انیمیشن کوتاه Horror (ترس) به مقوله تاثیر والدین بر کودکان می‌پردازد.

کودکان آینه پدر و مادر خود هستند و خصوصیات اخلاقی و رفتاری آن‌ها در واقع نشات گرفته از والدین هستند. خانواده‌هایی وجود دارد که با علم به این مورد رفتار‌ها و اعمال خود را کنترل کرده تا فرزندی معقول و کم‌نصیب از مشکلات اخلاقی به جامعه تحول دهند. اما خلاف این موضوع نیز صادق است و تعدادی از والدین همان رفتار‌های ضد‌هنجاری که خود نیز از پدر و مادر به ارث برده‌اند، را به کودک نیز منتقل می‌کنند. انیمیشن کوتاه Horror دقیقا همین اثرات منفی رفتار‌های والدین را به تصویر می‌کشد.

داستان از جایی آغاز می‌شود که در یک شب بارانی «مادر» با نشان دادن تصاویر تر‌سناک بر روی تبلت داستانی را برای فرزند خرد‌سالش باز‌گو می‌کند. با ترسیدن کودک از تصاویر، «مادر» ادامه داستان را متوقف می‌کند که نا‌گهان صدای بسته شدن در خانه به گوش می‌رسد. مادر به سمت طبقه پایین می‌رود و دخترش که هنوز ترس حاصل از داستان در وجودش موج می‌زند را تنها می‌گذارد. صدا‌هایی مانند شکستن شیشه باعث می‌شود که کودک به دنبال منبع آن برود که با صحنه‌ای غیر‌منتظره رو‌به‌رو می‌شود…

Horror

انیمیشن کوتاه «ترس» محصول مشترکی است از استودیو‌های تایلندی ریف و آلترنیت است که هر دو استودیو سابقه نسبتا طولانی در زمینه ساخت انیمیشن و طراحی شخصیت‌های بازی‌های ویدیویی دارند. همچنین کارگردانان این اثر یعنی ویر‌پترا جینا‌نا‌وین و چالو‌امپونگ بالپالا سابقه همکاری با کمپانی سونی پیکچرز انیمیشن و استودیو‌های پیکسار و بلو اسکای را در کار‌نا‌مه دارند. از بعد فنی انیمیشن کوتاه «ترس» اثری قوی و قابل‌توجه است و واقع‌گرایی در تک تک محیط‌ها و المان‌های موجود در آن‌ها قابل مشاهده است. در واقع این انیمیشن از دو نوع طراحی بهره می‌برد. بخش‌های ابتدایی که روایت داستان توسط «مادر» را به نمایش می‌گذارد به صورت دو‌بعدی و شبیه به نقاشی‌ ترسیم شده‌اند. اما بخش اصلی انیمیشن کوتاه «ترس» کاملا سه‌بعدی و با جزئیات کامل طراحی شده است که نمود آن را می‌توانید در راه‌پله و آشپز‌خانه مشاهده کنید. محیط‌های این انیمیشن از حداقل نور ممکن بهره می‌برند و همین ویژگی باعث می‌شود که میزان ترس موجود افزایش یابد. رخداد‌های دلهره‌آور انیمیشن با استفاده دو زاویه دید سوم‌شخص و اول‌شخص روایت می‌شود که هر‌یک نقش خود را به زیبایی ایفا می‌کنند. زاویه دید سوم‌شخص باعث می‌شود که مخاطب به دور از درونیات شخصیت کودک با او و خصوصیاتش آشنا شود، اما در طرف مقابل روایت اول‌شخص مرز بین کودک و مخاطب را از بین برده و ببیننده می‌تواند خود را به جای کودک بگذارد. این ویژگی و مشاهده اتفاقات از دید او، منجر به حس همزاد‌پنداری می‌شود. همچنین نمایش جزئی دو شخصیت پدر و مادر باعث شده است که کودک به عنوان شخصیت اصلی در مرکز توجه قرار بگیرد.

Horror

انیمیشن کوتاه «ترس» در رده انیمیشن‌های بی‌کلام جای می‌گیرد و در سر‌تا‌سر آن هیچ‌ دیالوگی توسط سه شخصیت انیمیشن ادا نمی‌شود. در طول چهار دقیقه انیمیشن چهره و صورت پدر و مادر به درستی نشان داده نمی‌شود و مخاطب تنها ماهیت دوم آن‌ها را در اندک ثانیه‌هایی مشاهده می‌کند. همچنین زاویه دید اول شخص نیز امکان مشاهده حس بر روی چهره کودک را سلب می‌کند. شاید تصور کنید که این مورد را باید در نقاط ضعف انیمیشن قرار داد، اما اینطور نیست زیرا این ویژگی باعث شده که بیننده شخصا حس را بدون واسطه دریافت و تحلیل خاص خود را از اتفاقات داشته باشد. در نیمه اول کودک تحقق این امر را به عهده می‌گیرد و با چهره‌ای که تمامی المان‌های معصومیت در آن مشاهده می‌شود حس‌هایی مانند ترس و نگرانی را به نمایش می‌گذارد. موسیقی تنها در بخش‌هایی از انیمیشن از جمله بخش روایت داستان ترسناک توسط مادر، تیتراژ آخر و اندک لحظات پایانی به گوش می‌رسد. وجه اشتراک هر سه موسیقی رعایت حس دلهره و ترس در تمامی آن‌ها است. در کنار گرافیک فنی، داستان و شخصیت‌پردازی، چهار‌مین برگ‌برنده انیمیشن کوتاه Horror بدون شک جلوه‌های صوتی است. این المان به خوبی توانسته فقدان موسیقی و دیالوگ را جبران و به سکانس‌های انیمیشن حیات ببخشد. صدا‌ی باران، رعد و برق، شکسته شدن شیشه‌ها و جیغ‌های کودک تنها تعدادی از جلوه‌های صوتی انیمیشن هستند.

دانلود با رزولوشن 360p | دانلود با رزولوشن 720p | دانلود با رزولوشن 1080p

انیمیشن کوتاه «ترس» این نکته را به والدین گوش‌زد می‌کند که رعایت اصول اخلاقی و رفتاری در برابر کودکان یک وظیفه است و ترک عادات نا‌پسند نه‌تنها باعث بهبود کیفیت زندگی می‌شود بلکه نسلی را به‌بار می‌آورد که عاری از مشکلات اخلاقی مسیری که خانواده در پیش گرفته بود را ادامه می‌دهد. اگر تغییرات را هر‌چه سریع‌تر آغاز نکنید، باید انتظار فرزندی را داشته باشید که همان رفتار‌های اشتباه شما را با شدت و کمیت بیشتر تکرار کند. در صورتی که کودک شما رفتار‌های نا‌مناسبی دارد بهتر است دلیل آن را در خود جستجو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *