واقعیت کلی این است که بهترین زمان در طول روز برای تمرین و فعالیت ورزشی به طور گسترده ای به فرد، هدف و نوع تمریناتی که انجام می دهد بستگی دارد. نتیجه برخی مطالعات بیانگر آن است که قدرت بدنی در صبح در سطح پایینی است و به تدریج بالا می رود تا در اوایل عصر به بالاترین حد خود می رسد. بنابراین اگر فعالیت ورزشی شما به اندازه بالایی از قدرت یا توان وابسته است، پس بهتر است که فعالیت ورزشی خود را به بعد ازظهر موکول کنید.
فایده اصلی ورزش برای مغز عبارتند از:
۱ـ افزایش سرعت تصمیمگیری و حل مشکلات :
مطالعات انجام شده نشان داده است که ورزش نه تنها سرعت عضلات بدن را افزایش میدهد. بلکه توانایی تصمیمگیری را نیز سرعت میبخشد. ورزش حجم قسمت سفید مغز را بیشتر میکند.
بررسیها نشان داده است افرادی که به صورت مرتب ورزش هوازی انجام میدهند کارایی شناختی بالاتری دارند.
۲ـ جلوگیری از افسردگی:
ورزش با افسردگی مقابله میکند. استرس باعث ایجاد مادهای مخرب در خون و مغز میشود. با این حال ورزش پروتئین خاصی در بدن ایجاد میکند که باعث از بین رفتن این ماده مخرب میشود.
۳ـ افزایش انرژی:
بررسیها نشان داده است که فعالیت بدنی با شدت کم و متوسط میتواند میزان انرژی بدن را افزایش دهد. ورزش با خستگی مقابله میکند و انرژی ذهنی و جسمی را بیشتر میکند.
۴ـ افزایش قدرت اراده:
بررسیها نشان داده است که ورزش به نوعی بر مغز تاثیر میگذارد به نوعی بر مغز تاثیر میگذارد که اراده فرد افزایش مییابد. انجام ورزش کنترل فرد را بهبود میبخشد.
۵ ـ رشد مغز:
ورزش رشد مغز را افزایش میدهد. بررسیها نشان داده است که شش ماه ورزش هوازی باعث افزایش رشد بافتهای مغزی میشود.
۶ـ کنترل استرس:
بررسیها نشان داده است که ۳۰ دقیقه ورزش در طول روز قدرت فرد برای کنترل استرس را افزایش میدهد.
۷ـ کنترل عصبانیت:
بررسیها نشان داده است که انجام میزان کمی ورزش نیز باعث میشود که فرد آرامش و تمرکز بیشتری پیدا کند. ورزش بر الگوی رفتاری فرد و کنترل احساسات تاثیرگذار است.
منبع : ایسنا