شرکت هوندا که سالهاست بر روی این پروژه کار میکند به تازگی برخی از ویژگیهای نمونه جدید این روبات موسوم به E2-DR را اعلام کرده است. هوندا سعی کرده بر خلاف آسیمو، روباتی با ویژگیهای عملیاتی در شرایط بحران ارائه کند؛ توانایی حرکت در سه بعد، بالا رفتن و پایین آمدن از انواع پلهها و نردبانها، حرکت بر روی آوار و نخالهها و عبور از روی موانعی نظیر لولهها از جمله مأموریتهای این روبات است. حتی قابلیتهایی نظیر «عدم سقوط از ارتفاع در صورت پایان یافتن ذخیره انرژی» و «توانایی ایستادن بعد از سقوط » نیز برای E2-DR پیشبینی شده است. تجربههای گذشته گروههای سازنده روبات به خوبی نشان میدهد که دستیابی به این اهداف کار چندان سادهای نیست.
ارتفاع این روبات یک متر و ۶۸ سانتیمتر بوده و ۸۵ کیلوگرم وزن دارد و مجهز به یک باتری هزار وات ساعتی لیتیوم یونی است که به مدت ۹۰ دقیقه روبات را سرپا نگه میدارد. E2-DR که قادر است با حرکت جانبی از دالانهایی به عرض ۳۰ سانتیمتر گذر کند، ۳۳ درجه آزادی دارد؛ ۸ درجه آزادی برای هر بازو، ۶ درجه آزادی برای هر پا، ۲ درجه آزادی برای قفسه سینه و یک درجه آزادی برای دستها و سر.
هوندا به منظور به حداقل رساندن اندازه و وزن این روبات، در ساختار آن از کابلهای فیبرنوری استفاده کرده است که قطر آنها، هشت برابر کمتر از کابلهای معمول است. دستهای این نمونه آزمایشی فقط به منظور کمک در حرکت کردن روبات طراحی شده است تا در مواردی نظیر بالارفتن از پلکان یا نردبان از آنها استفاده کند اما هوندا در آینده امکانات بیشتری را به دست روبات خواهد افزود. در سر روبات تجهیزات متنوعی جاسازی شدهاند که شامل لیزرهای چرخان فاصلهیاب، دوربین تکرنگ به همراه فلاش LED، دوربین مدت پرواز و یک دوربین استریو به همراه پروژکتور مادون قرمز است. علاوه بر این، هر یک از دستها مجهز به حسگر سه بعدی و دوربین شدهاند. E2-DR در مقابل نفوذ غبار و آب محافظت شده و قادر است در دمای بین منفی ده درجه تا ۴۰ درجه سلسیوس کار کند.
تجهیزات و حسگرهای کارگذاشته شده در سر روبات
بخش پردازشی روبات که متشکل از یک پردازنده Core-i7 اینتل، پردازنده گرافیگی و مبدلهای جریان مستقیم است، ۲۲۶ وات توان مصرف میکند که این جدای از توانی است که اجزایی نظیر راهاندازهای موتورها استفاده میکنند. گرمای تولید شده از این اجزا، از طریق کانالهای ویژهای که برای هدایت هوا در قفسه سینه روبات تعبیه شده است به بیرون منتقل میشود. لازم به یادآوری است که این پروژه هنوز تکمیل نشده است و برای استفاده از این روبات در شرایط واقعی، هنوز نیاز به زمان است.
نماهایی از عملکرد روبات هوندا را در ادامه میبینید: