دلایل شکست استارتاپ‌های ایرانی

آمارها و مطالعات نشان می دهد تنها بیست درصد استارتاپها و کسب و کارهای جدید از سال اول کاری خود عبور می کنند و در نهایت تنها نیمی از آن بیست درصد میتوانند به راه خود ادامه دهند و دلایلی همچون نبود سود و منابع مالی مقدمات شکست آنها را فراهم می کند . یک کسب و کار جدید باید مراحل مختلف رشد و پیشرفت را طی کند ولی تنها عده معدودی از بنیانگذاران توانایی عبور از این سختی را دارند .

دلیل اول این موضوع ارزش گذاری بیش از حد یک استارتاپ می باشد . در ایران این موضوع به طرز قابل توجهی در حال رشد و رواج بین استارتاپهاست . توهم ارزش گذاری بیش از حد و مقایسه با استارتاپهای بین المللی تله روانی و دلیل عمده شکست استارتاپها در سالهای بعدی می باشد . برای مثال هرروز اخبار جدیدی مبتنی بر ورود  یونیکورن های ایرانی به مارکت جهانی به صورت غیر واقعی سعی در بزرگ جلوه برخی کسب و کارها و شرکت ها می نماید . اما روی دیگر سکه دست های پشت پرده ، حامیان بی هدف ، سرمایه گذاران در جستجوی افزایش سرمایه و برنامه ریزیهای غلط برای ورود به بورس می باشد .  سیلیکون ولی بعد از سالها تجربه شکست و موفقیت و به عنوان مهترین و استراتژیک ترین منطقه دنیا پس از سالها تلاش و آزمون و خطا پیله مهمترین یونیکورن های جهانی را در دل خود تشکیل داد و به راستی بر اساس کدام خط کش و مقیاسی می بایست در ایران و پس از چند سال از بدو ورود کلمه استارت آپ به کشورمان ادعای یونیکورن های میلیارد دلاری را مطرح کنیم. متاسفانه اخبار کذب ارزش گذاری های غلط شرکتها و استارتاپها در آینده نزدیک ضربه بزرگی به بدنه جامعه کارآفرینی وارد خواهد کرد و در همان مقطع حامیان این کذبیات به تخریب همان شرکتها خواهند پرداخت

 

مشکل بعدی شکست برخی استارتاپها دشمن پنداری رقبا می باشد . برخی شرکتها با ورود رقبا ،  آنها را به دشمنان پشت دروازه تشبیه می کنند . رقابت بزرگترین عامل پیشرفت یک کسب و کار در هر مرحله ای می باشد اما تشبیه این رقیب به دشمن و تمرکز تمام منابع برای حذف این دشمن و شکست آن سبب می شود تمرکز شما از روی کسب و کارتان محدود شده و در نهایت بازنده میدان شوید.

 

در نهایت امادگی برای شکست دلیل دیگر تبدیل شدن شما به یک بازنده خواهد بود . برخی استارتاپهای ایرانی با در نظر گرفتن مارکت و رقبا و شنیدن سخنان ناامید کننده از همان ابتدا خود را شکست خورده تلقی می کنند و هر چند ذهنیت یک شکست خورده را در بدو وجود خود حس می کنند اما با ناکامی به مسیر خود ادامه داده و در نهایت این روحیه و تفکر ناقص و ناامید کننده ضمینه شکست نهایی آنها را فراهم می کند .

موضوعات مهم دیگری در مسیر شکست و ناکامی همراه استارتاپهاست اما توجه داشته باشید که موفقترین استارتاپهای دنیا نیز از این موانع عبور کرده اند و در نهایت برنده اصلی این مسیر ماجراجویی کارآفرینی با وجود موانع دو چندانی که در ایران در این مسیر پر پیچ و خم قراردارد بنیانگذارانی هستند که با روحیه تیمی و به دور از توجه به برخی بزرگ نمایی ها به مسیر اصولی و موفقیت خود فکر نموده و با تامل دقیقتر و مطالعات بیشتر بستر بازار مسیر پیشرفت خود را هموار نمایند .

تانی کال

ایران استارت آپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *