خطراتی برای نسل انسان‌ها

انقراض ‌انسان ها چیزی نیست که احتمالا ذهن افراد زیادی را درگیر خود کرده باشد اما یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه کمبریج، زندگی خود را وقف مطالعه این موضوع کرده‌اند.

دانشگاهیان، وکلا، محققین و فلاسفه در مرکز مطالعات دانشگاهی ریسک‌ مربوط به هستی (CSER) به طور مشخص بر روی نحوه چگونگی کاهش خطراتی که می‎‌توانند موجب انقراض انسان ها یا فروپاشی تمدن شود، کار می‌کنند.

هیدن بلفیلد، یک مدیر پروژه دانشگاهی در مرکز مطالعات ریسک مربوط به هستی، به بیزنس اینسایدر گفت، او و همتایانش در حال مطالعه ریسک‎‌های مربوط به بیوتکنولوژی، هوش مصنوعی، محیط زیست و در درجه پایین‌تر خطرات طبیعی تهدید کننده حیات هستند.

او به بیزنس اینسایدر گفت: “خطرات بالقوه جهانی وجود دارد که می‌تواند حداقل ۱۰ درصد جمعیت زمین را نابود کند یا موجب آسیبی معادل این شود.”

خطرات بالقوه‌ای که این مرکز در حال بررسی آنهاست در ادامه این مطلب آمده است؛


 برخورد شهاب سنگ با زمین

خطراتی برای نسل انسان‌ها

هر ۱۰۰ میلیون سال یکبار شهاب سنگی با قطر ۱۰ کیلومتر به زمین برخورد می کند.

زمین همواره در معرض برخورد شهاب سنگ است. اکثر این شهاب سنگ‌ها بی ضررند، چراکه بسیار کوچکند و در اثر برخورد با جو زمین به خاک یا تکه‌های کوچک سنگ تبدیل می‌شوند اما امکان برخورد شهاب‌ سنگ‌‎های بزرگ نیز با زمین وجود دارد.

شهاب سنگ‌هایی با قطر بیش از ۱۰۰ متر، حدودا هر هزار سال یکبار با زمین برخورد می‌کنند. در حالیکه شهاب سنگ‌هایی با قطری حدود ۱۰ کیلومتر نیز هر ۱۰۰ میلیون سال یکبار با زمین برخورد می‌کنند. بر اساس گزارش وییرد، شهاب سنگ‌هایی با قطر حدودا یک متر هر ساله به زمین برخورد می‌کنند.

نوع ریسک: طبیعی (CSER  کمتر در مورد ریسک‌های طبیعی نگران است.)

 

فوران ابر آتشفشان

ابر آتشفشان

فوران ابر آتشفشان می‌تواند حیات را در کره زمین نابود کند.

ابر آتشفشان موجود در پارک ملی یلوواستون آمریکا، قابلیت انقراض انسان ها را در هنگام فوران دارد.

ابر آتشفشان‌های دیگری نیز در دنیا وجود دارند. (آتشفشان‌هایی که در هنگام فوران می‌توانند بیش از ۲۴۰ مایل مکعب مواد مذاب برون دهی داشته باشند.) دانشمندان این ابر آتشفشان‌‍‌ها را در سراسر دنیا رصد می‌کنند. به طور خاص، ابر آتشفشان واقع در دریاچه توبا در اندونزی توسط متخصصان آتشفشان، به دقت تحت نظر قرار دارد.

طبق گزارش سرویس پارک ملی (NPS)، سه فوران بزرگ آتشفشانی در یلوواستون در طی دو میلیون سال پیش تاکنون به وقوع پیوسته است. دو مورد از این فوران‌های آتشفشانی، بسیار بزرگ بوده‌اند. وب سایت سرویس پارک ملی نوشته است، احتمال فوران بسیار بزرگ دیگری نیز وجود دارد ولی احتمال وقوع آن تا ۱۰۰۰ یا حتی ده هزار سال آینده بسیار بعید به نظر می‌رسد.

مقدار بسیار زیاد، ماگما و خاکستری که در هنگام فوران ابر آتشفشان به وجود می‌آید امکان تغییر طولانی مدت در آب و هوای زمین را با ایجاد عصر یخبندان جدید یا افزایش گرمای زمین دارد که می‌تواند به عنوان تهدیدی برای حیات در کره زمین محسوب شود.

نوع ریسک: طبیعی

 

شراره خورشیدی

شراره خورشیدی

شراره خورشیدی می‌تواند ماهوراه‌ها را از کار بیندازد.

انفجار در سطح خورشید می‌تواند باعث ایجاد شراره خورشیدی شود، که بر روی زمین در گذشته و اکنون اثرات خاص خود را دارد. این شراره‌های خورشیدی به اندازه کافی بزرگند تا باعث از کار افتادن ماهواره‌ها و ایجاد مشکل در زمین شوند.

به گزارش وییرد، احتمال وقوع شراره خورشیدی فاجعه آفرین تا سال ۲۰۲۰، یک به هشت است.

