بررسی دوربین گلکسی اس 9 پلاس در DxOMark
گلکسی اس ۹ پلاس، جدیدترین گوشی هوشمند سری پرچمدار اس کرهایها سرانجام در کنگرهی جهانی موبایل امسال معرفی شد. این گوشی از همان ساختار دوربین دوگانهی گلکسی نوت ۸ بهره میبرد؛ با این حال دوربین اصلی آن مجهز به دریچهی دیافراگم متغیر است. دوربین گلکسی اس ۹ پلاس در شرایط کمنور از نسبت کانونی بسیار سریع f/1.5 استفاده میکند تا میزان ثبت نور را به حداکثر برساند و در محیطهای پرنورتر از نسبت کانونی کندتر f/2.4 بهره میگیرد تا جزئیات و شفافیت تصویر را بهینه کند. با افزوده شدن زوم دو برابر اپتیکال به دوربین دوم، حالت فیلمبرداری فوق آهسته و دیگر ویژگیها، دوربین گلکسی اس ۹ پلاس به یکی از پیشرفتهترین دوربینها در بین گوشیهای هوشمند امروزی تبدیل شده است. در ادامه با ما همراه باشید تا به طور خلاصه ارزیابی دوربین این گوشی را از نگاه DxOMark بررسی کنیم.
مشخصات کلیدی دوربین:
- دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسل با سنسور ۱/۲.۵۵ اینچ و گشادگی دیافراگم متغیر f/1.5 و f/2.4
- دوربین دوم ۱۲ مگاپیکسل با سنسور ۱/۳.۶ اینچ، ۲ برابر زوم تله و گشادگی دیافراگم f/2.4
- تثبیتکنندهی اپتیکال تصویر (OIS) برای هر دو لنز
- فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز پیکسل دوگانه
- فلش LED
- فیلمبرداری 4K با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه
- فیلمبرداری 720p فوق آهسته (Super Slow Motion) با نرخ ۹۶۰ فریم بر ثانیه
محیط روشن
گلکس اس ۹ پلاس در شرایط آفتابی با نور مناسب، نتایج درخشانی بهدست میآورد. رنگها روشن و زنده هستند، نوردهی مناسب و دامنهی داینامیک بسیار گسترده است. سامسونگ همچنین تعادل بسیار مناسبی بین کاهش نویز و حفظ جزئیات بهدست آورده و دانهبندی در آسمان آبی و دیگر مناطق با رنگ ساده بسیار محدود است. فوکوس خودکار این گوشی، سریعترین نمونهی آزمایش شده تاکنون محسوب نمیشود؛ با این حال، به اندازهای سریع است که عملکرد بدون نقصی از خود نشان دهد. فوکوس خودکار همچنین قابل اطمینان است و نتایج قابل تکراری بهدست میآورد.
دوربین گلکسی اس ۹ پلاس نقطه ضعف مشخصی ندارد؛ اما تنها موردی که میتوان به آن اشکال گرفت، اختلالات تصویر است. برای مثال، تصاویر پرنور در لبههای با کنتراست بالا، حاشیههای بنفش نشان میدهند و گوشههای تصویر نیز اندکی ملایمتر از مرکز آن است. با این وجود، این اشکالات مواردی جزئی به حساب میآیند و در مجموع گلکسی اس ۹ عملکردی بینظیر در محیطهای پرنور دارد.
محیط کمنور و نور فلش
عملکرد پرچمدار سامسونگ در محیطهای کمنور نیز به همان نسبت خیرهکننده است. همانطور که انتظار داشتیم، با افزایش حساسیت ایزو و یا بهرهگیری از فناوری فریم چندگانه بهمنظور انطباق با سطوح کمنور، کاهش اندکی در جزئیات بهوجود میآید. با این حال، گلکس اس ۹ پلاس در تمام سطوح نوری، تعادل بسیار بینظیری بین نویز و جزئیات حفظ میکند. نوردهی در شرایط بسیار کمنور نیز مناسب است.
هنگامی که عکسبرداری در محیطهای بسیار کمنور، بدون نور کمکی امکانپذیر نباشد، میتوان از فلش LED گوشی به عنوان یک گزینهی اضطراری و مفید استفاده کرد. تصاویر ثبت شده با نور فلش، نوردهی مناسبی دارند و از همان تعادل خوب بین نویز و جزئیات در تصاویر ثبت شده بدون فلش برخوردار هستند. سیستم تعادل خودکار رنگ سفید نیز نتایج تقریبا دقیقی بهدست میآورد و تنها ضعف واقعی در بهکارگیری فلش، میل دوربین به تولید افکت قرمزی چشم در تصاویر پرتره است.
زوم و بوکه
گلکسی اس ۹ پلاس هنگام زوم روی تصاویر نتایج درخشانی بهدست میآورد. وضوح تصویر و جزئیات تا زوم ۴ برابر خیرهکننده است و تصاویر زومشده در مقایسه با دیگر رقبا، روشنتر و واضحتر به نظر میآیند. این گوشی به لطف بهرهمندی از ساختار دوربین دوگانه، به خوبی امکان خلق تصاویر شبیهسازیشدهی بوکه را نیز دارد. محو پسزمینه به خوبی پشت صحنه و پیشزمینه را دربرمیگیرد و تفکیکپذیری مناسب سوژه و پسزمینه، نتیجهی خوشایندی بهدست میآورد.
نتیجه و جمعبندی
گلکسی اس ۹ پلاس با کسب مجموع امتیاز ۹۹ و اختلاف تنها یک امتیاز، گوگل پیکسل ۲ را پشت سر گذاشته و جایگاه نخست را در رتبهبندی موبایل DxOMark بهدست آورده است. جدیدترین پرچمدار سری اس سامسونگ به دوربینی مجهز شده است که از هیچ نقطه ضعف قابل توجهی برخوردار نیست و در تمام آزمونهای عکسبرداری و فیلمبرداری عملکرد بسیار خوبی از خود نشان میدهد. این گوشی با کسب امتیاز ۱۰۴ در عکسبرداری، بهترین عملکرد را در بین تمام گوشیهای هوشمند بهدست آورده و هرچند با دریافت امتیاز ۹۱ در فیلمبرداری تاحدودی پایینتر از باقی رقبا جای میگیرد؛ اما همچنان در بین بهترینها قرار دارد. پرچمدار جدید سامسونگ برای کاربرانی که خواهان بهترین کیفیت تصویر و ویدئوی ممکن هستند، گزینهای ایدهآل محسوب میشود.
برگرفته از DXOMARK