شرایط حضور فیلم‌های ایرانی در جشنواره جهانی فجر

پخش‌کنندگان و تهیه‌کنندگان فیلم‌های ایرانی می‌توانند تا ۱۰ اسفندماه برای ثبت نام در بخش مرور سینمای ایران یا «نمایش‌های بازار» سی‌وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر اقدام کنند.

به نقل از ستاد خبری سی‌وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر، آتوسا قلمفرسایی ـ مسئول دبیرخانه فیلم‌های ایرانی جشنواره جهانی فیلم فجر ـ اعلام کرد: جشنواره جهانی فیلم فجر پس از دو دوره برگزاری منظم نمایش‌های بازار و استقبال مهمانان خارجی از این بخش، امسال نیز با هدف تداوم سیاست معرفی تولیدات سالانه سینمای ایران شامل فیلم‌های بلند، کوتاه داستانی و مستند محصول سال ۱۳۹۶ به مدیران جشنواره‌ها، پخش‌کنندگان بین‌المللی، خریداران و مهمانان خارجی اقدام به اکران محدود برگزیده‌ای از فیلم‌های متقاضی در «نمایش‌های بازار» خواهد کرد.

وی افزود: نمایش‌های بازار بخشی است که در اکثر بازارهای بین المللی فیلم دنیا وجود دارد و هدف  از برگزاری این بخش در جشنواره جهانی فیلم فجر ایجاد امکانی برای نمایش پرده‌ای فیلم‌های ایرانی و معرفی به جشنواره‌های خارجی یا انتخاب آن توسط پخش‌کننده‌های بین‌المللی است.

مسئول دبیرخانه فیلم‌های ایرانی سی‌وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر با اشاره به اینکه در این بخش هر فیلم تنها ۲ بار نمایش داده می‌شود، توضیح داد: اولویت با مهمانان خارجی، پخش‌کنندگان بین‌المللی، مدیران فستیوال‌های داخلی و خارجی و مدعوین ویژه جشنواره چه داخلی و چه خارجی است.  فیلم‌های حاضر در این بخش برای عموم به نمایش درنمی‌آید و از این رو حقوق اولین نمایش خود را از دست نمی‌دهند و می‌توانند در بخش‌های اصلی جشنواره‌های دیگر حضور پیدا کنند.

قلمفرسایی افزود: مهلت ثبت نام فیلم‌ها در بخش نمایش‌های بازار تا ۱۰ اسفند است، اما مهلت ارسال آثار با هماهنگی دفتر جشنواره و تا ۲۰ اسفند صورت می‌گیرد. فیلم ها باید حتما زیرنویس انگلیسی داشته باشند و نسخه دی سی پی آن‌ها به دفتر جشنواره تحویل داده شود، اما چنانچه نسخه دی سی پی موجود نیست صاحبان آثار با هماهنگی مدیران جشنواره می توانند نسخه بلوری را تحویل دهند.

به گفته وی، اگر اثری پخش‌کننده بین‌المللی دارد، لازم است پخش کننده اقدام به ثبت اثر کند در غیر این صورت تهیه‌کننده می‌تواند فیلم را به ثبت برساند و به دفتر جشنواره ارائه کند.

او درباره شروط پذیرش آثار هم گفت: فیلم‌های کوتاه، مستند، انیمیشن، داستانی و بلند تولید سال ۹۶ در این بخش جای دارند ولی به دلیل محدودیت امکان نمایش، این آثار هم توسط دبیر جشنواره انتخاب می شوند. طبق آیین نامه، فیلم های کوتاه باید زیر ۱۵ دقیقه و فیلم های بلند بالای ۷۵ دقیقه باشند. محل نمایش هم تنها در کاخ جشنواره است.

قلمفرسایی در پایان خبر داد: صاحبان و پخش کنندگان آثار محدودیتی از لحاظ تعداد برای ثبت فیلم ندارند و هر تعداد اثر که شرایط این بخش را داشته باشد می‌تواند از سوی آن‌ها ثبت شود.

آدرس سایت رسمی جشنواره Fajriff.com و پست الکترونیکی جشنواره info@Fajriff.com است. سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر، ۱۹ تا ۲۷ آوریل ۲۰۱۸ (۳۰ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷) به دبیری سیدرضا میرکریمی در تهران برگزار می‌شود.

تانی کال

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *