پرتاب ماهواره ها با راکت تک مرحله ای
یک شرکت فضایی در امریکا از آماده آزمایش بودن موتور راکت تک مرحله ای خود خبر می دهد؛ پرواز این راکت می تواند تحولی در پرتاب ماهواره ها در فضا ایجاد کند.
به گزارش از روزنامه دیلی میل، ده ها سال است که سازمان های فضایی سراسر جهان برای رساندن فضاپیما و محموله به مدار زمین به استفاده از راکت های چند مرحله ای تکیه دارند.
راکت های چند مرحله ای، چند مرحله (بخش) دارند و هر مرحله منبع سوخت و نیروی محرکه جداگانه دارد. بخش های مختلف این راکت ها به روی هم یا کنار هم قرار می گیرند. بخش هایی از راکت که نیروی محرکه خود را از دست می دهند، معمولاً از راکت جدا می شوند که به کاهش وزن راکت و رسیدن به سرعت مرحله آخر کمک می کند.
اما به زودی این موضوع با کاربردی شدن یک راکت جدید و نوآورانه که به موتور aerospike مجهز است، تغییر می کند.
شرکت فضایی ‘آرکا’ مستقر در نیومکزیکو در آمریکا اعلام کرد که راکت یک مرحله ای این شرکت به نام ‘Haas 2CA، می تواند 100 کیلوگرم بار را به مدار ارتفاع پایین زمین پرتاب کند و در کمتر از پنج دقیقه به این مدار برسد.
این شرکت اعلام کرد که یک سری آزمایش های زمینی که در نهایت کیفیت این موتور را برای پرواز تعیین می کند، روی این سیستم انجام خواهد شد.
بعد از انجام این آزمایش های زمینی، موتور در راکت Demonstrator 3 قرار خواهد گرفت که یک پرواز فضایی زیر مداری به ارتفاع 120 کیلومتری بر فراز بیایان نیومکزیکو انجام می دهد.
موتور با فشار 4.2 تن در سطح دریا از هیدروژن پراکسید 70 درصد به عنوان تک نیروی محرکه استفاده می کند.
نتایج این پرواز آزمایشی توسط شرکت آرکا برای راکت تک مرحله ای 2CA به مدار که قرار است در سال 2018 از تاسیسات پرواز ‘والوپ’ سازمان فضایی آمریکا پرتاب شود، استفاده خواهد شد.
راکت Haas 2CA در نهایت 3 هزار ماهواره نانو و میکرو را که 1 تا 50 کیلوگرم وزن خواهند داشت در فاصله زمانی سال های 2016 تا 2022 به فضا می برد.
برخلاف سیستم های معمول چند مرحله ای، در طراحی راکت جدید هیچ بخشی از آن پس از پرتاب جدا و دور انداخته نمی شود؛ به واقع، این راکت یک مرحله ای است و توسط سوخت پراکسید هیدروژن و نفت سفید کار می کند.
به گفته شرکت فضایی آرکا، این موتور به طور خودکار با کاهش فشار ارتفاع سازگار می شود و اجازه می دهد که تا 30 درصد سوخت کمتری مصرف شود.