ساخت نیروگاه خورشیدی در میبد یزد با همکاری آلمانی ها
یک شرکت آلمانی می خواهد، نیروگاه خورشیدی را در مرکز ایران بسازد. این خبر تنها چند هفته پس از خبر قرارداد یک شرکت بریتانیایی برای ساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی ایران منتشر شد.
اواخر شهریور بود که مقامات ایران و بریتانیا قرارداد ساخت نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۶۰۰ مگاوات را امضا کردند. این قرارداد بین شرکت کرکوس بریتانیا و وزارت نیرزو در ایران منعقد شد. گفته می شود، شرکت کرکوس می خواهد، حدود ۶۰۰ میلیون یورو در این پروژه سرمایهگذاری کند. زمان بندی اعلام شده برای این پروژه هم نیمه اول سال ۲۰۱۸ است.
اکنون هم یک شرکت آلمانی به همراه یک شرکت ایرانی میخواهد، یک نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی را در شهر میبد، استان یزد بسازد. هزینه نهایی این پروژه، ۱۲۰ میلیون دلار تخمین زده میشود. به گفته مقامات وزرات نیروی کشور، قرار است که حدود ۱۰ مگاوات برق از این ظرفیت برنامه ریزی شده تا پایان سال جاری، به شبکه برق ملی کشور بپیوندد.
همچنین بنا به گزارش ها، حدود ۴۰ درصد تجهیزات، از جمله کابل ها، ترانسفورماتورهای توزیع برق و سیستمهای کنترل، توسط شرکت های داخلی تولید میشود.
برآورد شده که احداث نیروگاه خورشیدی میبد یزد، ۵۰۰ فرصت شغلی مستقیم و ۳۰۰۰ فرصت شغلی غیر مستقیم ایجاد کند. قرارداد ۶۰۰ میلیون دلاری شرکت کرکوس بریتانیا که ماه گذشته به امضای طرفین رسید، بزرگترین قرارد مربوط به انرژی های تجدیدپذیر در ایران و یکی از بزرگترین نیروگاه های خورشیدی جهان محسوب میشود.
هنوز در مورد محل ساخت این نیروگاه خورشیدی صحبتی نشده است، اما نمایندگان شرکت کرکوس، استان یزد را یکی از بهترین کاندیداها برای این منظور میدانند. گفته میشود، این نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی، به ششمین نیروگاه خورشیدی بزرگ جهان تبدیل خواهد شد. برای مقایسه باید بگوییم که نیروگاههای بزرگ خورشیدی چین و هند، هر کدام حدود یک و نیم گیگاوات ظرفیت دارند.
آلمان و ایران هر دو دارای جمعیتی حدود ۸۰ میلیون نفر هستند، اما علیرغم این شباهت، هیچ وجه مشترکی از لحاظ صنایع انرژی ندارند. بیش از ۸۰ درصد از برق کشورمان از طریق نیروگاه های حرارتی (با سوختهای فسیلی) تامین میشود، اما آلمان با تولید بیش از ۳۸ هزار مگاوات انرژی خورشیدی به تنهایی، بزرگترین ظرفیت برق خورشیدی جهان را به خود اختصاص داده است. چینی ها با ۲۸ گیگاوات، با فاصله در رتبه دوم جهان از این لحاظ قرار میگیرند.
استان یزد، پتانسیل زیادی برای انرژی خورشیدی دارد. این ناحیه مرکزی ایران که عمدتا از نواحی کویری تشکیل شده، در تقاطع چندین استان دیگر قرار میگیرد که میتواند انتخاب درستی برای توزیع برق باشد. مقامات وزرات نیرو می گویند، با ظرفیت تولید برق ۷۷ هزار مگاوات، ظرفیت تولید نیروگاه میبد، باید سالانه ۵۰۰۰ مگاوات و یا در عرض چهار سال به ۲۰ هزار مگاوات افزایش یابد تا بتواند جوابگوی تقاضای برق منطقه باشد.
به نظر میرسد، اکنون که انرژی خورشیدی در سراسر جهان در حال ارزانتر شدن است، بهترین زمان ممکن برای شروع تولید و ذخیرهسازی این انرژی طبیعی رایگان و کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی در کشورمان هم باشد.
.
برگرفته از financialtribune