شباهت زیاد تیتان و زمین

پس از سال‌ها بررسی داده‌ها‌ی پروژه‌ی خارق‌العاده‌ی کاسینی، پژوهشگران دانشگاه کرنل توانستند نقشه‌ی کاملی از سطح بزرگ‌ترین قمر‌ها‌ی زحل به نام تیتان تهیه کنند. پژوهشگران از بررسی این نقشه متوجه شباهت بسیار زیاد تیتان با زمین شوند: سراسر سطح تیتان از دریا پوشیده شده است.

اولین بار کاسینی دید گسترده‌ای از این قمر زحل به ما داد. دانشمندان از عکس‌ها‌ی گرفته شده توسط کاوش‌گر کاسینی برای کشف شباهت‌ها‌ی میان زمین و تیتان استفاده کرده‌اند. پژوهشگران به‌تازگی وجود اقیانوس‌ها‌ی هیدروکربنی روی سطح تیتان را تایید کرده‌اند. بررسی‌ها‌ی اخیر نشان می‌دهد که این اقیانوس‌ها بسیار شبیه به اقیانوس‌ها‌ی سطح زمین هستند.
هر دو پژوهش در مجله‌ی Geophysical Research Letters منتشر شده‌اند.

این پژوهش به‌خودی‌خود قابل توجه است. در‌عین‌حال، باور‌کردنی نیست که بتوان از قمری که ۹۳۰ میلیون مایل از خورشید فاصله دارد، مشاهداتی به این شکل داشت. یکی از منجمان دانشگاه کرنل، به نام الکس هایس، در مورد این پژوهش موفقیت‌آمیز گفت:

ما در حال بررسی ارتفاع مایع در سطح یک جرم کهکشانی هستیم که این جرم، ۱۰ واحد نجومی از خورشید فاصله دارد.

علاوه بر این، هایس معتقد است که امکان ارتباط جریان‌ها‌ی برکه‌ای مایع زیر سطح تیتان وجود دارد و این موضوع نشان می‌دهد که مایعات هیدروکربنی بیش از حد تصور در تیتان می‌تواند وجود داشته باشد.

تیتان در مقابل اروپا

تیتان تنها قمر در منظومه‌ی شمسی نیست که ویژگی‌ها‌ی مشترک با زمین دارد. مشاهدات انجام شده از قمر یخی مشتری به نام اروپا، نشان می‌دهد که این قمر می‌تواند زندگی فرا‌زمینی داشته باشد. ناسا در نظر دارد که کاوش‌گری برای بررسی بیش‌تر اروپا به منظور جست‌و‌جو برای حیات، به این قمر مشتری بفرستد. این پروژه توسط ESA حمایت خواهد‌شد. دو موسسه‌ی نجومی، با همکاری یک‌دیگر پروژه‌ی مورد نظر خود را در اواسط سال ۲۰۲۰ عملی خواهند کرد.

علی‌رغم پژوهش‌ها‌ی اخیر انجام شده در مورد تیتان، بسیاری از مردم علاقه‌ی زیادی به جست‌و‌جو‌ی نشانه‌ها‌ی حیات در اروپا دارند. اقیانوس‌ها‌ی اروپا حاوی مواد شیمیایی مشابه مواد شیمیایی اقیانوی‌ها‌ی زمین است. اما تا جایی که می‌دانیم، تیتان تنها مکانی در منظومه‌ی شمسی است که اتمسفری چگال، مایع پایا روی سطح و دریا‌ها‌ی گسترده دارد.

یافته‌ها‌ی اخیر می‌تواند تاثیر زیادی بر برنامه‌ها‌ی آینده‌ی مورد نظر ناسا داشته باشد. پروژه‌ی بعدی به نام پرواز اژدها نام دارد که هدف آن فرستادن یک چرخ‌بال چهار ضلعی نیمه‌اتوماتیک به سطح تیتان است.  یافته‌ها‌ی اخیر، هر‌گونه پژوهش در مورد تیتان را بسیار جالب و هیجان‌انگیز جلوه خواد داد. تا وقتی که نتوانیم به تیتان سفر کنیم، نمی‌توانیم بفهمیم چه چیزی در انتظار ماست.

تانی کال

برگرفته از FUTURISM

زومیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *