نقد و بررسی بازی SOUTH PARK: THE FRACTURED BUT WHOLE

زمانی که مَت ا‌ِستون و تر‌ِی پارکر در دهه ۹۰ میلادی به فکر ساخت سریال South Park افتادند احتمالا با خودشان این فکر را می‌کردند که چه سریالی بسازیم که با تمام سریال‌هایی که تا به حال ساخته شده متفاوت باشد؟ در نهایت سریال انیمیشنی‌ آن‌ها پخش شد در حالی که نه برای کودکان بلکه برای بزرگ‌سالان بود و البته برای چند فصل اول هم در آخر هر قسمت یکی از شخصیت‌ها به نام کِنی حتما باید کشته می‌شد. یک سریال انیمیشنی که در ابتدا ابزورد به نظر می‌رسید، تبدیل به یکی از نقادانه‌ترین و صریح‌ترین برنامه‌های تلویزیون شد.

فکر می‌کنم زمانی که این دو شخص به دنبال ساخت بازی این دنیای انیمیشنی بودند هم به این فکر می‌کردند که چه چیزی بسازند که منحصر به فرد باشد. اولین تلاش آن‌ها در همان اوایل پخش سریال بود که یک بازی اول شخص را بر اساس شخصیت‌های South Park برای کنسول N64 منتشر کردند که البته بسیار بد از کار در‌آمد و بازی‌های بعد از آن هم همان قصه‌ی بازی‌های بد اقتباس‌شده از آثار سینمایی/سریالی را دنبال می‌کرد. تا این‌که در سال ۲۰۱۴ بازی South Park: The Stick of Truth عرضه شد و با استقبالی غیرقابل پیش‌بینی روبرو شد به صورتی که حتی طرفداران جدیدی را از مدیوم گیم به علاقه‌مندان سریال اضافه کرد. در نهایت یوبیسافت ساخت قسمت دوم این بازی را در دستور کار قرار داد و پس از تاخیرات طولانی‌مدت، South Park: The Fractured But Whole (که از این‌جا به بعد FBW خطاب می‌شود) عرضه شده است.

نقد و بررسی بازی SOUTH PARK: THE FRACTURED BUT WHOLE

در ابتدا این نکته را بگویم که نزدیک به ۸ سال است که سریال را دنبال می‌کنم و یکی از طرفداران آن هستم. مطمئنا زمانی که طرفدار دنیایی انیمیشنی مثل South Park باشید، این که خودتان یکی از شهروندان این شهر شوید لذت‌بخش است. کاری که The Stick of Truth کرد این بود که ما را در نقش یک بچه سال چهارم (هم‌سن شخصیت‌های اصلی سریال) قرار داد تا بتوانیم این بار نه فقط صرفا به عنوان یک تماشاچی، بلکه بتوانیم با دنیای South Park از نزدیک به مانند یک بازی RPG تعامل داشته باشیم. نسخه اول بیشتر سعی در اقتباس از داستان‌های قرون وسطا و تا حد زیادی سه‌گانه ارباب حلقه‌ها را داشت، اما در FBW شخصیت‌های دوست‌داشتنی ما این بار در نقش‌های ابر‌قهرمانی (Superhero) قرار گرفته‌اند. اگر می‌خواهید که بیشتر با پیش‌زمینه این موضوع آشنا شوید پیشنهاد می‌کنم که قسمت ۴ از فصل ۲۱ سریال را تماشا کنید.

بازی از نقطه جنگ پایانی The Stick of Truth شروع می‌شود. در اینجا شخصیت کارتمن که خودش را The Coon می‌نامد رسما بازی Stick of Truth را قدیمی و از مُد افتاده معرفی می‌کند و بازی ابرقهرمانان را به عنوان بازی جدید معرفی می‌کند. کارتمن به دنبال این است که هر شخصیت ابرقهرمانی که بچه‌ها نقش آن را به عهده دارند را تبدیل به یک فیلم سینمایی کند چرا که هم پول زیادی به جیب می‌زنند و هم این که خب نتفلیکس همه‌ی سریال‌های ابرقهرمانی را خریداری کرده است. در این‌جا بین عده‌ای از شخصیت‌ها اختلاف سر این که فیلم چه شخصیتی ابتدا ساخته شود پیش‌ می‌آید و ابرقهرمان‌های داستان ما جدا شده و به گفته خودشان یک Civil War بین The Coon and Friends به رهبری The Coon (کارتمن) و The Freedom Pals به رهبری Mysterion (کِنی) شکل می‌گیرد که ارتباط آن به Marvel Vs DC واضح است. اما مشکل اصلی این‌‌جا است که این ابرقهرمانان پول اولیه برای ساخت فیلم را ندارند اما یک گربه به نام Scrambles گم شده که به یابنده ۱۰۰ دلار جایزه داده می‌شود. پس شخصیت شما توسط گروه ابرقهرمانی Coon and Friends جذب شده و وظیفه دارید تا این گربه را به همراهی باقی ابرقهرمانان پیدا کنید.

گیم‌پلی بازی به صورت نوبتی است. به این صورت که شما و گروهتان در خانه‌های مربعی‌شکل قرار می‌گیرید و قابلیت حرکت در تعداد خانه‌های مشخصی بر اساس میزان تحرک شخصیت را دارید تا در نهایت یکی از ضربه‌های مخصوص خودتان را به دشمن بزنید. سپس باید منتظر بمانید که حریف هم نوبت خودش را تمام کند. به این ترتیب شما باید پیش‌بینی کنید که حرکت بعدی‌ حریف‌تان چگونه خواهد بود و بر اساس آن حرکات خودتان را تنظیم کنید. گیم‌پلی FBW بسیار تاکتیکی‌تر و فکری‌تر از نسخه پیشین شده است و به این ترتیب تنوع قدرت‌هایتان هم افزایش یافته است.

در ابتدای بازی کارتمن به شما سه نوع ابرقهرمان به نام‌های Speedster، Brutalist و Blaster را معرفی می‌کند که شما از بین این سه ابرقهرمان که هرکدام سه قدرت مخصوص خودشان به همراه یک قدرت ویژه دارند را می‌توانید انتخاب کنید. هر کدام از این‌ قدرت‌ها در نیمه نخست بازی منحصر به فرد و کاملا بالانس به نظر می‌رسند. هرچه که به نیمه دوم بازی نزدیک شوید انواع قدرت‌های بیشتری برایتان باز می‌شود به گونه‌ای که در نهایت ۱۰ نوع ابرقهرمان مختلف برای انتخاب دارید. با همه‌ی این‌ها بیش از ۱۰ شخصیت هم وجود دارد که شما می‌توانید هنگام نبرد به عنوان متحد استفاده کنید. به این صورت که شما می‌توانید در هر مبارزه در کنار خودتان سه نفر از شخصیت‌های دیگر را هم داشته باشید تا در کنار شما نبرد کنند که خود قدرت‌های منحصر به فرد خود را دارند. در هنگام بازی و نبرد هم هر شخصیت که شامل شما هم می‌شود تنها مجاز به انتخاب بین سه نوع قدرت ساده و یک نوع قدرت ویژه است. قدرت ویژه با پیشروی در نبرد و جمع‌آوری امتیازات خاصی به صورت مشترک بین تمام گروه ۴ نفره‌ی مبارزت تقسیم می‌شود.

مورادی که ذکر شد بسیار در امر تنوع گیم‌پلی کمک کرده است. هر زمانی که احساس یک‌نواختی گیم‌پلی به من دست می‌داد، شخصیت‌های مختلف و قدرت‌های متفاوت را انتخاب می‌کردم تا در هر نبرد استراتژی خاصی را پیاده کنم. با این حال شاید شما تنها از یک استراتژی و افراد خاصی بخواهید استفاده کنید اما تنوع شخصیت‌ها و قدرت‌هایشان و همین‌طور تنوع طراحی مراحل به قدری زیاد است که شما را مجبور به استفاده از بعضی از شخصیت‌هایی که حتی دوست ندارید استفاده کنید را می‌کند. برای مثال شخصیت The Human Kite یا همان کایل تنها یک لیزر برای حمله دارد و در باقی مواقع با قابلیت‌های التیام دادن(Healing) و سپر گذاشتن برای دیگر شخصیت‌ها به عنوان یک پشتیبان خوب عمل می‌کند. اما شخصیت Mysterion یا همان کِنی بیشتر تمایل به ضربات از نزدیک و حرکات متمایل به خودکشی را دارد که البته در اینجا هم اشاره به مرگ‌های متعدد این شخصیت در سریال می‌شود. انیمیشن‌های قدرت‌های ویژه شخصیت‌ها در ابتدا بسیار جذاب هستند اما هرچه که به پایان بازی نزدیک می‌شویم متاسفانه تکراری می‌شوند به صورتی که قابلیت رد کردن آن‌ها را هم ندارید.

کل داستان و گیم‌پلی بازی حول شما می‌چرخد. به عنوان بچه‌ی تازه‌ای که به شهر آمده یک قدرت ویژه را به همراه دارید که شما را متمایز از شخصیت‌های دیگر می‌کند. شما با استفاده از این قدرت می‌توانید سه حرکت ویژه در هر ۴ نوبت مبارزات انجام دهید: زمان را به عقب بازگردانده و نوبت حریف را بسوزانید، زمان را به مدت ۵ ثانیه متوقف کرده و فرصت ضربه به دشمن یا التیام خود و گروه را داشته باشید و یا یک نسخه از شخصیت خودتان که مربوط به دنیای موازی می‌شود را به صحنه نبرد بیاورید. این سه حرکت ویژه باعث می‌شود که شما تبدیل به مرکزیت نبرد شوید و زنده‌ماندتان در اولویت باشد چرا که اگر که بمیرید با این که باقی شخصیت‌ها می‌توانند نبرد کنند اما از قابلیت کنترل زمان برخوردار نخواهید بود. متاسفانه قابلیتی که ذکر شد حالت استراتژی ندارد و فقط برتری بیشتر را به شما می‌دهد و  با این که در چند مبارزه اول جذاب هستند اما بعد از آن بسیار تکراری و حالت اجباری پیدا می‌کند.

برخلاف نسخه اول، در FBW شاهد نیمه دوم به مراتب جذاب‌تری هستیم. به گونه‌ای که قدرت‌ها و قابلیت‌های جدید و همین‌طور مراحل فرعی جدید به سرعت خودنمایی کرده و شما را غرق در دنیای South Park می‌کند. گرافیک بازی به لطف موتور Snowdrop بسیار عالی و خوش‌رنگ است به گونه‌ای که لحظاتی پیش می‌آمد که خودم را در دنیای South Park می‌دیدم. تبدیل به شهروندی از این شهر شده بودم و از مغازه‌ها و خانه‌های مختلف شهر دیدن می‌کردم. تمام موسیقی‌ها و صداگذاری‌ها از سریال گرفته شده و موسیقی‌های ارکستری جدید در هنگام نبرد هم به خوبی حس فضای ابرقهرمانی را منتقل می‌کنند. همه‌چیز به گونه‌ای طراحی شده که برای من حس تعامل و گشت و گذار در این شهر را به یکی از دل‌نشین‌ترین لحظاتی تبدیل کرد که در بازی‌ها تجربه کرده‌ام.

سخن از تعامل شد؛ تمام شخصیت‌های ابرقهرمانی که با آن‌ها سر و کار دارید دیالوگ‌های مخصوص به خودشان را دارند و همین شخصیت‌ها در موقعیت‌های مختلف و موقع صحبت با شخصیت‌های دیگر، دیالوگ‌های به جا و شوخ‌طبعانه خودشان را می‌گویند که این به قول معروف dialogue tree را در بازی‌های Bioware تجربه کرده‌ایم. درباره گشت و گذار هم فرد به فرد متفاوت است. با این که Lootهای مختلف در نقاط مختلفی از شهر گذاشته شده است اما شاید بعضی دوست نداشته باشند که مسافت‌های طولانی را برای رفتن به مغازه‌ یا شروع یک ماموریت طی کنند. با این که به لطف یکی از شخصیت‌های بازی به نام Fastpass(جیمی) نقاط مختلفی در سطح شهر برای گشت و گذار سریع فراهم شده است اما در اکثر مواقع این نقاط دور از محلی هستند که شما باید بروید و همین امر هرچه که بیشتر در بازی پیشروی می‌کنید شاید تبدیل به آزاردهنده‌ترین ویژگی‌ بازی شود. البته اگر از طرفداران سریال هستید فکر نمی‌کنم که از گشت و گذار در South Park خسته شوید.

یکی دیگر از مشکلات بازی را می‌تواند نبود Navigation نامید. به این منظور که شما برای رفتن به جایی هر بار باید نقشه را باز کنید و مسیر را در خاطر خود نگه دارید تا به مقصد خود برسید. اگر این ویژگی وجود داشت که مانند بسیاری از بازی‌ها مقصد نشانه‌گذاری می‌شد و در هنگام بازی فلش‌هایی به بازیکن اشاره می‌کرد که از کدام جهت برود کمک زیادی می‌کرد تا از اطلاف وقت بیهوده جلوگیری شود.

منوی بازی در حقیقت منوی گوشی همراه شما است. به مانند چیزی که در بسیاری از بازی‌هایی که از گوشی همراه استفاده می‌کنند دیدیم، در این گوشی همراه ۱۰ اپلیکیشن وجود دارد که از جستجو در نقشه بازی تا گشت و گذار در شبکه‌های اجتماعی متنوع است. اما مهم‌ترین قسمت‌های منوی بازی به نام‌های Powers ، Artifacts و Crafting هستند. در Powers شما می‌توانید پیش‌نمایشی از قدرت‌هایتان داشته باشید و قدرت‌هایی را که می‌خواهید در نبردها استفاده کنید را انتخاب کنید. در Artifacts شما می‌توانید شخصیت خود را با استفاده از چیزهایی به نام Artifact ارتقا ببخشید و همین‌طور تغییراتی در DNA خود ایجاد کنید تا قدرت کلی یا Might شما بالاتر رود. هرچه که Might بالاتر رود میزان قدرت شما بیشتر خواهد شد و در نبرد به کمکتان خواهد آمد. این Artifactها را هم می‌توانید در قسمت Crafting بسازید و یا از مغازه‌هایی که در شهر هستند خریداری کنید.

بازبینی تصویری

گشت و گذار در مناطقی که فقط در سریال دیده ایم برای طرفداران مطمئنا جذاب خواهد بود

با دیگران و هر کجا که دوست دارید سلفی بگیرید

در Coonstagram یا همان اینستاگرام می توانید پست بگذارید و نظرات بقیه را ببینید

می توانید از بین انواع مختلف ابرقهرمان ها، قدرت های اصلی که در مبارزات می خواهید را انتخاب کنید

شخصیت خود را شخصی سازی کنید. انواع و اقسام لباس ها را می توانید بخرید یا خودتان بسازید. همین طور اگر از اعضای Uplay هستید دو لباس مربوط به Iron-Man و Assassin’s Creed را می توانید دریافت کنید.

در این جا متحدان خود در نبرد را بر اساس قدرت هایی که دارند انتخاب می کنید

نکات مثبت

صداگذاری و موسیقی

گرافیک و رنگ‌بندی منحصر به فرد

سیستم مبارزات تاکتیکی و بهبود یافته

باس‌فایت‌های جذاب و بهتر از نسخه قبل

داستان و روایت به سبک سریال و البته جذاب و خنده‌دار

شوخی با دنیای مارول و دی‌سی

نکات منفی

سیستم کنترل زمان به سرعت تکراری می‌شود

نبود یک سیستم Navigation موجب اطلاف وقت شده است

تعداد انگشت‌شماری باگ به خصوص در نبرد با Mutant Cousin Kyle

کمدی بازی نسبت به بازی قبل کمی افت کرده است

سخن آخر

South Park:The Fracture But Whole به همراه نسخه اول یکی از بهترین بازی‌های اقتباس‌شده از یک سریال بوده‌اند. بازی بزرگ‌تر شده و یک گیم‌پلی بیش از ۱۵ ساعته منتظر شما است. داستان و سیستم مبارزات بازی به قدری خوب است که شما را وادار به ادامه بازی می‌کند تا ساعت‌ها خیره به رنگ‌بندی منحصر به فرد آن شوید. چه طرفدار سریال باشید و چه نباشید، این بازی به شما پیشنهاد می‌شود تا هم سرگرم شوید و هم موقعیت‌های خنده‌داری را تماشا کنید.

تانی کال

پردیس گیم

  • Last Day of June

    بررسی بازی Last Day of June

    بررسی بازی Last Day of June بازی‌های ویدیویی علاوه بر اینکه یک مدیوم تعاملی هستند و از این…
  • A Hat In Time

    بررسی بازی A Hat in Time

    بررسی بازی A Hat in Time ۲۰۱۷ یک سال عالی برای پلتفرمرها بود. ریمستر کرش بندیکوت، کاپهد و …
  • PlayerUnknown’s Battlegrounds

    بررسی بازی PlayerUnknown’s Battlegrounds

    بررسی بازی PlayerUnknown’s Battlegrounds برخی بازی‌ها هستند که به ناگاه موجی از بازی…
  • DANGANRONPA V3: KILLING HARMONY

    نقد و بررسی بازی DANGANRONPA V3: KILLING HARMONY

    نقد و بررسی بازی DANGANRONPA V3: KILLING HARMONY ماهیت اصلی سری Danganronpa، همیشه تقابل ا…
  • Finding Paradise

    بررسی بازی Finding Paradise

    بررسی بازی Finding Paradise وقتی که چند سال پیش شانس تجربه بازی To the Moon را داشتم، با ا…
  • CALL OF DUTY

    نقد و بررسی Call of Duty: WW2

    نقد و بررسی Call of Duty: WW2 پس از سفرهای بسیار به زمان‌های متعدد در ادوار مختلف آینده، ه…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *