راهنمای بخش CAREER MODE بازی FIFA
بخش Career Mode سری بازیهای FIFA نه فقط در مقایسه با بازیهای ورزشی بلکه در کل دنیای بازی یکی از سرگرمکنندهترین و جذابترین تجربیات گیمینگ محسوب میشود. خوشبختانه در نسخه 18 پس از مدتها شاهد تغییرات مثبتی در این بخش هستیم، به همین دلیل برآن شدیم تا طی مقالهای، آموزش جامع و کامل تجربه این بخش را برای شما قرار دهیم.
Career Mode چیست؟
بخش Career Mode، مهمترین و وسیعترین بخش آفلاین بازی FIFA است که به دو بخش Player mode و Manager mode تقسیم میشود. در Player mode شما نقش یک بازیکن را به عهده میگیرید و باید طی فصلهای مختلف دقیقا مانند یک بازیکن حقیقی تلاش کنید تا با تیم خود به موفقیتهای مختلف دست پیدا کنید. این بخش نیاز به توضیح و آموزش خاصی ندارد اما بخش محبوبتر و مهمتر Manager Mode است که در آن شما مربیگری یک تیم فوتبال را بر عهده خواهید کرد و در این مقاله به این بخش میپردازیم.
1- انتخاب تیم و تنظیمات
در گام اول شما باید تیمی که میخواهید مربیگیری آنرا بر عهده بگیرید، انتخاب کنید. در بخش انتخاب تیم شما میتوانید بودجه آنرا نیز مشاهده کنید و بر مبنا این بودجه، شما باید در زمینه نقل و انتقالات اقدام به خرید و فروش بازیکن کنید. مثلا در تصویر بالا بودجه تیم میلان 83 میلیون یورو است.
پس از انتخاب تیم به بخش تنظیمات میرسید که چند گزینه مختلف دارد، از زمان هر بازی تا درجه سختی، استادیوم و … . اما چند گزینه مهمتر در این بین وجود دارد،که به معرفی آنها میپردازیم:
Currency: واحد پول؛ توصیه ما این است که یورو را انتخاب کنید، زیرا امروزه نقل و انتقالات فوتبال به جز در انگلیس بر مبنا یورو است و شما بهتر میتوانید قیمت بازیکنان خود را با قیمت بازیکنان در فوتبال واقعی مقایسه کنید.
Squads Used: این بخش شامل سه گزینه است. اگر میخواهید بازی و ترکیب تیمها براساس آخرین آپدیت FIFA باشد، روی Download Latest کلیک کنید. اگر میخواهید ترکیب تیمها مشابه اولین نسخه FIFA باشد و تغییرات آپدیت لحاظ نشود روی Default squad کلیک کنید. و در آخر اگر شما تغییراتی را در ترکیب تیمها یا قدرت بازیکنها لحاظ کردهاید و میخواهید در بازی باقی بماند، روی گزینه آخر یعنی Current Customised کلیک کنید.
European Competition: در این بخش میتوانید مشخص کنید که آیا دوست دارید در اولین فصل خود در رقابتهای اروپایی حضور داشته باشید یا خیر.
Disable First Summer Transfers: در این بخش نیز میتوانید نقل و انتقالات در اولین فصل نقل و انتقالات حضور خود را غیرفعال کنید.
با مشخص کردن تنظیمات، دیگر شما آماده تجربه بخش مربیگری فیفا هستید!
2- آشنایی با بخشهای مختلف
منو بخش Manager Mode، شامل پنج زبانه مختلف است.
Central: صفحه اصلی منو که از طریق Advance میتوانید زمان را جلو ببرید، با Transfer HUB به بخش نقل و انتقالات دسترسی سریع داشته باشید، با Training به بخش تمرینات بروید، در بخش Table جدول لیگ را ببینید و البته آخرین اخبار مهم دنیای فوتبال در بخش News.
Squad: در این بخش میتوانید ترکیب و سیستم تیم خود را تنظیم کنید، لیست بازیکنان باشگاه را ببینید، بازیکنانی را در لیست فروش یا لیست انتقال قرضی قرار دهید و البته اگر مربی تیم ملی نیز هستید، در این بخش میتوانید آنرا مدیریت کنید.
Transfers: بخش ترانسفر یا نقل و انتقالات، مهمترین و شیرینترین بخش Manager Mode است. در این بخش میتوانید کلیه پروسه خرید و فروش بازیکن را مدیریت کنید که در ادامه البته به صورت دقیق به آن میپردازیم.
