داستان 6 کارآفرین موفقی که بر شکست غلبه کردند
شکست جایگزینی برای موفقیت نیست. نه تنها باید از شکست جلوگیری کرد، بلکه گاهی اوقات شکست فقط مانعی موقت در مسیر بزرگتر و مهم تری است. هر کسی در نقطه ای از زندگی خود با شکست مواجه می شود. چیزی که واقعاً اهمیت دارد این است که چگونه به آن واکنش نشان می دهید و از آن شکست یاد می گیرید.
داستان این شش کارآفرین را بخوانید. داستان های آن ها به موفقیتی بزرگ ختم می شود، ولی همه آن ها ریشه در شکست دارند. این ها نمونه هایی عالی است که نشان می دهد چرا شکست و ناکامی هرگز نباید جلوی شما را در دنبال کردن چشم اندازتان بگیرد.
1. آریانا هافینگتن از سوی 36 ناشر رد شد.
باورش سخت است که یکی از شناخته شده ترین نام ها در انتشارات آنلاین زمانی به وسیله بیش از 30 ناشر رد شد. کتاب دوم هافینگتن، که مدت ها پیش از اینکه امپراتوری معروف هافینگتن پست را بسازد سعی داشت آن را منتشر کند، 36 دفعه از سوی ناشران رد شد تا اینکه بالاخره برای چاپ قبول شد.
حتی خود هافینگتن پست هم از همان ابتدا موفق نبود. در حقیقت در زمان راه اندازی، نقدهای منفی شدیدی راجع به کیفیت و پتانسیل این وبسایت نوشته شد. ولی آن طور که مسلم است، هافینگتن بر آن شکست های ابتدایی غلبه کرد و نام خود را به عنوان یکی از موفق ترین رسانه ها در دنیای وب مطرح کرده است.
2. بیل گیتس فروپاشی اولین کمپانی خود را تماشا کرد.
بیل گیتس اکنون یکی از ثروتمندترین افراد جهان است، ولی ثروت خود را در مسیری مستقیم به سمت موفقیت به دست نیاورد. گیتس با شرکتی به نام Traf-O-Data وارد صحنه کارآفرینی شد، و هدفش این بود که داده ها را از نوارهای ترافیکی پردازش و آنالیز کند (به آن به عنوان نسخه اولیه ای از کلان داده یا Big Data نگاه کنید).
او سعی داشت که به همراه شریک تجاری خود به نام پل آلن ایده خود را بفروشد، ولی محصول او حتی به سختی عمل کرد. در واقع محصول او فاجعه ای کامل بود. با این حال، این شکست جلوی گیتس را در کشف فرصت های تازه نگرفت و چند سال بعد، او اولین محصول مایکروسافت را ساخت و راه تازه ای برای رسیدن به موفقیت ایجاد کرد.
3. جرج استاین برنر یک تیم را ورشکست کرد.
پیش از اینکه استاین برنر با خرید مالکیت تیم بیسبال نیویورک یانکیز نامی برای خود دست و پا کند، صاحب تیم بسکتبال کوچکی به اسم کلولند پایپرز در سال 1960 بود. تا سال 1962، در نتیجه مدیریت استاین برنر، کل آن مجموعه ورشکست شد.
به نظر می رسید وقتی او یانکیز را تصاحب کرد این شکست همچنان او را دنبال می کرد، چرا که تیم یانکیز با مشکلات و شکست های متعددی در دهه 1980 و 1990 دست و پنجه نرم می کرد. با این حال علی رغم ترس عمومی و انتقادات از تصمیمات بحث برانگیز استاین برنر، سرانجام تیم او شش قهرمانی متوالی بین سال های 1996 تا 2003 کسب کرد، رکوردی که در لیگ برتر بیسبال آمریکا بی نظیر بود.
4. به والت دیزنی گفته شده بود که فاقد خلاقیت است.
یکی از خلاق ترین نابغه های قرن بیستم یک بار از روزنامه ای اخراج شد چرا که به او گفته شد فاقد خلاقیت است. دیزنی پشتکار خود را حفظ کرد و اولین کمپانی انیمیشن خود به نام Laugh-O-Gram Films را تشکیل داد. او 15 هزار دلار سرمایه برای این شرکت جمع آوری کرد ولی در نهایت مجبور به بستن آن شد.
دیزنی که مستأصل و بدون پول بود، راه خود را به هالیوود پیدا کرد و با شکست ها و انتقادات بیشتری مواجه شد، تا اینکه چند فیلم کلاسیک نخست او به محبوبیت فوق العاده ای دست پیدا کرد.
5. استیو جابز از کمپانی خودش اخراج شد.
استیو جابز نه تنها به خاطر ابتکارات بدون مرز خود کارآفرین قابل تحسینی است، بلکه به خاطر بازگشت قدرتمندانه اش از شکستی تقریباً غیر قابل برگشت نیز جای احترام دارد. جابز در دهه 20 سالگی زندگی خود زمانی که اپل امپراتوری بزرگی شد موفقیت را تجربه کرد، ولی زمانی که 30 ساله بود، هیئت مدیره اپل تصمیم به اخراج او گرفت.
جابز بدون ناامید شدن از این اخراج، شرکت جدیدی به نام نکست (NeXT) را تأسیس کرد که بعدها توسط اپل خریداری شد. زمانی که جابز به اپل برگشت، توانایی خود را با نو کردن تصویر شرکت اثبات کرد و برند اپل را به موفقیت های تازه ای رساند.
6. میلتون هرشی پیش از هرشیز (Hershey’s) سه کمپانی آب نبات راه اندازی کرده بود.
همه شکلات های هرشیز را می شناسند، ولی زمانی که میلتون هرشیز حرفه تولید آب نبات خود را شروع کرد فرد سرشناسی نبود. بعد از اخراج شدن از دوره ای کارآموزی به عنوان نقاش، هرشی سه شرکت جداگانه مربوط به آب نبات راه اندازی کرد، و مجبور شد شکست همه آن ها را تماشا کند.
در آخرین تلاش خود، هرشیز کمپانی Lancaster Caramel Company را افتتاح کرد و کم کم به نتایج شگرفی رسید. او چشم انداز خود در مورد شکلات شیری برای عموم مردم را باور داشت، و سرانجام کمپانی Hershey را افتتاح کرد و تبدیل به یکی از شناخته شده ترین نام ها در صنعت شکلات شد.
دفعه بعد که با شکستی هر چقدر هم بزرگ مواجه می شوید از این داستان ها الهام بگیرید. در آن لحظه خاص، برخی شکست ها شاید مثل پایان راه به نظر برسند، ولی یادتان باشد که مردان و زنان موفق بی شماری امروز در جهان هستند که فقط به این خاطر به موفقیت رسیده اند که تصمیم گرفتند شکست های اجتناب ناپذیر را کنار بزنند.
از اشتباهات خود یاد بگیرید، شکست ها را بپذیرید و در موردشان فکر کنید، ولی اشتیاق خود را از دست ندهید و تحت هر شرایطی اهداف خود را دنبال کنید.