در این بررسی قصد داریم یکی از اولین گوشی های هوشمند برند نوکیا که اچامدی آن روانه بازار کرده، به طور دقیق معرفی کنیم. این محصول میان رده نوکیا ۶ نام دارد که در ابتدا برای بازار چین در نظر گرفته شده است تا اچامدی فرصت لازم برای رفع هرگونه مشکل آن را داشته باشد و سپس این محصول را به بازارهای مناطق دیگر دنیا عرضه کند.
طراحی
اگرچه نوکیا ۶ یک محصول میان رده به حساب می آید اما باید گفت که از طراحی و کیفیت بسیار خوبی برخوردار است. بدنه این محصول که دارای ابعاد ۱۵۴ در ۷۵.۸ بوده به صورت یکپارچه از آلومینیوم ساخته شده و به همین دلیل از وزنی معادل ۱۶۹ گرم برخوردار است.
در نمای روبروی گوشی شاهد یک نمایشگر ۵.۵ اینچی هستیم که به زیبایی در دل قاب فلزی جای گرفته و برای محافظت آن از گوریلا گلس ۳ بهره گرفته شده است. حاشیه های اطراف نمایشگر، مخصوصا در بخش بالا و پایین آن، کمی زیاد به نظر می رسد که در بخش پایینی دکمه هوم جای گرفته است.
در لبه سمت چپ گوشی نیز درگاه دو سیم کارت دیده می شود که می توان یکی از آن ها را برای کارت حافظه میکرو اس دی در نظر گرفت.
در قسمت سمت راست نوکیا ۶ هم شاهد دکمهی پاور و کلید های تنظیم حجم صدا هستیم که از کیفیت قابل قبولی برخوردار است. جک هدفون ۳.۵ میلیمتری نیز در بخش بالای نوکیا ۶ و درگاه MicroUSB، اسپیکر و میکروفون در لبهی پایین دستگاه تعبیه شده اند.
در مورد قاب پشتی این میان رده می توان گفت که از آرگونومی تقریبا خوبی برخوردار است و به گونه ای طراحی شده که لبه ها بصورت خمیده در نظر گرفته شده اند. همین ویژگی هم موجب شده تا محصول بهتر در دست کاربر جای گیرد. البته اگر مقدار این انحنا اندکی بیشتر در نظر گرفته می شد یقینا حس بهتری به دستان کاربر منتقل می شد.
نوارهای آنتن هم در بالا و پایین گوشی جای خوش کرده و به دلیل همرنگ بودن با بدنه نمای یکپارچه ای را به نمایش می گذارد.
در پشت گوشی نیز دوربین اصلی گوشی به همراه لوگوی نوکیا درج شده است. برآمدگی هایی که برای دوربین در نظر گرفته شده اندکی به ظاهر آن لطمه زده و نمای پشت دستگاه را از سادگی درآورده است. با این حال، نکتهی مثبتی که وجود دارد، عدم جذب اثر انگشت است.
در مجموع برای بخش طراحی می توان گفت که نوکیا ۶ یک محصول میان رده ی خوش ساخت است و از کیفیت قابل قبولی برخوردار است.
صفحه نمایش
نوکیا ۶ از یک نمایشگر ۵.۵ اینچی با پنل IPS LCD بسیار زیبا بهره می برد که شاید به جرات بتوان گفت، نقطه قوت این محصول در همین بخش باشد. نمایشگر نوکیا ۶ دارای رزولوشن ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ پیکسل بوده که تراکم ۴۰۳ پیکسل در هر اینچ را در بر دارد.
در واقع می توان گفت ۷۰ درصد نمای جلوی گوشی متعلق به صفحه نمایش آن است که با یک شیشه گوریلا گلس ۳ محافظت شده و لبههای آن هم ۲.۵ بعدی هستند.
این نمایشگر رنگ ها را با دقت بالایی به نمایش می گذارد اما متاسفانه دقت رنگ در زاویه های مختلف کاهش مییابد و تنها زمانی که گوشی را روبهروی خود بگیرید از بهترین حالت رنگ تولید شده میتوانید لذت ببرید.
صفحه نمایش دارای روشنایی ۴۵۰ نیت بوده و جزئیات تصاویر و متون را به خوبی نمایش می دهد. همچنین با تنظیم و قرار دادن روشنایی نمایشگر در درجه بالا شاهد هیچگونه ناخوانایی و مشکلی در زیر نور آفتاب نخواهید بود.
دوربین
نوکیا ۶ به یک دوربین با سنسور ۱۶ مگاپیکسلی که سایز هر پیکسل آن یک میکرون است و نور کمتری نیز جذب میکند، مجهز است.
دوربین در نظر گرفته شده از فوکوس خودکار تشخیص فاز در کنار لنزی با دیافراگم f/2.0 بهره مند است و برای بهبود تصویربرداری در محیط های کمنور نیز از یک فلش الایدی Dual tone بهره میبرد.
یکی از نکات مثبت دوربین نوکیا ۶ رابط کاربری آن می باشد که بسیار ساده طراحی شده است. در انتهای پنجرهی اپلیکیشن، کلید شاتر و در بالای پنجرهی اپلیکیشن دوربین، گزینه های دیگر تنظیمات، نظیر فلش، اچدیآر، استفاده از دوربین سلفی و همچنین تایمر عکسبرداری قابل دسترسی است.
برای دسترسی داشتن به منوی تنظیمات نیز در گوشهی سمت چپ، کلیدی قرار دارد که با تپ کردن آن میتوان این کار را انجام داد. دوربین نوکیا از قابلیت ثبت تصاویر پانورما بهره می برد که البته کیفیت آن خیلی خوب نیست و میزان شارپ آنها نیز پایین است.
در مجموع کیفیت تصاویر ثبت شده با این دوربین چنگی به دل نمی زند چرا که نمایش جزئیات به صورت نامطلوب بوده و ضعف در نمایش صحیح رنگها وجود دارد.
اما برای دوربین سلفی این محصول از یک سنسور ۸ مگاپیکسلی که سایز پیکسل بزرگ تری نسبت به سنسور دوربین اصلی دارد، بهره گرفته شده است. این لنز از دیافراگم f/2.0 و فوکوس خودکار برخوردار است.
دوربین در نظر گرفته شده برای نوکیا ۶ قادر است ویدیوی فول اچدی با نرخ ۳۰ فریم در هر ثانیه ثبت نماید. البته میتوان نرخ فریم فیلمبرداری این دوربین را افزایش داد، اما این موضوع موجب کاهش رزولوشن خواهد شد، به طوری که میتوان در رزولوشن اچدی با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه و در رزولوشن ۴۸۰ پیکسل با نرخ ۹۰ فریم بر ثانیه اقدام به فیلم برداری کرد.
اسپیکر
نوکیا برای این محصول خود دو اسپیکر در نظر گرفته که یکی در بالای نمایشگر و دیگری در لبهی پایین گوشی جای داده شده است. بلندگو های تعبیه شده مجهز به تکنولوژی دالبی اتموس بوده و خروجی صدای بسیار قابل قبولی را ارائه می نمایند.
این دو اسپیکر با آمپلیفایر دوگانه ای که تا ۶ دسیبل توانایی تولید صدا دارد، کار کرده و صدای خروجی بسیار خوبی را تولید می کنند.
نرم افزار
نوکیا ۶ از اندروید خالص بهره می برد که همین امر موجب کارکرد بسیار سبک و آسان با آن می شود.
رابط کاربری نوکیا ۶ به گونه ای است که هنگامی که در صفحهی اصلی قرار دارید، آیکون اپلیکیشن هایی را مشاهده خواهید کرد که به صورت پیشفرض نصب شده اند. تمامی این آیکون ها به رنگ آبی هستند و با طراحی دایره ای شکل در صفحهی اصلی قرار دارند.
یکی از نکات منفی این رابط کاربری این است که نمی توان جای آیکون اپلیکیشن های دلخواه را با آیکون اپلیکیشن های پیشفرض جابجا نموده که این امر مانع دسترسی سریع به اپلیکیشن مورد علاقه تان خواهد شد.
قسمت اعلانات گوشی می تواند در دو مرحله به نمایش در آید، یک مرحله تنها ۴ گزینه نمایش داده میشود و در مرحلهی بعد گزینه های بیشتری در دسترس قرار می گیرد که یکی از آن ها نوار تنظیم روشنایی صفحه نمایشگر است. علاوه بر این امکانات، در انتهای صفحه ای که برای شما باز میشود امکان ویرایش اعلانات وجود دارد. به نحوی که میتوانید به گزینه های موجود در بخش اعلانات، گزینه ای اضافه یا از آن حذف کنید.
