روش هایی برای افزایش قدرت فن بیان

فن بیان یکی از قدرت‌های افراد موفق محسوب می‌شود چرا که آنها می‌توانند با صحبت‌هایشان شما را تحت تاثیر قرار داده و حتی متقاعدتان کنند. اما این قدرت از کجا آمده است؟
تا به حال به صحبت کردن خودتان دقت کرده‌اید؟چقدر از کلمات ربط یا میانجی مثل: خب، شاید، در واقع، آهان مثلا یا می‌دونی استفاده می‌کنید؟ این کلمات به ظاهر بی‌اهمیت این قدرت را دارند که منظور اصلی شما از صحبت را تحت تاثیر قرار دهند و شنونده را نسبت به ادامه گفت‌و‌گو با شما دلسرد کنند. استفاده زیاد از این کلمات این حس را به طرف مقابل می‌دهد که شما فردی بی‌تجربه هستید.
همراه باشید تا با انجام ۳ روش برای افزایش قدرت فن بیان و حذف کلمات میانجی تبدیل به فردی حرفه‌ای در سخنرانی شوید:

حتما شنیده‌اید که می‌گویند اولین دیدار، مهمترین دیدار است. در واقع چیزی آن را مهم می‌کند نحوه صحبت و استفاده از کلمات شماست. جملات شما می‌توانند در اولین برخورد نشان دهنده شخصیت شما و حتی میزان اعتمادی که می‌توان به شما داشت باشند. گاهی با فردی مواجه می‌شوید که برخلاف ظاهر جاافتاده‌اش، وقتی با او صحبت می‌کنید متوجه می‌شوید که او توانایی خاصی ندارد، چرا؟ کلمات او این تاثیر را بر شما می‌گذارند.

۱. بلند فکر کنید

یکی از توانایی‌های مهمی که برای افزایش قدرت فن بیان نیاز دارید، این است که ذهنتان توانایی جست‌وجو و انتخاب سریع بین کلمات مختلف را داشته باشید. کلماتی که استفاده می‌کنید نشان دهنده بخشی از شخصیت شماست. استفاده از کلمات میانجی و ربط، صحبت‌های شما را حجیم و طولانی و حوصله سربر می‌کند و در نتیجه افراد آنچه که منظور شما از بیان کلمات بوده را نمی‌فهمند و نمی‌توانند با شما ارتباط برقرار کنند.

بیشتر بخوانید:   ۶ مهارت مهم که تا سال ۲۰۲۰ همه باید داشته باشند

فکر کردن، در واقع همان صحبت کردن بدون زمینه‌ی قبلی است و نشان دهنده میزان کلمات در ناخودآگاه شما و کلمات میانجی است که به کار می‌بردید. برای اینکه قدرت فن بیان تان افزایش یابد از یکی از دوستان‌تان بخواهید که کنار شما بشیند و شروع به صحبت با او کنید، او میزان کلمات اضافه‌ای که به کار می‌برید را به شما خواهد گفت و شما با تمرین می‌توانید آنها را حذف کنید. البته از ضبط صدا هم می‌توانید استفاده کنید اما نکته ایجاست که وقتی حرف‌های خودتان را دوباره گوش می‌دهید، چون ذهنتان خودش آنها را ساخته نمی‌تواند ایرادات و مشکلاتش را تشخیص دهد.

۳ روش برای افزایش قدرت فن بیان و تاثیر بیشتر روی افراد

۲. روراست باشید اما بی‌ادب نه

بین روراست بودن و بی‌ادبی مرز باریکی است که با دقت زیادی باید به آن توجه کنید. همه افراد همانقدر که از صداقت و روراست بودن خوششان می‌آید، از بی‌ادبی بیزارند. افراد بسیاری هستند که بدون اینکه منظوری داشته باشند، بی‌ادب تلقی می‌شوند، در واقع آنها آگاهانه کلماتشان را انتخاب نمی‌کنند بلکه هرچه به ذهنشان می‌آید را می‌گویند. برخی هم برای اینکه مودب به نظر برسند آنقدر از کلمات مختلف و به خصوص کلمات میانجی استفاده می‌کنند که شنونده اصلا تشخیص نمی‌دهد موضوع صحبت چیست.

دقت کنید که صحبت‌هایتان را با کلمات ربط و میانجی مخدوش نکنید، کاملا روراست، واضح و دقیق صحبت کنید و به مخاطب اجازه دهید تا آنچه که می‌گویید را کاملا درک کند.

۳. قسمت‌های مهم را چندبار بگویید

برای چه کسانی قرار است صحبت کنید؟ این اولین سوالی است که باید از خودتان بپرسید، اگر شما قرار است برای چند مدیر دولتی از برنامه‌نویسی صحبت کنید، نباید دانش آنها را با خودتان برابر بدانید. اگر در بین صحبت‌هایتان دائم از کلمات میانجی مثل “همانطور که می‌دانید” استفاده کنید، کم‌کم آنها به شما گوش نخواهند داد. چون آنها واقعا نمی‌دانند و شما دائم این موضوع را به آنها یادآوری می‌کنید.
همیشه موقع صحبت کردن به شنوندگانتان نگاه کنید، آیا آنها به شما توجه می‌کنند؟ یا فقط منتظر پایان صحبت‌هایتان هستند؟ آیا شما با کلمات میانجی آنها را کلافه‌کرده‌اید؟
مارتین لترکینگ، یکی از سخنران‌های معروف در سخنرانی‌هایش کلماتی مثل: من همیشه آرزو داشتم، من همیشه دلم می‌خواست یا من همیشه از خدا می‌خواستم را دائم تکرار می‌کند، او آگاهانه این کار را می‌کند چون این مهمترین قسمت صحبت‌هایش است دائم آنها را تکرار می‌کند تا همه شنوندگان متوجه آن شوند، اما او هرگز از کلمات میانجی دیگری استفاده نمی‌کند چون می‌داند کاملا نتیجه عکس خواهد داشت.

بیشتر بخوانید:   چرا اسنپ با شهرام شاهکار موفق است؟

باید این واقعیت را قبول کنیم که به ندرت افراد تمام صحبت‌های شما را با دقت گوش می‌دهند، معمولا فکر آنها درگیر موضوع دیگری می‌شود. وقتی شما قسمت‌های مهم صحبتتان را چندین بار تکرار کنید شنونده ناخودآگاه آن را به ذهنش می‌سپارد و متوجه آن می‌شود.

یادتان باشد که کلمات می‌توانند مثل یک سکوی موفقیت برای شما باشند، و کلمات میانجی مثل فواصل خالی بین آنهاست، با حذف آنها هم شنونده از صحبت‌های شما لذت خواهد برد و منظور اصلی شما را متوجه خواهد شد و هم شما از دیدن اشتیاق دیگران برای صحبت، لذت خواهید برد.

تانی کال

برگرفته از INC

سبکتو

  • کلمات مهم نیستند مهم نحوه بیان شماست

    امروزه همه ما هنگام برقراری ارتباط با دیگران بیشتر روی کلماتی که به زبان می آوریم تمرکز می…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *