شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که دوست دارید در تمام زمان ها با دیگران خوش اخلاقی باشید اما خب نمیتوانید و تقصیر شما نیست چون کار راحتی نیست تازه اگر حال روحی تان هم بد باشد که شرایط بسیار بدتر است . امام چگونه باید باشیم که با دیگران خوش اخلاقی داشته باشیم ؟برای این کار راهکار هایی بسیار علمی و عملی را پیشنهاد کرده که حتما آنها را رعایت کنید .
لبخند بزنید
سادهترین راه برای خوش اخلاقی، لبخند زدن است.سادهترین کار برای اینکه فردی با خوش اخلاقی به نظر برسید، لبخند زدن است. وقتی به افرادی که شما را میشناسند لبخند میزنید، آنها را تشویق میکنید تا متقابلا به شما لبخند بزنند. گاهی فقط به این دلیل که دارای شخصیتی خجالتی بوده و به راحتی لبخند نمیزنید، بسیاری از افراد شاید تصور کنند که شما فردی سرد یا بداخلاق هستید. بنابراین، دفعه بعد که از کنار فردی نسبتا آشنا رد می شوید، لبخند بزنید. این لبخند باعث میشود که حتی اگر در بهترین شرایط روحی نیستید، احساس خوشحالی بیشتری کنید. پس این کار هم برای خودتان و هم برای دیگران مفید است.
گفتوگوی کوتاهی داشته باشید
در مورد موضوعات کوچکی که میدانید فرد مقابلتان به آنها علاقه دارد، صحبت کنید. اگر فرد را به خوبی نمیشناسید و از علایقش خبر ندارید، سعی کنید در مورد مسائلی که پیرامونتان اتفاق میافتد صحبت کنید (جلسهای که هر دو یک ساعت قبل در آن بودید، فرد جدید در کلاس ریاضی و…). شوخی کردن همیشه کمککننده است، چون افراد از کسی که شوخطبع است و آنها را درک میکند، خوششان میآید.جزو آن دسته از افرادی نباشید که فکر میکنند گفتوگوهای کوتاه، بیهوده و فقط وقت تلف کردن هستند. این مکالمات کوتاه میتواند پایه ارتباطات عمیق آینده باشد.
بیریا تعریف و تمجید کنید
وقتی از کسی تمجید میکند، شما را فرد خوش اخلاقی میبیند.همه از تعریف و تمجید خوشششان میآید، پس، از باز کردن بحث مثبت با دیگران نترسید. با این حال محتاط باشید که چاپلوسی نکنید. تعریف زیاد میتواند اینطور به نظر بیاید که شما دارید چاپلوسی میکنید. مخصوصا اگر فرد مقابل دوست جدیدتان یا مدیر شماست، ممکن است فکر کند که چاپلوسی میکنید.میتوانید از تمجید برای شروع یک مکالمه استفاده کنید. مثلا بگویید: «من از پیراهنت خوشم آمده. آن را از کجا خریدهای؟»
مودب باشید
شما باید به همان اندازه که با خانواده تان مودب هستید خوش اخلاقی دارید، با غریبهها هم با همان ادب و خوش اخلاقی برخورد کنید. به تنهایی دو صندلی را در اتوبوس اشغال نکنید، با موبایلتان با صدای بلند صحبت نکنید؛ به جای آن، مودب باشید و به دیگران یک صندلی خالی تعارف کنید.
دشنام ندهید
این کار باعث میشود شما بهعنوان فردی بینزاکت، خشن و بسیار بداخلاق به چشم دیگران دیده شوید. اگر افراد ببینند که شما عصبانی میشوید و دشنام میدهید، انرژی منفیتان را دریافت کرده و از شما دور خواهند شد. دفعه بعد که عصبانیت به سراغتان آمد و خواستید دشنام بدهید، تلاش کنید که این دشنام در ذهنتان باقی بماند و حتی سعی کنید با لبخندزدن با آن دشنامها بجنگید.
کمک کنید
کمک کردن باعث ایجاد حس خوب در خودتان و خوش اخلاقی میشود.بسیار مهم است که وقتی میبینید دیگران نیازمند کمک هستند، به آنها پیشنهاد کمک دهید، چه فردی با دستان پر که نمیتواند در را باز کند، چه کودکی که عروسکش از دستش افتاده و چه فردی مسن که به سختی راه میرود. یک روز ممکن است شما به مهربانی و کمک یک غریبه دیگر نیاز داشته باشید، پس بهتر است تا میتوانید خوبی کنید. این کار قطعا یکی از راههای خوشاخلاقی با دیگران است و باعث میشود با انجام این کار، نسبت به خودتان احساس بهتری داشته باشید.
حرکت مهربانانه کوچکی انجام دهید
نیازی نیست فقط با نزدیکترین و عزیزترین افراد اطرافتان، مهربان باشید. زمانی که برف را از مسیر خودرویتان پارو میکنید، مقداری زمان هم به پارو کردن برف از مسیر خودروی همسایه پیرتان اختصاص دهید. بگذارید یک نفر در صف از شما جلو بزند. با صرف زمان برای انجام کاری برای کسی که نمیشناسید، آن فرد احساس میکند که مورد قدردانی قرار گرفته است و کار نیک گسترش مییابد.
قضاوت نکنید
یکی از چیزهایی که قطعا خوب نیست، قضاوت افراد قبل از شناختنشان است. به افراد فرصت بدهید و فرض کنید آنها خوب هستند، مگر اینکه دلیلی برایتان به وجود آید که خلافش به شما ثابت شود. یاد بگیرید افراد را برای آنچه که هستند ببینید، نه اینکه آنها را بر اساس ظاهرشان قضاوت کنید. زمان زیادی میبرد تا بتوانید بدون قضاوت به فردی که نمیشناسید نگاه کنید، اما قطعا این کار، راهی برای خوش اخلاقی است.
۱۰قدم به سمتخوشاخلاق شدن
۱) برجستهسازی موارد مثبت. به بخشهایی از زندگیتان فکر کنید که خوب پیش میروند، نه آنهایی که شما را آزار میدهند.
۲) موفقیت های گذشته را مرور کنید.
قبل از ایجاد انگیزه در خودتان برای پیشبرد بیشتر امور در آینده، آنچه انجام دادهاید را به خودتان یادآور شوید.
۳) عبادت کنید. انجام امور دینی و مذهبی، بیشترین تاثیر را بر رهایی از اضطراب و افسردگی دارد.
۴) به موزیک گوش دهید.
با توجه به این که شکلهای بسیاری از خلاصشدن از حالات بد وجود دارد،
این کار حداقل و بهطور موقتی، یکی از رایجترین و موثرترین موارد برای تقویت خلق و خو است.
۵) خودتان را درمان کنید.
اغماضها و گذشتها (بزرگ یا کوچک) میتوانند هنگامی که احساس میکنید پایین افتادهاید، شما را بالا بکشند.
آنها موجب میشوند که شما احساس خاص و ویژه کنید.
۶) داوطلب بشوید. کارهای داوطلبانه و فعالیت در خیریهها، احساس بهتربودن را به ما میدهند.
۷) ورزش از بهترین راههای تغییر حالت بد انسان،
افزایش انرژی و کاهش فشار و استرس است.
۸) رفتار شاد داشته باشید.
لبخندزدن و داشتن چهره شاد موجب از بین رفتن مشکلات نمیشود
اما به بهبود حالت و خلق کمک میکند.
۹) تاکیدتان بر آینده باشد. اگرچه نمیتوانید گذشته را دوباره بنویسید اما میتوانید از آن درس بگیرید.
تصمیم بگیرید که دفعه بعد، بهتر و سختتر کار کنید.
۱۰) برای افسوس خوردن، حدی را قایل شوید. به خودتان بگویید:
امروز صبح درباره خودم احساس تاسف میکنم
اما امروز بعد از ظهر به زندگیام توجه خواهم کرد و مسائل صبح را کنار میگذارم.
wikiravan