تصمیم گیری بهتر به روش جف بزوس

برای ما هم پیش آمده در برخی مواقع دوست داریم سریع تر کار جلو برود و حتی در برخی موارد فکر می کنیم تصمیم گیری بسیار راحت است ولی به موقع‌اش با ذهنیت مختلف تصمیم گیری ما دچار مشکل می شود.

همه‌ی ما شاید تا به حال یک بار این سؤال را از خودمان پرسیده باشیم که چگونه می‌توان بیش از اندازه فکر کردن را کنار گذاشت و بیشتر عمل کرد؟ برای دانستن پاسخ این سؤال باید دو مورد را در نظر بگیرید:

۱- برای اینکه بتوانید سریع‌تر اقدام کنید، به کمک کوچکی از طرف دیگران احتیاج دارید. همچنین سعی نکنید اطلاعات خود را بیش از اندازه بالا ببرید و تصمیم‌های کارآمدتر بگیرید.

۲- گاهی اوقات موانع روانی و ذهنیتی مانع از افزایش سازگاری‌ها می‌شوند و میزان عمل کردن را کاهش می‌دهند.

بهتر تصمیم گرفتن و سریع اقدام کردن

جف بزوس، بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت آمازون، به‌تازگی نامه‌ی جدیدی برای سهام‌داران نوشته است و در مورد عواملی که باعث تصمیم‌گیری‌های بزرگ می‌شوند با آن‌ها صحبت کرده است. از آنجایی که او تا به حال تصمیم‌های بزرگ زیادی در زندگی خود گرفته است، می‌توان به حرف های او اعتماد کرد. او گفته است:

پیش از هر چیزی به یاد داشته باشید که نباید از یک فرآیند ثابت برای همه‌ی تصمیم‌های مهم استفاده کنید. برخی تصمیم‌ها مانند درب‌های دوطرفه، برگشت‌پذیر هستند. برای این مدل تصمیم‌ها می‌توان از فرآیند‌های سبک‌تر استفاده کرد. مورد بعدی این است که اغلب تصمیم‌ها باید با حجم اطلاعاتی حدود ۷۰ درصد گرفته شوند. اگر صبر کنید تا اطلاعاتتان به ۹۰ درصد برسد یعنی در تصمیم‌گیری کند هستید. علاوه‌ بر این باید قدرت تشخیص تصمیم‌گیری‌های نامناسب و تصحیح آن‌ها را داشته باشید. هرقدر در تشخیص تصمیم‌های نامناسب سریع‌تر باشید، ضرر کم‌تری متحمل خواهید شد. آهسته عمل کردن در چنین مواردی مطمئنا هزینه‌ی زیادی برایتان به همراه خواهد داشت.

از صحبت‌های جف بزوس می‌توان دو مورد مهم را برداشت کرد:

۱- در بسیاری از تصمیم‌ها پای مرگ و زندگی وسط نیست و چنین تصمیم‌هایی می‌توانند به‌راحتی برگشت داده شوند. پس بیش از هر کاری عواقب تصمیم‌گیری را بسنجید. اگر عوض کردن تصمیم، هزینه و عواقب کمی دارد هرچه سریع‌تر اقدام کنید و اگر اشتباه بود تصمیم خود را عوض کنید.

۲- اطلاعات خود را بیش از اندازه بالا نبرید و زمان را هدر ندهید. به ۷۰ درصد اطلاعاتی که دارید اکتفا کنید و تصمیم‌ بگیرید. با همین اطلاعات کم آغاز کنید و در مسیر پیش بروید. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری داشته باشید در طول مسیر این کار را انجام دهید و اگر اشتباه کرده بودید تصمیم خود را عوض کنید.

دو مورد بررسی‌شده برای زمانی مفید هستند که اطلاعات اندکی در اختیار دارید و همچنین تصمیمی که می‌گیرید برگشت‌پذیر است یا عواقب کوچکی دارد.

تنظیم کردن ترس کمک می‌کند اقدام‌ها کم‌تر ترسناک به نظر برسند

تنظیم کردن ترس واقعیت اقدام‌ها را آشکار و تصمیم‌گیری‌های دشوار را راحت‌تر می‌کند. تنظیم ترس یک فرآیند سیستماتیک است و به این صورت کار می‌کند که بدترین سناریوی ممکن برای تصمیم‌ها و اقدام‌های مختلف را بررسی می‌کند. در نظر گرفتن بدترین شرایط برای هر اقدام، تصمیم‌گیری را راحت‌تر می‌کند و سرعت حرکت روبه‌جلو را افزایش می‌دهد. عدم آگاهی از هر چیزی، میزان ترس ما را بالا خواهد برد. این راه حل ساده تمام عواقب ناشی از تصمیم‌گیری‌ها را پیش‌بینی می‌کند و درنتیجه میزان ترس را کاهش می‌دهد.

کمال‌گرایی را کنار بگذارید

یکی از عواملی که سرعت تصمیم‌گیری را کاهش می‌دهد، میل انسان‌ها به کمال‌گرایی است. هر انسانی از این می‌ترسد که با یک تصمیم‌گیری نادرست، اشتباه کند یا در نظر دیگران احمق به نظر برسد.

برای رسیدن به موفقیت باید یاد بگیرید که به نظر دیگران کم‌تر اهمیت بدهید. کمال‌گرایی را کنار بگذارید و هر چه سریع‌تر تصمیم بگیرید. فراموش نکنید هر انسانی حتی موفق‌ترین افراد نیز در زندگی خود مرتکب اشتباه می‌شوند.

تانی کال

برگرفته از INC

زومیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *