مهدویان: یک عده میخواهند «لاتاری» را له کنند
محمدحسین مهدویان در گفتوگوی جدیدی درباره «لاتاری» تاکید دارد که در این فیلم ترویج خشونت نکرده است. او میگوید واقعیتی در جامعه را تصویر کرده و معتقد است وقتی تماشاگران با دیدن خشونت کف میزنند، باید فکری برای جامعه کرد.
کارگردان «لاتاری» در گفتوگو با شماره نوروزی مجله اندیشه پویا گفته است: «قبول ندارم که با خشونت امیرعلی در فیلمم همدلی کردهام. من بارها درباره فکر خودم درباره سینما حرف زدهام. میتوانید بگویید مهدویان نسخه غلط پیچید و ترویج خشونت کرد اما وقتی تماشاچی برای فیلم من کف میزند نباید بگویید لعنت به مهدویان. باید از خودتان بپرسید چه اتفاقی افتاده که برای آن پایان دست میزنند.»
او با بیان این که «فیلمساز میخواهد بگوید جامعه یک ایرادی دارد و آن ایراد را میخواهد نشان بدهد»، توضیح میدهد: «فیلمساز میخواهد بگوید زیر پوست جامعه خشونت وجود دارد اما یک عده بهشان برخورده؛ میخواهند فیلم مرا له کنند حال آنکه من دارم تصویری از جامعه ایران ارائه میکنم.»
او در بخش دیگری از این مصاحبه تاکید میکند: «من زیر بار اینکه در فیلمم تجویز خشونت کردهام نخواهم رفت. امیرعلی خشونت میورزد با توجه به زمینههایی که توضیح دادم و من خشونت زیر پوست این جامعه را به عنوان یک معضل به شما نشان دادهام.»
این فیلم انتخاباتی نیست
مهدویان در پاسخ به سوالی دیگر گفته است: «درباره وقتی ما فیلم انتخاباتی میسازیم راجع به ایدهآلهایمان حرف میزنیم. ولی وقتی من دارم یک فیلم عادی میسازم، تلاش میکنم واقعیت جامعه را تصویر کنم. اتفاقاً میخواهم به شما بگویم اگر ایدهآلها یادتان هست، به هوش باشید که جامعه دارد به سمتوسوی بدی کشیده میشود.»
او همچنین تاثیر منفی «لاتاری» بر تماشاگران را نفی میکند: «اگر میخواهید بگویید که فیلم من برای جامعه خطرناک است خیر. کاملا مخالف حرف شما هستم. من مقیدم که برای جامعه فیلم خطرناک نسازم و سلامت آن را به خطر نیندازم. اما ما در جامعهمان کمبودی داریم که من دوست دارم در همه فیلمهایم به آن اشاره کنم. ما به لحاظ اقوام و عقاید سیاسی و خیلی چیزهای دیگر پتانسیل چندپارگی داریم. کم پیش میآید که همهمان به خاطر یک چیز مشترک هیجانزده شویم. ما وقتی وارد سینما میشویم همه به یک خواب دستهجمعی فرو میرویم. اما امیدوارم که همه در این خواب متوجه میشویم که یک چیز مشترک داریم و آن ملیگرایی ماست. البته که هر ملیگرایی دارای جنبههای غیریتساز است. عیبی ندارد، شاید ما این روزها به یک روحیه ملی جمعی نیاز داشته باشیم.»
لازم نیست خودم را توضیح بدهم
به نظر من باید درباره جامعهای که برای خشونت در سالن سینما کف میزند فکر کرد. بگذارید این را هم بگویم که من با حمله و انتقاد کنار آمدهام. من با خودم میگویم تو یک فیلمسازی و وقتی فیلمی ساختی و از تو جدا شد هزاران نفر آن را میبینند و آن وقت هر کس قضاوتی راجع به فیلم و راجع به فیلمساز خواهد کرد. اوایل شاید کمتجربه بودم و از قضاوتها ناراحت میشدم و سعی میکردم راجع به قضاوتها توضیح بدهم. حرفهایی که شما از من نقل کردید ناشی از هیجانی بود که من تلاش کردم خودم را توضیح بدهم. ای کاش نمیکردم. دلیل ندارد مرتب خودم را توضیح بدهم و تصحیح بکنم.