گزارش استارتآپ ویکند مدوتک
پایان استارت آپ ویکند مدوتک (Modotech) در تهران بود. رویدادی که 3 شاخصهی اصلی آن دنیای «فشن»، «تکنولوژی» و «کارآفرینی» بوده و طی سه روز متوالی در هتل اسپیناس پالاس تهرانو با حمایتهای خاص برخی افراد و سازمانها برگزار شد.
بیش از 80 نفر شرکت کننده، در قالب 17 گروه و با 17 ایده متفاوت در این رویداد شرکت کردند. در این رویداد همگی مفهوم «ترکیب حوزهی مد و فشن، با دنیای فناوری» را لمس کرده و برای توسعهی آن فعالیت و ایدهپردازی کردند.
روز چهارشنبه ایدهها در بازههای زمانی یک دقیقهای مطرح میشدند که در نهایت با برگزاری یک رایگیری، 17 ایده برگزیده شدند و افرادی که ایدههای آنها انتخاب شد، به عنوان سرگروه، شروع به تیمسازی کردند. با پایان 54 ساعت سرنوشت ساز در مدوتک همراه باشید.
روز پنجشنبه همهی تیمها تمام تمرکز خود را بر روی پیش برد ایده خود و رسیدن به یک انسجام نهایی برای تیمهایشان به کار بردند و تا حدودی میتوان گفت که پلتفرم کلی ایدهها در این روز مشخص شدند.
روز آخر، پرتنشترین روز برای شرکت کنندگان بود. با کمک منتورها شالودهی اصلی استارتآپها، و ارائهی 3 دقیقهای افراد به طور کلی مشخص گردید و در ساعت 5 بعدازظهر، صاحبان ایده بایستی با داورها رو در رو میشدند و این پایان کار آنها در استارت آپ ویکند مدوتک تهران بود.
نکتهی قابل توجه در این استارتآپویکند این بود که بسیاری از مشاهیر و متخصصان حوزهی مد و فشن نیز در این رویداد شرکت داشتند. همچنین در کنار آنها مشاوران و متخصصان حوزهی استارتآپ و کارآفرینی نیز حضور داشتند و به تیمها در زمینههای مختلفی مشاوره میدادند. این موضوع باعث حرفهای برگزار شدن این رویداد شده بود (به طوری که از هیجان و اشتیاق اعضای تیمها قابل تشخیص بود) که با یک برنامهریزی مناسب، رسانههای زیادی این رویداد را پوشش دادند.
این استارت آپ ویکند که برای بار دوم برگزار میشد توانست سه ایدهی قوی و خاص را وارد بازار ایران کند. ایدههای برتر این برنامه اپلیکیشن و وبسایتهایی بودند که به طور کاملا حساب شده در صنعت فشن و تکنولوژی حرفی برای گفتن داشتند.
با توجه به محبوبیت روز افزون استارت آپها در ایران، حمایت از این گونه ایدهها قطعا میتواند در چرخهی اقتصاد و کارآفرینی کشور تاثیر شگرفی بگذارند. به خصوص برای حوزههایی چون مد و فشن که سالهاست با همان سیستم قدیمی و سنتی خود عمل می کند. سیستمی که کمترین نفع را هم برای مشتری و هم برای تولیدکننده و فروشنده را دارد.
«روچی»، «گیتز» و «خیاط من میشی» که به ترتیب برندههای اول تا سوم این برنامه انتخاب شدند، ایدههایی خلاقانه داشتند که همگی آنها در راستای «هر چه بهتر شدن فضای مد و پوشاک» بود. ایدهی این 3 تیم مورد مورد استقبال داوران و اسپانسرها قرار گرفت.
- ایدهی روچی یک ارتباط بین صنایع نساجی، تولید کنندههای پارچه و تولیدیهای لباس بود که هرچه بهتر بتوان متریال بهتر و با کیفیتی را در صنعت مد و پوشاک عرضه کرد.
- ایده گیتز کانکشن مراکز خرید با یک اپلیکیشن برای مشاهده ویترینها و اقلام موجودی خود است که به طور رایگان در اختیار فروشگاههای پوشاک و خریداران قرار میگیرد.
- ایده سوم، خیاط من میشی یک پل ارتباطی بین خیاط و مشتری میباشد که میتوان هرچه بهتر و سریعتر و با انتخابی درست، یک خیاط مناسب پیدا کرد.
هر برنامه و مراسم به طور حتم نقاط قوت و ضعفی میتواند داشته باشد. برگزاری این برنامه بسیار حرفه ای و قابل تقدیر بود؛ اما تنها یکی از ایرادات وارد به آن فقدان برخی از اساتید حوزه مد و فشنی بود که می توانستند کمک شایانی به تیم ها (هم در مرحله ایده پردازی و هم در مرحله اجرا) کنند. از دیگر ضعف های این استارت آپ ویکند، نبود ایده های ابزاری بود.
لحظههای تلخ و نامید کننده، شاد و پرانرژی، تنوعی بود که در این رویداد شاهد بودیم. اعضای تیم ها توانستند تجربه بسیار خوبی از کار گروهی را به دست آورند؛ موضوعی که یکی از مهمترین اهداف استارت آپ ویکند مدوتک بود.
نقدهای وارده به این رویداد، تنها با چشمانی بدبین و تا حدودی ریزبین قابل مشاهده بود. ضعف های جزئی در نحوه اجرا، سخنرانی مجری، دعوت از اساتید بیشتری از حوزههای فشن و… از جمله آنها میباشند. اما درکل چیدمان حرفه ای عوامل استارت آپ ویکند مدوتک، تمام کاستی ها را از بین برد.