Office: در این بخش شما میتوانید آخرین پیامهای دریافتی خود را چک کنید، هدفگذاری باشگاه در مورد عملکرد خودتان را ببینید و البته تیم جوانان و آکادمی خود را مدیریت کنید. همچنین اگر مایل هستید که تیم خود را تغییر دهید، به بخش Browse Jobs بروید تا پیشنهادات خود را بررسی کنید.
Season: این بخش نیز بخش آمار و ارقام است که در آن میتوانید تقویم، جداول لیگهای دیگر، آمارهای لیگها و … را ببینید.
3- آشنایی با نقل و انتقالات و خرید و فروش بازیکن
الف- تنظیم بودجه باشگاه
مهمترین بخش Manager Mode قطعا نقل و انتقالات است و شما باید برای تقویت پستهای مختلف تیم برنامهریزی داشته باشید. برای شروع سیاستگذاری در بخش نقل و انتقالات ابتدا باید به بخش Finance در زیرشاخه Office بروید. در این بخش ارزش کلی باشگاه، میزان درآمد و … مشخص شده است اما بخش مهم آن Budget یا همان بودجه است که شما میتوانید درجهبندی آنرا مشخص کنید.
همانطور که در تصویر میبینیید، بودجه شامل دو بخش است. اول بودجه Transfer که اشاره به مبلغی دارد که شما میتوانید برای خرید بازیکن هزینه کنید و دوم بودجه Wage که اشاره به مبلغی دارد که شما برای پرداخت دستمزد بازیکنهای جدید میتوانید صرف کنید. شما باید یک تعادل مناسب را برقرار کنید و پیشنهاد ما قراردادن درصد روی عدد 75 است.
ب- فروش بازیکن
پس از اینکه بودجه مشخص شد، اکنون نوبت به شروع کار میرسد! نقل و انتقالات را بهتر است به دو بخش تقسیم کنیم. اول فروش بازیکن و دوم خرید بازیکن که ابتدا به فروش میپردازیم.
برای فروش بازیکن باید به بخش Squad HUB در زیرشاخه Squad بروید. در این بخش لیست کامل بازیکنان باشگاه مشخص است. وقتی بر روی هر بازیکن کلیک میکنید، این گزینهها وجود دارد:
Add To Transfer List: اگر میخواهید بازیکنی را به فروش برسانید، باید روی این گزینه کلیک کنید. لازم بذکر است که یکی از ویژگیهای خوب این نسخه، توانایی قراردادن آپشن و جزئیات در قرارداد فروش بازیکن است. به طوری که شما میتوانید مشخص کنید که درصدی از فروش آینده بازیکنی که قصد فروش آنرا دارید نیز به باشگاه شما میرسد.
Add To Loan List: اگر میخواهید بازیکنی را بصورت قرضی به یک تیم دیگر بفرستید، باید روی این گزینه کلیک کنید. سپس سه حالت قرض دادن پیشروی شما قرار میگیرد: 1- قرضی بصورت دو ساله 2- قرضی بصورت یک ساله 3- قرضی بصورت کوتاه و یک نیمفصل. همچنین ویژگی خوبی که در این نسخه اضافه شده، توانایی تقسیم دستمزد بازیکنان قرضی با باشگاه ثانی است. مثلا 40% دستمزد بازیکن با شما باشد و 60% دستمزد با تیم دوم.
Block Offers: اگر میخواهید یک بازیکن باارزش خود را در لیست غیرقابل فروش قرار دهید تا هیچ باشگاهی نتواند به او پیشنهاد دهد، این گزینه را فعال کنید.
Recall From Loan: اگر مایل هستید که یک بازیکن خود که در تیمی دیگر بصورت قرضی بازی میکند را به تیم خود بازگردانید، این گزینه را باید فعال کنید. البته باید مبلغی را به عنوان خسارت به باشگاه ثانی بپردازید.
Terminate Loan: برای اینکه قرارداد یکی از بازیکنان تیم خود که بصورت قرضی در تیم شما بازی میکند را فسخ کنید، این گزینه را فعال کنید.
Release: برای فسخ قرارداد یکی از بازیکنان خود، این گزینه را باید انتخاب کنید. طبیعتا باید مبلغی را برای جریمه فسخ قرارداد به اون پرداخت کنید!
Contract: برای تمدیدقرارداد بازیکن خود روی این گزینه کلیک کنید. در زمان مذاکره برای تمدید قرارداد شما میتوانید که پاداشهایی را نیز در نظر بگیرید. همچنین برای تمدید قرارداد باید پیشنهاد یک جایگاه مناسب در تیم را به بازیکن بدهید که این موضوع در ادامه توضیح داده خواهد شد. (به بخش 4 مراجعه شود)
ج- خرید بازیکن
خرید بازیکن در FIFA پروسه نسبتا زمانبری است و هوش مصنوعی بسیار خوبی دارد. دو حالت برای خرید بازیکن وجود دارد. یا شما نام دقیق و مشخصات بازیکن مدنظر خود را میدانید. در این صورت باید نام او را در بخش Search Players جستجو کنید و بعد از پیدا کردن، باید روی بازیکن کلیک کنید و گزینه Ask To Scout را بزنید. اما نقش Scout در بازی چیست؟
Scoutها در واقع نمایندگان باشگاه، برای زیرنظر گرفتن بازیکن و مذاکره با آنها هستند. شما اگر بخواهید بازیکنی را بخرید، باید ابتدا نام او را به Scout معرفی کنید تا طی مدت زمانی که شما اعلام میشود، اطلاعات کامل بازیکن اعم از قدرت و قیمت به شما گفته شود. اگر اطلاعات بازیکن مشخص نباشد و شما از روی هوا به او پیشنهاد دهید، ممکن است باشگاه مقابل از شرایط سواستفاده کند و بازیکن را با قیمت بالاتری به شما بفروشد.
اما حالت دومِ خرید بازیکن زمانی است که شما بازیکن خاصی را مدنظر ندارید اما میخواهید که Scout شما با تحقیق چند بازیکن مناسب را به شما معرفی کند. در این حالت باید به بخش Global Transfer Network بروید. در این بخش شما میتوانید تا سقف شش Scout را استخدام کنید و هر یک از آنها را مسئول نظارت روی یک لیگ کنید و سپس از طریق بخش Instructions میتوانید به او بگویید که دنبال چه بازیکنی با چه مشخصاتی بگردد. مثلا میتوانید به آنها بگویید که به دنبال مدافعین راست یا RB در بین سنین 20 تا 25 سال بگردند. آنها پس از مدتی لیست اولیه بازیکنان را به شما معرفی کرده و شما با بررسی قدرت آنها میتوانید نسبت به مذاکره نهایی اقدام کنید.
نکته آخر اینکه در FIFA 18 شما برای پیشنهاد دادن به بازیکنان، حتما باید او را در Shortlist خود اضافه کنید. بعد از اضافه کردن به Shortlist با مراجعه به بخش Transfer HUB میتوانید به او پیشنهاد دهید. پیشنهاد هم میتوانید شامل حالتهای زیر باشد:
Approach To Buy: پیشنهاد برای خرید بازیکن. در زمان مذاکره شما هم میتوانید بازیکن را بصورت نقد بخرید و هم میتوانید با کلیک روی گزینه Player Swap یکی از بازیکنان تیم خود را برای کاهش قیمت به قرارداد اضافه کنید.
Approach To Loan: پیشنهاد برای امضای قرارداد با بازیکن بصورت قرضی و کوتاهمدت
Delegate To Buy: روند خرید بازیکن را به نماینده خود واگذار میکنید و میتوانید به او بگویید که مثلا در پیشنهادات خود قیمت را از یک حد بالاتر نبرد.
Delegate To Loan: همان توضیحات بالا که اینبار برای حالت انتقال قرضی است.
4- نکاتی در مورد امضای قرارداد و تمدید قرارداد:
برای خرید بازیکن و البته تمدیدقرارداد، علاوه بر دستمزد، جایگاه بازیکن در تیم نیز مهم است. شما در زمان مذاکره میتوانید یکی از جایگاههای زیر را به بازیکن پیشنهاد دهید. این جایگاهها به ترتیب اهمیت و جذاب بودن برای بازیکنان به شرح زیر است:
Important: جایگاهی بسیار مهم در ترکیب اصلی
Crucial: جایگاهی ثابت در ترکیب اصلی
Rotation: بازیکن بصورت چرخشی استفاده میشود. این گزینه بیشتر برای بازیکنان جوان کارایی دارد.
Sporadic: بازیکن بصورت پراکنده بازی میکند. این گزینه بیشتر باری بازیکنان جوان و بازیکنانی که کیفیت بالایی ندارند، کاربرد دارد.
