خواص چای بابونه
چای بابونه یکی از محبوب ترین گزینه های جایگزین برای چای معمولی محسوب می شود و مزایای بسیار زیادی برای بدن دارد. این مزایا در برگیرنده توانایی ان برای محافظت از پوست، پایین آوردن سطح استرس، تنظیم خواب، تسکین نشانه های دوران قاعدگی است. اینگیاه دارویی می تواند قدرت سیستم ایمنی بدن را افزایش دهد، مشکلات معدی روده ای را درمان نماید و دیابت را مدیریت کند.
چای بابونه
با دم کردن گل بابونه میتوانید از مزایای این گیاه پرخاصیت بهره مند شوید.
گیاه بابونه در اشکال مختلفی وجود دارد. مطالعات مختلف نشان می دهد گونه های آلمانی و رومی بابونه غلظت قوی تری از ترکیبات مفید و مواد مغذی را دارند. علاوه بر طعم و دسترس پذیری بالای چای بابونه، این ماده به خاطر مزایایی که دارد سال هاست که تحسین می شود. وجود فلاونوئیدها و سایر آنتی اکسیدان های قدرتمند تاثیر بسیار زیادی بر روی بدن خواهد داشت.
خواص استفاده از چای بابونه:
بیشتر افراد مزایای زیادی از نوشیدن این چای به دست می آورند. در ادامه برخی از این مزایا را با هم مرور می کنیم:
مراقبت از پوست:
به خاطر ماهیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی چای بابونه، این ماده تنها یک نوشیدنی نیست. شما می توانید چای بابونه گرم یا سرد را بر روی پوست خود اعمال کنید. تحقیقات انجام شده نشان می دهد این نوع اعمال مستقیم می تواند به طور قابل توجهی فرآیند درمان را بهبود ببخشد و حضور لکه ها و چین و چروک های موجود بر روی پوست را کاهش دهد. کاهش استرس اکسیداتیو و افزایش پاسخ سیستم ایمنی یکی از موارد عالی است که بابونه برای پوست انجام می دهد.
افزایش قدرت سیستم ایمنی:
اگر می خواهید قدرت ایمنی بدن را برای مبارزه با عفونت ها افزایش دهید، چای بابونه بهترین انتخاب است. مقادیر خاصی از ترکیبات فنولی در این چای وجود دارد که می تواند با عفونت های باکتریایی در بدن مبارزه کند. مطالعات انجام شده نشان می دهد ۵ الی ۵ لیوان از این میوه در طول دو هفته می تواند توانایی بدن برای مبارزه با عفونت را افزایش دهد.
تسکین دردهای قاعدگی:
ماهیت ضد التهابی و آرام بخشی چای بابونه باعث شده است این ماده برای افرادی که از نشانه های دوران قاعدگی رنج می برند بسیار عالی باشد. این نشانه ها در برگیرنده نفخ، گرفتگی شکمی، اضطراب، عرق کردن، ناتوانی برای خواب و تغییر خلق و خوست. چای بابونه می تواند به طور مستقیم بیشتر این نشانه ها را تسکین ببخشد و التهاب را کاهش دهد.
تسکین استرس:
یکی از محبوب ترین کاربردهای چای بابونه کاهش استرس و اضطراب است. بعد از یک روز کاری، نوشیدن یک فنجان چای بابونه می تواند سطح سروتونین و کلاتونین در بدن را افزایش دهد. این سطوح می توانند به خوبی سطح استرس و نگرانی را کاهش دهند و نشانه های اضطراب را کمتر نمایند. یک الی دو فنجان چای بابونه در روز می تواند در تسکین بیماری های مزمن بسیار موثر باشد. در طول دوران بارداری استفاده از این چای به هیچ عنوان توصیه نمی شود زیرا می تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد.
تحریک خواب:
همانطور که در بخش قبلی نیز بیان کردیم چای بابونه می تواند استرس و نگرانی را کمتر کند و به بهبود خواب به خصوص در افرادی که خواب کافی ندارند کمک نماید. حتی افرادی که با آپنه خواب و سایر اختلالات دست و پنجه نرم می کنند نیز می توانند از مزایای این خواب بهره مند شوند. نوشیدن یک فنجان چای بابونه گرم می تواند به خواب سریع تر و بهتر کمک کند.
مدیریت دیابت:
تحقیقات انجام شده نشان می دهد چای بابونه برای افرادی که از دیابت رنج می برند مفید است. این ماده باعث کاهش سطح قند خون و تنظیم انسولین در خون می شود. ترکیبات شیمیایی طبیعی که در بابونه یافت می شود به کاهش افت و خیز در قند خون کمک می کند.
بهبود مشکلات مرتبط با معده:
اگر از مشکلات معده رنج می برید چای بابونه می تواند کمک فراوانی به شما بکند. این گیاه خاصیت ضد التهابی دارد و به تسکین مشکلات روده و معده کمک می کند. یک فنجان چای بابونه می تواند حال شما را بهتر کند.
مراقبت از مو:
علاوه بر تمامی صفات و ویژگی های مهمی که برای چای بابونه بیان کردیم بیشتر مصرف کنندگان این چای بر این باورند که بابونه می تواند ظاهر و قدرت موها را بهبود ببخشد. به خاطر ترکیبات ضد التهابی در این گیاه، تحریکات پوست سر کمتر می شود. مواد شیمیایی طبیعی در این گیاه می تواند شوره سر را کمتر کند و ظاهر بهتری به موها ببخشد.
درمان واکنش های آلرژیک:
اگرچه بابونه برای برخی از افراد حساسیت زاست اما می تواند پاسخ سیستم ایمنی را در برابر آلرژن های موجود در بدن برای بیشتر افراد تقویت کند. یک فنجان چای بابونه می تواند واکنش های آلرژیک را تسکین ببخشد.
هشدارها و عوارض احتمالی چای بابونه:
به خاطر ترکیبات و مواد شیمیایی قدرتمندی که در این چای یافت می شود زنان باردار بهتر است از آن استفاده نکنند زیرا باعث سقط جنین می شود. برخی از افراد به این گیاه حساسیت دارند. این گروه از افراد نیز نباید از بابونه استفاده کنند. قبل از اینکه بخواهید از چای بابونه در رژیم غذایی خود استفاده کنید بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت نمایید.