اختلال هورمونی در آقایان
کارکرد هورمون ها در بدن تمام افراد باعث بهبود عملکرد تمام ارگان های بدن می شود.اختلال هورمونی در آقایان همانند خانم ها منجر به بروز مشکلات مختلف می شود که باید حتما جهت درمان به پزشک مراجعه گردد.
وظیفه هورمون ها در بدن:
هورمون ماده ای است که از غدد داخلی به درون جریان خون ترشح شده و به وسیله خون باعضا یا بافت های دیگر بدن را اصلاح ساختار نموده و یا عملکرد عضو یا بافتی از بدن را انجام می دهد.
اختلال هورمونی در مردان چگونه است؟
فرآیندی که به آن آندروپوز می گویند، از دهه چهارم زندگی مردان آغاز شده و به ناباروری در مردان منجر نمی شود، اما سطوح هورمون تستوسترون افت کرده و به ایجاد تغییراتی در اندام های جنسی و میل جنسی منجر می شود. تستوسترون یک هورمون مورد نیاز برای رشد مردان است که در درجه اول در بیضه ها تولید شده و مسئول ساخت ماهیچه، توده استخوان، همچنین تولید اسپرم و میل جنسی می باشد. این هورمون الگوی مردانه را در توزیع چاقی، تراکم استخوان و تولید سلول های قرمز خون تحت تاثیر خود قرار می دهد. با افزایش سن مردان، تغییری چشمگیر در توانایی بدنی آنها در تولید DHEA، تستوسترون، و…صورت می گیرد. حدود 20 درصد از مردان در دهه ششم زندگی خود و 50 درصد از مردان هشتاد ساله و پیرتر افت قابل ملاحظه در سطوح تستوسترون را تجربه می کنند. تستوسترون مهمترین هورمون در ظرفیت جنسی مردان محسوب می شود و از این رو، کاهش سطح آن با افزایش سن اثر منفی بر فعالیت جنسی مردان دارد.
علائم اختلال هورمونی در آقایان چیست؟
- کم شدن حجم مایع منی
- ریزش مو
- خستگی و کمبود انرژی
- از دست دادن توده عضلانی
- افزایش چربی بدن
- کاهش در تراکم استخوان
- تغییرات ناگهانی خلقی
- تغییر الگوی خواب
- کاهش میل جنسی
راه های درمان اختلال هورمونی در مردان چیست؟
- خواب کافی
- ورزش منظم
- مدیریت استرس
- رژیم غذایی سالم
- در موارد خاص، دارو ودرمان های مناسب پزشکی