Prospect: بازیکن در آینده به یکی از بازیکنان ثابت باشگاه تبدیل میشود. این گزینه بهترین حالت برای خرید بازیکنان بااستعداد و جوان است.
توجه داشته باشید که اگر شما یک بازیکن را برای نیمکت بخواهید اما به او قول حضور در ترکیب اصلی را بدهید، طبیعتا در طول فصل صدای بازیکن در میآید و خود را در لیست فروش باشگاه قرار میدهد!
5- ساخت آکادمی و تیم جوانان
برای ساخت آکادمی باید به بخش Youth Staff بروید و تا سقف سه Scout را برای بخش تیمهای آکادمی میتوانید انتخاب کنید. این سه فرد به مناطقی که شما مشخص میکنید میروند و بازیکنان مستعد را بصورت ماهانه به شما معرفی میکنند. شما نیز میتوانید آنها را به آکادمی اضافه کنید و زمانی که به سن 17 یا 18 سالگی برسند دو انتخاب دارید. اگر قدرت آنها بالا بود میتوانید با آنها قرارداد رسمی امضا کنید تا به تیم اصلی اضافه شوند و اگر کیفیت مناسب نداشتند نیز میتوانید آنها را از تیم آکادمی کنار بگذارید.
6- آشنایی با بخش Training
در بخش Training میتوانید که بازیکنان تیم خود و آکادمی خود را تمرین دهید و پیشرفت آنها را سریعتر کنید. هر چند روز یکبار این بخش فعال میشود و شما تا سقف 5 بازیکن را میتوانید تمرین دهید و در هر تمرین نیز میتوانید یکی از ویژگیهای آنها را پیشرفت دهید. استفاده از این بخش برای ارتقا قدرت بازیکنان ضروری است.
7- نکاتی مهم و کلیدی در مورد Manager Mode:
1- توصیه ما به شما این است که از انتخاب تیمهای ثروتمند در این بخش پرهیز کنید و بیشتر به سمت تیمهایی بروید که بودجه مناسبی ندارند. بزرگترین لذت Manager Mode در مذاکرات نفسگیر و چانه زدن بر سر چند صدهزار یورو است و چنین شرایطی تنها با تیمهای ضعیفتر میسر میشود.
2- توصیه دیگر ما این است که تقلب نکنید! سمت سایتهایی مثل Sofifa نروید و بگذارید که بازیکنان جوان و مستعد توسط خود شما کشف شوند.
3- بخش Training را جدی بگیرید. این بخش بشدت بر روی سرعت رشد بازیکنان شما تاثیر میگذارد.
4- همیشه مدت زمان باقی مانده از قرارداد بازیکنان خود را چک کنید. اگر از قرارداد بازیکن شما کمتر از یک سال باقی مانده باشد، بازیکن میتواند با یک باشگاه دیگر مذاکره کند و بدون اطلاع شما از طریق قانون بوسمن با آن تیم پیش قرارداد امضا کند.
5- در بخش Global Transfer Network سعی کنید که فقط روی لیگهای بزرگ متمرکز نباشید و در مقاطعی از فصل تمرکز Scoutها را روی لیگهایی که معدن استعداد هستند، نظیر برزیل و آرژانتین نیز قرار دهید.
6- سعی کنید که هر سال یکبار به Scoutها بگویید که بازیکنانی که کمتر از 1 سال از قراردادشان باقی مانده را کشف و به شما معرفی کنند. این دسته از بازیکنان قیمت بسیار پایینی دارند و شما هر ساله میتوانید بازیکنان مطرحی را از این طریق و بر مبنا قانون بوسمن جذب کنید.
7- اهمیت به روحیه بازیکنان و دادن فرصت به بازیکنان جوان در رشد آنها تاثیرگذار است. سعی کنید در رقابتهای جام حذفی و بازیهایی که حساسیت کمتری دارند، به جوانان فرصت دهید.
8- در طول فصل پیشنهاداتی مربوط به هدایت تیمهای ملی به شما داده میشود. با قبول این پیشنهادات هیچ خللی در مربیگیری تیم باشگاهی شما وارد نمیشود و میتوانید همزمان هر دو تیم را هدایت کنید.
9- پیش از شروع هر فصل از طریق بخش Pre-Season Tournament Invite میتوانید در مسابقات دوستانه پیش فصل شرکت کنید. این مسابقات برای هر برد پول بسیار خوبی را به شما میدهند.
سینا ربیعی