5 درس کار آفرینی از مارک زاکربرگ

درست چند سال پیش، شرایط برای فیسبوک به نظر مخاطره آمیز می آمد. عرضه اولیه عمومی سهام شرکت یک فاجعه بود؛ استراتژی شرکت در مورد موبایل به ظاهر آشفته بود. با این حال مارک زاکربرگ علاقه ای به رهاسازی سمت خود به عنوان مدیر عامل نداشت. البته ثابت شده که همه این مسائل به عنوان  یک جای پای پر اهمیت دیگر در جهت موفقیت چشمگیر فیسبوک عمل نمود. که در نهایت این شرکت به یکی از ارزشمندترین شرکت های دنیا با ارزش 300 میلیارد دلار رسیده است. در این نوشتار به برخی از درس های کارآفرینانه از نگاه 5 کارآفرین موفق اشاره می نماییم.

  1. کسب وکار و دوستی را از هم جدا کنید

Kristen Koh Goldstein، مؤسس و مدیرعامل Scalus

یکی از درس های دشواری که هر مؤسس می تواند از زاکربرگ بیاموزد توانایی جداسازی کسب و کار از دوستی می باشد. زمانی که زاکربرگ متوجه شد دیگر مؤسسان فیسبوک ارزش افزوده ای برای شرکت ندارند به سرعت برای کنار گذاردن آن ها اقدام نمود. البته خیلی از مدیر عاملان مؤسس وفاداری نسبت به دوستانشان را بالاتر از نیاز سازمان می دانند. زمانی که مؤسسان به مدیران بخش های کوچک تبدیل می شوند که دیگر اعضای تیم را تحلیل می برند، آن ها می توانند مانع رسیدن سازمان به مراحل بعدی شوند. زاکربرگ و فیسبوک از این سرنوشت دوری جستند.

 

  1. سریع حرکت کنید و چیزهایی را بشکنید

Marius Moscovici، مؤسس و مدیر عامل Metric Insights

این چند کلمه ساده به طور بی نقصی نشان دهنده فلسفه یکتایی است که فیسبوک را ساخته و نوآوری و سرعت بی سابقه اش را سبب گشته است. در حالی که بیشتر شرکت ها برای حفظ وضع موجود که پایه موفقیت اولیه آن ها بوده تلاش می کنند، زاکربرگ معتقد است که ایده شکستن چیزها برای تحول مداوم سازمان ضروری می باشد.

 

  1. ترفند اضافه کردن نمی باشد بلکه جداسازی است

Christian Turlica، مؤسس و مدیر عامل UP Social

House System از رقیبان اولیه فیسبوک در هاروارد بود. مؤسس آن، Aaron Greenspan، تمایل به همکاری با فیسبوک را داشت اما زاکربرگ در پاسخ او گفت: ” این کار سودمند نیست و کار بیش از اندازه می باشد.” زمانی که یک محصول جدید ساخته می شود این بسیار مهم است که تنها چیزهای ضروری بر اساس یک سناریوی از پیش تعریف شده به آن افزوده گردد. ساختن محصول در کابین خلبان یک هواپیما در بهترین حالت سبب بیراهه رفتن محصول و در بدترین حالت باعت نابودی آن می گردد.

 

  1. بزرگ بیاندیشید و خرد شروع نمایید

Matt Chasen، مؤسس و مدیرعامل uShip

زاکربرگ فیسبوک را با یک بازار هدف واقعا دست یافتنی و کوچک، دانشجویان، راه اندازی نمود. او بعدا پس از دستیابی به سطوح اولیه خود، بازار هدف را گسترش داد. این یک حرکت حیاتی بود که فیسبوک را به جایگاه فراگیر فعلی رساند- فلسفه بزرگ بیاندیش و خرد شروع کن، یک گروه اولیه را جذب و سپس کار خود را توسعه بده.

  1. با محصول در ارتباط باشید

Kraig Swensrud، مدیر ارشد بازاریابی Campaign Monitor

زاکربرگ هرگز خود را از محصول فیسبوک جدا ننمود. فرقی ندارد چه پستی دارید، مدیر عامل یا یک کارآموز، این ضروری است که محصول را عمیقا بشناسید. این رابطه با محصول تضمین می نماید که هر فردی ارائه دهنده بهترین تلاش خود می باشد. همچنین این امر به شما کمک می نماید که به طور پیوسته از نیاز مشتریانتان آگاه باشید.

تانی کال

برگرفته از entrepreneur

اسکیل ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *