حیات می تواند از سیارهای به سیاره دیگر منتقل شود
بر اساس تحقیقات جدید، حیات بیگانه ممکن است توسط غبار فضایی به زمین انتقال یافته باشد. دانشمندان گفته اند که احتمال دارد برخی موجودات کوچک با غبارهای فضایی در طول کیهان به سوی سیاره ما سفر کرده باشند و همچنین ممکن است جاندران کوچک ِ سیاره ما هم سیر مشابهی را طی کرده باشند و از زمین به سمت سیارات دیگر در کهکشان پخش شده باشند.
این نظریه می تواند چگونگی آغاز حیات در اینجا را توضیح دهد و نشان می دهد که حیات در هرجایی از کهکشان حمل شده و در نهایت در زمین شکوفا شده است. این نظریات بر اساس تحقیقات دانشمندان بریتانیایی است که پرواز قدرتمند غبار میان سیاره ای را مطالعه کرده اند و بیان کردند که آنها می توانند در فضا با سرعتی معادل ۷۰ کیلومتر بر ثانیه حرکت کنند.
محققان محاسبه کردند که ذرات زیستی کوچک شناور در ارتفاعات بالای جو در ارتفاع ۱۵۰ کیلومتری یا بیشتر می توانند با ورود غبار فضایی از جاذبۀ زمین خارج شوند. و بالاخره در نهایت این موجودات کوچک می توانند به سیارات دیگر منظومه شمسی دسترسی پیدا کنند. بعضی از باکتری ها، گیاهان و حتی نوعی از جانوران بسیار کوچک که تاردیگرید(جانور کندرو) نام دارند می توانند در فضا زنده بمانند.
دانشمندان بر این باورند که این روند می تواند به صورت معکوس نیز رخ دهد، یعنی آوردن حشرات فرازمینی به زمین و احتمال کمک آنها به سرآغاز شکل گیری حیات در سیاره ی ما. سرگروه این تحقیقات “پروفسور آرجان بررا” از دانشگاه اخترفیزیک ادینبورگ می گوید: این فرضیه مبنی بر برخورد غبار فضایی می تواند این موجودات را به سمت مسافت های بزرگ بین سیارات سوق دهد که انگیزه ای برای بررسی چگونگی شکل گیری حیات و منشأ جو در سیارات دیگر است.
جریان سریع غیار فضایی که در سرتاسر جهان پیدا شده می تواند عاملی مشترک در تکثیر حیات باشد. دانشمندان در گذشته احتمال تأثیر سیارک ها و دنباله دارها در انتقال حیات یا مواد تشکیل دهندۀ حیات به زمین را بررسی کردند. این تحقیق جدید که در مجله اخترزیست شناسی منتشر شده توسط شورای علوم و تکنولوژی پایه گذاری شده است.
برگرفته از independent