را درون شکم جمع کرده و باز می کند. این حالت که به پای کوبی معروف است، نشان می دهد که پر شدن پوشک کودک او را اذیت می کند.
خواب:
در این حالت کودک علاوه بر گریه کردن، چشم ها و گاهی بینی خود را می مالد. گریه هایش از سر کلافگی است و سر خود را به طرفین تکان می دهد.
کولیک:
این نفخ نوزادی همراه با اشک و صدایی شبیه جیغ های گوش خراش همراه است.
معده درد:
در صورتی که باد معده یا روده در بدن کودک زیاد شود، کودک کبود شده و به خود می پیچد و گریه می کند.
گرمای زیاد:
هنگامی که گرمای محیط زیاد باشد، کودک با دست و پا زدن و قرمز شدن صورت به ما اطلاع می دهد که حال خوبی ندارد. با کم کردن لباس یا پس زدن پتو این نوع گریه کاهش یافته و از بین می رود.
سرمای زیاد:
این گریه که به علت سرمای محیط است، با ناله شباهت بیشتری دارد، کودک بی قراری نکرده و بینی و چانه اش سفیدتر از بقیه صورتش می شود.
نیاز به محبت:
کودکان برای جلب نظر و محبت شما هم گریه می کنند. این نوع گریه ها با کمترین بازی و توجه به کودک از میان می رود.
بیماری:
این نوع گریه ها با علائمی چون تب، تغییر رنگ و حالت مدفوع و… همراه است که باید هرچه سریع تر به پزشک مراجعه گردد.