حرکات دست هنگام سخنرانی
ممکن است ماهیت کار شما به گونه ای باشد که می بایست سخنرانی های زیادی را به اعضای تیم خود ارائه کنید. به هنگام انجام سخنرانی، همواره به مخاطبینتان و به سطح علاقۀ آنها توجه کنید. اگر خسته به نظر برسند، خود را با آنها هماهنگ کرده و توجه آنها را مجدداً به دست آورید. شما می خواهید آنها را نسبت به چیزی که بیان می دارید علاقمند نگاه دارید.
حرکات دست ابزاری قدرتمند برای افزایش هیجان و جلب توجه مخاطبین هستند. ژست های مؤثر به خلق اعتماد و انتقال واضح تر ایده ها کمک می کنند. همانطور که می دانیم، 93 درصد یک ارتباط غیرکلامی و تنها 7 درصد آن کلامی است؛ یعنی قسمت عمدۀ یک ارتباط از طریق زبان بدن شکل می گیرد. استفاده از حرکات بدن باعث می شود که افراد توجه بیشتری به لحن سخنان شما داشته باشند و زمانی که ژستی را از شما می بینند، انتظار همراهیِ دیالوگی را با آن دارند.
استفاده از ژست ها در طول سخنرانی بسته به فرهنگ ها متفاوت است. هرچه تأکید بیشتری بر سخنرانی مان داشته باشیم، به همان میزان ژست هایمان نیز رساتر می شوند. همچنانکه به تمرین سخنرانی تان می پردازید، بر روی حرکات دستتان نیز کار کنید. به هنگام صحبت دستانتان را پشت کمرتان قرار ندهید زیرا که باعث می شود خشک به نظر برسید و بدین ترتیب مخاطبانتان را بی علاقه می کنید.
در اینجا به چند حرکت مفید دست برای علاقمند نگاه داشتن مخاطبین به سخرانی اشاره می کنیم.
کف دست هایتان را بالا نگاه دارید
بالا و باز نگاه داشتن کف دستانتان پیغام گشودگی و صداقت شما را به مخاطبین می رساند و این امر باعث جلب علاقۀ آنها شده و باعث احساس راحتی شان خواهد شد. با پایین نگاه داشتن کف دستانتان، بدون آنکه متوجه باشید، خواهید دید که لحنتان قدری تهدیدآمیز به نظر رسیده و به مخاطبین پیغام سلطه پذیر بودن را می دهد.
تحقیقات حاکی از آنند که سخنرانانی که از ژست کف دست رو به بالا استفاده می کردند، بازخورد مثبت 84 درصدی به دست می آوردند در حالیکه کسانی که عکس این حرکت را انجام می دادند، با ارائۀ همان سخنرانی تنها 52 درصد بازخورد مثبت به دست می آوردند.
مناره کردن دست ها بجای گره کردن آنها در هم
مناره کردن دست ها یکی از از عادات استیو جابز به هنگام انجام سخنرانی هایش بود که برای انتقال پیام اعتماد به نفس و خِرَد به کار گرفته می شد. توجه کنید که او هیچ وقت دستانش را در هم گره نمی زد زیرا که این کار رفتاری ناآرام و عصبی را به نمایش می گذارد. مناره کردن دست ها را می توان به عنوان حرکتی اثربخش در لحظات بینابینی ،مثل زمانی که در حال اندیشیدن هستید یا می خواهید موضوع را عوض کنید، به کار برد.
از ژست «اوکی» بجای اشاره استفاده کنید
انگشت اشارۀ خود را در کنار انگشت شصتتان قرار دهید تا ژست «اوکی» را به خود بگیرید. این حرکت گرچه آمرانه است ولی به اندازۀ اشاره کردن نیز تحکم آمیز نیست.
بر اساس پیمایشی که بر روی مخاطبین درخصوص حرکت دست مورد ترجیحشان انجام شد، به گفتۀ مخاطبین، افرادی که از علامت «اوکی» استفاده می کردند، به نظر اندیشمندتر، هدفمندتر، و متمرکزتر می رسیدند؛ در حالیکه اشخاصی که از حرکت اشاره استفاده می کردند از نظر مخاطبین تهاجمی، متحارب، و بی ادب بودند. این موضوع باعث سرد شدن مخاطبین شده و آنها نیز در واکنش توجه کمتری را نثار سخنرانی می کردند.
دستانتان را روی پایتان نگذاشته و آنها را به حالت قفل شده در پشتتان نیز قرار ندهید
به نظر خودتان زمانی که دستانتان را روی پایتان قرار می دهید چگونه به نظر می رسید؟ شاید چیزی شبیه پدری که کودکش را سرزنش می کند؟ بله، دقیقاً از نظر مخاطبینتان اینگونه دیده می شوید. این ژست از حرفه ای بودن شما می کاهد و مخاطبینتان احساس خواهند کرد که به جای راهنمایی شان می خواهید چیزی را به آنها دیکته کنید.
همانطور که پیشتر هم گفتم، قرار دادن دستهایتان در پشت موجب می شود که جدی و دست و پاچلفتی به نظر برسید. دستان شما به منزلۀ ابزار شما هستند، پس به خوبی از آنها استفاده کنید! با نشان دادن ارقام خاص توسط دستانتان پیام هایتان را اثربخش تر منتقل کنید. بدین ترتیب مخاطبینتان مشتاق شده و توجه بیشتری به نکات مدنظر شما نشان خواهند داد.
از کنار دستتان برای ترغیب مخاطبین استفاده کنید
دستتان را در حالت دست دادن قرار دهید. این ژست با عنوان «کنارۀ دست» شناخته می شود. با این حرکت، گویی می خواهید در تماس با مخاطبینتان باشید و آنها نیز متقابلاً با سخنان شما همراهی و موافقت خواهند کرد. از آنجا که توجه کامل آنها از آنِ شماست، متقاعد کردنشان نیز بسیار ساده تر خواهد شد.
برگرفته از lifehack