کیفیت استراتژی توسعه اپلیکیشن در این بازار اشباع شده و نسبتا شلوغ، اهمیت بسیار فراوانی دارد. شاید این مفهوم تا چند وقت اخیر اهمیت چندانی نداشت اما این روزها که رقابت به طرز عجیبی سخت شده است؛ توجه به آن بر همه توسعه دهندگان واجب است!
استراتژی از آن دسته واژههایی است که که میلیونرها بهتر از بقیه آنرا میفهمند؛ قلعهای خیره کننده و پُرغرور در دوردستها که شکوه آن، افراد معمولی را مست میکند، اما میلیونرها سالها است که در این قلعه زندگی میکنند!
مدیریت استراتژی، برنامه ریزی استراتژی، طرح ریزی استراتژیک و… از آن دست واژههای بزرگ نظیر استراتژی هستند. استراتژی در زندگی کسانی معنا مییابد که تمرکز و کنترل کاملی روی امور دارند.
مثلا پُشت پرده فیلمی که راهی اسکار میشود قطعا یک استراتژی موفق وجود داشته است و یا هیچ دستاوردی، اتفاقی به دست نمیآید!
اپلیکیشن هم از قائده مستثنی نیست. مگر برنامه نویسی چه کم از تولید و تدوین یک فیلم دارد؟ مشابه با یک فیلم سینمایی، اسکار گوگل پلی یا اپل استور هم به بالاترین کیفیت استراتژی توسعه اپلیکیشن میرسد.
برنامه نویسی مخاطره آمیزتر از تولید یک فیلم و تقبل هزینههای سنگین آن است، بلکه شایستگی حضور در اسکار را به دست آورد.
جامعه داورانی به گستردگی جهان و خیلی بیشتر از اسکار محصول شما را قضاوت میکنند و هر امتیازی که از آنها بگیرید؛ بابت کیفیت استراتژی توسعه اپلیکیشن خود گرفتهاید.
در حقیقت شما در حال راه رفتن بر لبه تیغ صنعتی هستید که بیش از 2 میلیون اپلیکیشن در آن با شما رقابت میکنند!
شتابزدگی، سردرگمی و استراتژی بیکیفیت، هراس شما را از حرکت بیشتر میکنند. ادامه این مطلب ازهات اپ نیوز به شما کمک میکند تا باکیفیتترین استراتژی را برای ساخت اپلیکیشن خود کشف کنید و در لبه تیغ، ایمنتر راه بروید!
عوامل موثر در کیفیت استراتژی توسعه اپلیکیشن
Quality of application development strategy
برای مطرح شدن، بحث سر داشتن استراتژی نیست؛ باید به عنوان یک اپلیکیشن حرفهای، استراتژیهای خود را حداقل تا الان مشخص کرده باشید.
در غیر این صورت این مطلب را رها کنید و از ابتدا اصول توسعه اپلیکیشن را بخوانید و بعد از این کهتجربه ساخت اولین اپلیکیشن خود را پشت سر گذاشتید، روی استراتژیهای خود تمرکز کنید.
این مطلب مخصوص توسعه دهندگانی است که الفبای برنامه نویسی را آموختهاند و به صورت حرفهای اپلیکیشن تولید میکنند.
برای چنین اپلیکیشنهایی نامزد شدن برای اسکار گوگل پلی یا همان قرار گرفتن در لیست برترینهایی که هر توسعه دهنده آرزوی آن را دارد، ردخورد ندارد؛ بحث سر پیروزی این اپلیکیشنها در رقابت با برنامههای دیگر است.
کیفیت استراتژی تولید اپلیکیشن آنچنان اهمیت دارد که امسال کمپانی آدوب اعلام کرده است بیش از 1500 متقاضی در وب سایت این شرکت ثبت نام کردهاند تا با استراتژیهای توسعه موبایل آن آشنا شوند!
همه این متقاضیان میدانند که استراتژی همان مزیت رقابتی(مزیتی که علاوه بر فراهم آوردن منفعت، رقابت ایجاد کند) کمپانیها با یکدیگر است.
مفهوم استراتژی در توسعه اپلیکیشن
هر وقت یک کمپانی موفق یا یک اپلیکیشن پُرطرفدار شود، سوالاتی ذهن افراد را به خود مشغول میکند. مثلا چه شد که این برنامه موفق شد؟ چه باعث شد تا به اینجا رسید؟ چطور توانست این قدر محبوب شود و…
استراتژی هر کسب وکار به تمام این سوالات پاسخ میدهد. برخی استراتژی را یک روش کار میدانند که خاص فرد یا گروه مشخص است. زمانی که استراتژی لو برود و همه از آن باخبر شوند، استراتژی دیگر یک استراتژی نیست؛ یک توصیه همگانی است.
در دنیای اپلیکیشن هم از وقتی که رقبا بیشتر شدند و همزمان شناخت آنها از مخاطبان بیشتر شد، بحث استراتژی اهمیت یافت.
دیگر همه به خوبی میدانستند پشت برنامهای مثل اپلیکیشن Muves و انقلابی که به پا کرده است یا بیشمار بازی موبایلی که در گوگل پلی یا اپ استور منتشر میشوند؛ حتما استراتژیهایی وجود دارد که دیگران از آنها بیخبر هستند.
نکاتی که در ادامه میخوانید در کیفیت استراتژی توسعه اپلیکیشن شما موثر هستند. با مطالعه این نکات اینبار شما هستید که باید استراتژیهای موفقیت خود را از دیگران پنهان کنید!
برنامهای که پاسخگوی نیاز افراد باشد
شناخت نیاز افراد در همه چیز اثرگذار است. بگذارید کمی جزئیتر به مسئله نگاه کنیم. طبق تحقیقات تا سه سال آینده برنامههایی محبوبیت بیشتری دارند که نیازهای سازمانی و زندگی شهری را بهتر برآورده کنند.
در نظر سنجی صورت گرفته 61 درصد کاربران در آینده به برنامههای مدیریت بحران با اپلیکیشن در شرایط نابسامان نیاز خواهند داشت.
59 درصد از جامعه دیگری که مورد آزمایش قرار گرفته بود به اپلیکیشنهای فروشگاهی یا سرویسهای خرید و فروش متمایل بودند. 50 درصد یک جامعه دیگر هم طرفدار پیامرسانها بودند.
این نیاز بازار است. میپرسید این نیاز چه ارتباطی به شما دارد؟ کاملا واضح است! شیوه جذب نیروی انسانی و تمرکز شما بر پروژه که استراتژی کار شما خواهد بود، از این نیاز تاثیر میپذیرد.
وقتی اغلب کاربران علاقهمند به برنامهها پیامرسان هستند؛ شما نیرویی را استخدام میکنید که حرفهای و کامل بتواند یک مسنجر خوب طراحی کند. وقتی تمرکز روی این نیازها بیشتر شود، اتلاف نیرو و هزینه هم کمتر خواهد شد.
البته همیشه نیاز بازار در تمام نقاط دنیا ثابت نیست. حتی مناطق مختلف جهان هم نیازهای مشابهی نخواهند داشت.
مثلا در ایران که هنوز خیلی از سامانههای اداری طبق گذشته و شیوه سنتی اداره میشود؛ اپلیکیشنهای مدیریتی نظیر سرویس دراپ باکس هنوز جای خود را برای تبادل فایلهای ادارای و کنار گذاشتن سیستمهای دفتری پیدا نکردهاند.
بنابراین بهتر است مزایای مدنظرتان را به مرور زمان عرضه و بر اساس استقبال کاربران نیاز کاربر را برای یک دوره سه ساله پیشبینی کنید.
تمرکز بر نقاط قوت و کلیدی اپلیکیشن
وقتی که نقاط قوت خود را شناسایی کنید مسلما در آن زمینه هم فعالیت خواهید کرد و نتیجه هم قابل قبولتر خواهد بود. این کار دقیقا مثل کشف استعدادهای کودک است.
اگر توانایی کودک مورد توجه قرار گیرد میتوان با فراهم کردن زمینههای شکوفایی آن، موفقیت آینده را حتمی کرد. ببینید نقاط قوت اپلیکیشن شما چیست و چه چیزی در راس خواسته کاربران قرار دارد.
مثلا طبق تحقیقات نزدیک یه نیمی از کاربران اندروید (48 درصد) امنیت و حفظ حریم شخصی را مهمترین مزیت یک اپلیکیشن دانستند؛ چون اغلب برنامهها این روزها دسترسی به اطلاعات محرمانه و خصوصی را درخواست میکنند تا درست کار کنند!
ایده آل بعدی 41 درصد از کاربران، یکپارچه سازی اپلیکیشنها بود. اغلب کاربران در این موضوع هم نظر بودند که یک اپلیکیشن مناسب باید بتواند در نمایش محتوا با سایر اطلاعات هماهنگ و همگام شود.
مثلا سوابق خرید و فروش در یک اپلیکیشن فروشگاهی دائما بروزرسانی شود یا ایمیلها در نسخه موبایل و دسکتاپ به صورت همزمان همگام یا سینک شوند.
36 درصد از سایر کاربران، انتشار و بروزرسانی مطالب را از نقاط کلیدی یک اپلیکیشن اعلام کردند. به این شکل که مثلا یک پلتفرم برای بازاریابان یا کسب وکارهای مختلف دائما بروز شود و مطالب، قدیمی نباشند.
34 درصد باقی مانده نیز معتقدند یک اپلیکیشن باید از چند پلتفرم یا سیستم عامل پشتیبانی کند تا به این شکل تک نسخه برنامه روی اندروید، دسکتاپ و…قابل نصب باشد.
مدیریت متمرکز اپلیکیشن
مطابق با تمام پروژهها، مشکلات زیادی سد راه یک توسعه دهنده هستند که کیفیت استراتژی توسعه اپلیکیشن را تحت تاثیر قرار میدهند. با وجود شیوههای مدیریت متمرکز اپلیکیشن، این موانع به سادگی حل شدنی هستند.
یک داشبورد قوی که مدیریت اپلیکیشن را ساده کند و گزارشهای قوی و دقیقی ارسال نماید؛ راه حل خوبی برای موانع موجود است.
تمام دسترسیهای مشکوک، خطاها و آنچه که برای کاربر یک نقطه ضعف محسوب شود، به این روش ردیابی شده و پیش پا افتادهترین جنبه یک اپلیکیشن یعنی امنیت، زیر سایه این مدیریت متمرکز برقرار میشود.
این روش علاوه بر این که در کاهش هزینههای توسعه اپلیکیشن موثر است؛ شما را با نقاط ضعف و قوت آشنا میکند.
تجربه ثابت کرده است با مدیریت متمرکز، 45 درصد نگرانیها بابت امنیت، 44 درصد از خطاهای ناشی از آپدیتهای بیبرنامه و بیاساس و 40 درصد از کمبودهای شخصی سازی برنامه برای کاربر، از این طریق برطرف شده است.
توجه ویژه به نیازهای سازمانی
مشکلات و درخواستهای کارمندان که معمولا با موضع گیریهای عجیب کارفرمایان همراه است، الهام خوبی برای تعیین استراتژی است و در جهت بهبود کیفیت استراتژی توسعه اپلیکیشن به شما کمک میکند.
نتایج تحقیقات نشان داده است 90 درصد کارکنان احساس بروز بودن و تنوع بیشتری با دخالت اپلیکیشن در امور کاری خود خواهند داشت.
قطعا هماهنگ شدن و سازگاری با تغییراتی اینچنینی در کسب وکار، زمانبر و مشکل است. به این موضوع در کیفیت استراتژی توسعه اپلیکیشن توجه کنید تا دشواریهای موجود برای متمایل کردن سازمانها در استفاده از اپلیکیشن کمتر شود.
رضایت کاربر نه به 100 درصد بلکه باید به 200 درصد برسد. تجزیه و تحلیل آمار استفاده کاربران، بروزرسانیها و رفع خطا در چنین برنامههایی از اهمیت بیشتری برخوردار هستند.
تثبیت آینده اپلیکیشن در برابر رقبا
سرمایه گذاری و کسب آمادگی برای تغییرات بعدی همان آیندهنگری یا تثبیت آینده اپلیکیشن در برابر رقبا است. مطابق با تحقیقاتی که میان کاربران اپلیکیشن صورت گرفته است 77 درصد از کاربران معتقدند کیفیت استراتژی توسعه اپلیکیشن کمپانیها نسبت به دو سال قبل تغییر کرده و حتی افت داشته است.
آگاه باشید که سرعت تغییرات رقبا و بازار بالا است و هیچ چیز نمیتواند با این تحولات مقابله کند. فقط باید خودتان را با آن وقف دهید. این سازگاری با شرایط به منزله تثبیت آینده شما در برابر رقبا است.
امنیت اپلیکیشن از آن مقولههایی است که اگر بهتر نشود باید پیوسته ثابت و بیتغییر بماند. ذخیره سازی ابری هم بسیار مهم است.
اگر آشنایی مختصری با سیستمهای ابری داشته باشید متوجه میشوید که اغلب اپلیکیشنها در حال حرکت به سمت همین تکنولوژی هستند تا فضای کمتری در موبایل کاربر اشغال شود.
اگر روی سرویسهای ابری تمرکز کنید؛ غیرمستقیم به دو مفهوم CRM یا مدیریت ارتباط با مشتری و برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) پرداختهاید.
از کجا شروع کنیم؟
برای شروع، نگاه خود را به کیفیت استراتژی توسعه اپلیکیشن عوض کنید. حتما نباید بهترین اپلیکیشن دنیا را تولید کنید. به جریان کار نگاه کنید و اپلیکیشنهای مشابه را ارزیابی نمایید.
61 درصد کمپانیهای توسعه اپلیکیشن در خطر از دست دادن فرصتهای رقابت هستند؛ چون جرات تغییر استراتژی و روش کار خود را ندارند.
برندهای معروف هم نفوذ زیادی روی بازار دارند. بد نیست قبل از هر چیز به این نامها سری بزنید و ببینید روش آنها برای موفقیت چگونه بوده است.
منبع هات اپ نیوز