یکی از قابلیت های نرمافزاری نوکیا ۶ این است که می توان با ژست های حرکتی مختلف، دستورهایی را به گوشی ارسال کرد؛ برای مثال زمانی که آهنگی در حال پخش است، با تکان دادن گوشی میتوانید آهنگ بعدی را اجرا کنید یا زمانی که تماس ورودی دارید و نمیخواهید به آن پاسخ دهید، کافی است گوشی را بچرخانید. گزینه های دیگری نیز وجود دارند که با ژست ها و حرکات مختلف میتوانید آن ها را فعال کنید؛ برای مثال اگر تماسی را از دست بدهید، زمانی که گوشی را برداشتید شما را از تماس ورودی باخبر میکند و امکان تماس سریع را فراهم میسازد.
همچنین به لطف سیستم عامل اندروید نوقا می توان دو اپلیکیشن را به صورت هم زمان استفاده کرده که کار با گوشی را جذاب تر می کند. البته هر اپلیکیشن نیمی از صفحه را به خود اختصاص میدهد که گاهی اوقات میتواند آزاردهنده باشد. متأسفانه امکان ویرایش ابعاد هر صفحه نیز وجود ندارد.
بازده و عملکرد
یکی از نقاط ضعف های عمده نوکیا ۶ سختافزار ضعیف آن است. در این میان رده از سیستم-روی-یک-چیپ اسنپدراگون ۴۳۰ بهره گرفته شده است. روی این تراشه، پردازندهای ۸ هستهای قرار دارد که با فرکانس ۱.۴ گیگاهرتز کار میکند. در کنار آن، پردازندهی گرافیکی آدرنو ۵۰۵ و مودم X6 LTE کوالکام قرار دارد. هستههای پردازشی اسنپدراگون ۴۳۰ با کنترلر حافظهی LPDDR3 مجتمع شده اند.
اچامدی، نوکیا ۶ را در دو نسخه یکی مجهز به حافظه داخلی ۳۲ گیگابایتی و رم ۳ گیگابایتی و دیگری با حافظه داخلی ۶۴ گیگابایتی و رم ۴ گیگابایتی، ارائه نموده است.
اگر جزو علاقمندان به بازی های سنگین هستید نوکیا ۶ گزینه مناسبی برای این کار نیست و توانایی اجرای نرم و روان بازی های سنگین را ندارد. نوکیا ۶ بیشتر مناسب کاربرد های روزمره نظیر برقراری تماس یا وب گردی است و نباید انتظار اجرای برنامه های سنگین از آن داشت.
باتری
برای این محصول میان رده نوکیا از یک باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی بهره گرفته شده است که امکان تعویض آن هم وجود ندارد. اچامدی برای نوکیا ۶ ظرفیت باتری کمی در نظر گرفته چراکه به دلیل وجود نمایشگر ۵.۵ اینچی با رزولوشن فول اچدی، میزان مصرف انرژی بالاست. البته به لطف امکاناتی که در سیستم عامل اندروید نوقا وجود دارد، می توان تا حدودی میزان مصرف انرژی را کاهش داد.
در یک آزمایش برای بررسی عملکرد باتری در نظر گرفته شده میزان روشنایی را بر روی ۵۰ درصد تنظیم نموده و ویدیویی را به طور متداوم پخش کردیم. باتری نوکیا ۶ توانست با این حالت تا ۱۲ ساعت دوام آورد.
نوکیا ۶ همچنین از قابلیت شارژ سریع ۳٫۰ کوالکام برخوردار است که باتری را در مدت زمان کوتاهی شارژ می کند.
سخن آخر
با بررسی دقیق نوکیا ۶ که اولین گوشی هوشمند اچامدی تحت برند نوکیا است، دیدیم که این شرکت در اولین قدم خود آنقدر هم عملکرد بدی نداشته است. اگرچه نوکیا ۶ با نقطه ضعف هایی همچون سختافزار ضعیف، حاشیه زیاد در لبه های نمایشگر و دوربین ناکارآمد روبرو است اما یک محصول باکیفیت و خوش دست است که با نمایشگر شفاف و باکیفیت و بهره بردن از اندروید خام، یک میان رده قابل قبول محسوب می شود.
vitrino