نوع ریسک: طبیعی

 

تغییرات آب و هوایی فاجعه آفرین

تغییرات آب و هوایی دفعی

تغییرات آب و هوایی ممکن است انسان ها را در خطر انقراض قرار دهد.

افزایش دمای جهانی می‌تواند موجب انقراض انسان ها شود.

تغییرات آب و هوایی شدید زمانی به وقوع می‌پیوندد، که عوامل پیچیده‌ای موجب تغییر حالت ناگهانی سیستم آب و هوایی به طور سریع شوند به گونه‌ای که انسان‌ها و طبیعت نتوانند با آن سازگار شوند.

نوع ریسک: طبیعی

 

فاجعه زیست محیطی

تغییرات زیست محیطی

تغییرات شدید زیست محیطی می‌تواند به بروز فاجعه ختم شود.

اکوسیستم زمین تنها زمانی می‌تواند به کار خود ادامه دهد، که متغییرهای گوناگونی در کنار یکدیگر به طور صحیح قرار گرفته باشند. در صورتی که یکی از این متغییرها به طور ناگهانی دچار تغییرات بسیاری شود، احتمال بروز فاجعه زیست محیطی وجود دارد که به علت کاهش توانایی اکوسیستم از پشتیبانی حیات رخ می‌دهد و امکان بروز انقراض دست جمعی گونه‌ها را دارد. هرچند اکوسیستم این قابلیت را دارد که در شرایط صحیح خود را با تغییرات به وجود آمده تطبیق دهد.

نوع ریسک: طبیعی

حادثه در مهندسی آب و هوا

آب و هوا

اشتباه در مهندسی آب و هوا منجر به واکنش زنجیره‌ای طبیعت خواهد شد.

مهندسی آب و هوا، ایجاد تغییرات در سیستم آب و هوایی زمین به صورت مصنوعی است. به عنوان مثال کاهش دی اکسید کربن موجود در اتمسفر به منظور کاهش گرمایش زمین یکی از کارهایی است که مهندسی آب و هوا انجام می‌شود.

یکی از روش‌های اینکار، استفاده از ماشین‌های غول آسایی است که دی اکسید کربن موجود در هوا را جذب و در جایی دیگر ذخیره می‌کنند. انسان‌ها همچنین با باردار کردن ابرها، به منظور تغییر در میزان بارندگی یا نوع ابرها، به تغییرات آب و هوایی دست می‌زنند.

بر اساس مطالعات صورت گرفته توسط مرکز هلم هولتز برای تحقیقات اقیانوسی کایل آلمان که نتایج تحقیقاتشان را در ارتباطات طبیعت به چاپ رساندند، ایجاد تغییرات مهندسی شده آب و هوایی می‌تواند به بروز فاجعه ختم شود.

در این مطالعات پنج روش بالقوه مهندسی آب و هوا مدل سازی شدند (جنگل کاری مصنوعی، بالا بردن سطح اقیانوس به صورت مصنوعی، غنی سازی اقیانوس با آهن، آلکالیزاسیون اقیانوس و مهندسی اشعه‌های خورشیدی) و نتیجه حاصل نشان داد که تغییرات مهندسی شده آب و هوا می‌تواند به بروز هرج و مرج و سیستم آب و هوایی ناشناخته ختم شود.

نوع ریسک: محیطی

 

زمستان هسته‌ای

زمستان هسته ای در اثر برخورد کلاهک

زمستان هسته‌ای در صورت بروز جنگ هسته ای بشریت را تهدید می‌کند.

طوفان هسته‌ای در صورتی که بشریت به نبرد هسته‌ای بپردازد رخ می‌دهد. پرتاب چندین کلاهک هسته‌ای می‌تواند موجب بروز فاجعه‌ای شود که به انقراض انسان ها ختم شود. ابرهای سیاه حاصل از خاکستر می‌تواند جهان را در تاریکی فرو ببرد و باعث افت دمای جهان شود. کسانی که در اثر سلاح‌های اتمی نمرده‌اند، با بروز زمستان هسته‌ای به پایان زندگی خود می‌رسند.

نوع ریسک: محیطی

 

بیماری‌های همه گیر

بیماری های اپیدمیک

بیماری‌های همه گیر می‌تواند به سرعت جمعیت زمین را کاهش دهد.

یک بیماری همه گیر می‌تواند به سرعت جمعیت انسان‌ها را در یک قاره یا کل زمین کاهش دهد. به عنوان مثال بیماری‌های نظیر، آبله، ایدز، سل و طاعون سیاه این قابلیت را دارند. طاعون سیاه در سال ۱۳۵۰ میلادی، بین ۱۳ تا ۱۷ درصد از جمعیت زمین را نابود کرد.

امروزه با امکان سفرهای بین قاره‌ای هوایی، بیماری‌های همه گیر می‌توانند به سرعتی بیش از گذشته پخش شوند.

نوع ریسک: بیوتکنولوژی

 

بیماری‌های همه گیر مهندسی شده

مهندسی ژنتیک بیماری

بیماری های مهندسی شده می توانند منجر به انقراض انسان ها شوند.

بیل گیتس میلیونر بنیان‌گذار مایکروسافت در کنفرانس امنیتی مونیخ که در فوریه برگزار شد، هشدار داد یک ویروس که از طریق مهندسی ژنتیک تولید شده باشد، می‌تواند ده‌ها میلیون انسان را به کام مرگ بکشاند.

گیتس در سال ۲۰۱۵ در مجله دارویی نیو انگلند نوشت: “من در مورد سلاح‌های بیولوژیک که می‌تواند توسط تروریست‌ها استفاده شود، نگرانم.”، همچنین وی به تلگراف گفت: “به آسانی می‌توان نوع جدیدی از آنفولانزا را ساخت.” این مساله با ترکیب دو نوع ویروس ممکن است، یک ویروس که سریع منتقل می‌شود و نوع دیگری که به سرعت بیمار را می‌کشد.

بیل گیتس افزود، ویروس‌هایی که از طریق مهندسی ژنتیک ساخته می‌شوند، بلقوه این توانایی را دارند که بیش از سلاح‌های هسته‌ای انسان‌ها را نابود کنند و ساخت آنها ساده‌تر نیز هست. در مورد انقراض انسان ها با مهندسی ژنتیک چه نظری دارید؟

نوع ریسک: بیوتکنولوژی

 

بیماری‌‌های مهندسی شده گیاهان زراعی و دام‌ها

بیماری مهندسی شده دام و طیور

بیماری‌های مهندسی شده گیاهان می‌تواند منجر به قحطی شود.

بیماری‌هایی که توسط مهندسی ژنتیک ساخته شوند، قابلیت انقراض انسان ها از طریق نابودی منابع غذایی آنها را نیز دارند. این بیماری‌ها می‌توانند به عنوان تهدیدی برای کاهش جمعیت انسان‌ها نیز مطرح باشند. در حالیکه میلیون‌ها انسان در سراسر کره زمین از قحطی رنج می‌برند، یک بیماری که توسط مهندسی ژنتیک ساخته شده باشد تا منابع غذایی را هدف قرار دهد، آخرین چیزی است که بشریت به آن نیاز دارد.

نوع ریسک: بیوتکنولوژی

هوش مصنوعی ضعیف غیر مفید

هوش مصنوعی ضعیف ساخته شده

هوش مصنوعی ضعیف، بسیاری از فعالیت‌های ما را کنترل می‌کند.

هوش مصنوعی ضعیف، نرم افزاری است که به منظور یادگیری و تمرکز بر روی انجام عملی خاص طراحی شده است. به عنوان مثال، آلفا گو الگوریتم، که توسط تیم تحقیقاتی گوگل، دیپ مایند، طراحی شده تا در بازی تخته چینی تبحر پیدا کند. مثال دیگری از این تکنولوژی، سیری، دستیار شخصی اپل است.

رایان کالو از مرکز اینترنت و جامعه دانشکده حقوق دانشگاه استنفورد در سال ۲۰۱۱ عنوان کرد: “هوش مصنوعی ضعیف یک واقعیت در دنیای امروز است. نرم افزار‌ها تعداد زیادی از اعمال روزمره ما را کنترل می‌کنند، در برخی موارد این مساله باعث بروز مشکل می‌شود، به عنوان مثال در می ۲۰۱۰، فلش کراش که به طور موقتی ایجاد شد، باعث بروز کاهش شدیدی در بازار سهام شد.”

نوع ریسک: هوش مصنوعی

هوش مصنوعی فوق العاده، غیر مفید

سوپر اینتلجنس

هوش مصنوعی خارق العاده، ممکن است نافرمانی کند و این نافرمانی به انقراض انسان ها ختم شود.

هوش مصنوعی خارق العاده و خود مختار به صورت ترسناکی در کتاب نیک بوستورم به نام “هوش خارق العاده” توصیف شد. هوش مصنوعی خارق العاده نیز نگرانی دیگری است، در صورتی که این کامپیوترها که از انسان‌ها بسیار باهوشترند، به این نتیجه برسند که دیگر نیازی به ما ندارند، ممکن است دچار مشکل شویم.

بر اساس مطالعات انستیتو آینده زندگی، اکثر پژوهشگران بر این نظرند، که هوش مصنوعی خارق العاده، از احساسات انسانی مانند نفرت یا عشق تبعیت نمی‌کنند، بنابرین نمی‌توان از آنها انتظار خوش طینتی یا بد‌ذاتی داشت.

اگر یک ماشین دارای هوش مصنوعی خارق العاده که به طور نادرستی برنامه نویسی شده، بخواهد، می‌تواند به سرعت سلاح‌های گوناگونی را تولید کند که منجر به انقراض انسان‌ها شود.

نوع ریسک: هوش مصنوعی

انقراض انسان ها با عوامل ناشناخته

خطرات ناشناخته حیات

خطرات ناشناخته‌ای حیات در کره زمین را تهدید می‌کنند.

خطرات ناشناخته‌ای نیز وجود دارد که تاکنون به آنها فکر نکرده‌ایم، چه کسی می‌داند آنها چه خطراتی هستند.

نوع ریسک: همه چیز

تانی کال

برگرفته از businessinsider

تکراتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *