استروژن از هرمون های جنسی زنانه میباشد ، اما اینکه ارتباط آن با افسردگی چیست و سوالاتی از این قبیل را باید مطلب را تا انتها خواند که متوجه شد . در اینجا با کمک تحقیقات و نظریات روانشناسانه پزشکی قصد داریم رابطه هرمون استروژن با افسردگی را بیان کرده و بیشتر بیماری افسردگی و عوامل موثر بر آن را بشناسیم . در صورت تمایل برای شناخت بیشتر افسردگی و درمان آن مقالات مرتبط با آن که در پایگاهروانشناسی ویکی روان موجود است را مطالعه نمایید
درمان
واشینگتن، برطبق یک تحقیق جدید، روش درمان معمولی که برای بیماری اندومتریوز استفاده می شود، ممکن است نوسانات خلقی شدیدتری را نسبت به آنچه که قبلا تصور می شد، به وجود آورد. محققین دانشگاه مرکز علوم بهداشتی اوکلاهما دریافته اند در زنانی که داروهایی با عنوان آگونیست های هورمون آزادکننده گونادوتروپین برای درمان اندومتریوز استفاده می کنند، علائم افسردگی در اوایل دوره ی درمان تشدید می شود . این تحقیق در آخرین نشست سالیانه ی انجمن روانپزشکی امریکا ارائه شد.
گونادوتروپین ها هورمون هایی هستند که رشد و عملکرد اندام جنسی را تنظیم می کنند. آگونیست های گونادوتروپین، رها سازی گونادوتروپین ها را از غده هیپوفیز کنترل می کنند.
احتیاط حین مصرف دارو
دکتر جولیا وارناک، محقق و روانپزشک مرکز اوکلاهما، گفته است: « برخی از زنان قبلا مشکلات جدی روحی داشته اند. شما باید در تجویز یا استفاده از این داروها مراقب باشید. ممکن است بیمارانی که تحت درمان با گونادوتروپین هستند، بخواهند درمان با داروهای ضدافسردگی را ترجیحا زودتر شروع کنند، چون احتمال دارد درمان با گونادوتروپین ۶ ماه طول بکشد. »
دکتر وارناک و همکارانش ارتباط بین علائم افسردگی و استرادیول را در ۱۴ زن ۲۱ تا ۴۰ ساله مبتلا به اندومتریوز مورد بررسی قرار دادند. این محققین گزارش دادند در بیمارانی که سطح استروژن آنها به طور قابل ملاحظه ای کاهش یافته بود.( آگونیست های گونادوتروپین تولید استروژن توسط تخمدان ها را کاهش می دهند. )، علائم افسردگی تشدید شد. به نظر می رسد این رابطه در طول زمان پایدار بماند.
به دلیل اینکه علائم افسردگی بعد ازگذشت سه ماه از شروع مصرف آگونیست های گونادوتروپین در سطح بالایی قرار داشت، محققین به این نتیجه رسیدند که ممکن است؛ تشدید مشکلات روحی با کاهش سطح استرادیول در بدن مرتبط باشد.
محققین عنوان کردند انجام مطالعات تحقیقاتی بر روی زنان هایی که کاهش استروژن را تجربه کرده اند،( مانند بعد از زایمان ) ضروری ست، تا به بررسی بیشتر بر روی تعامل پیچیده بین استروژن و حالات روحی دست یابند.
دکتر وارناک به همچنین بیان داشته است که: « تحقیقات آینده باید با هدف تلاش برای درک بیشتر پاتوفیزیولوژی و فرایندهای اساسی که موجب افسردگی می شوند، انجام گیرد. »
Wikiravan