نقد و بررسی دوربین Cyber-shot RX10 IV سونی

اگر به دنبال دوربین قوی هستید که همه مشکلات را یکجا حل کند، بهترین گزینه شما محصول فوق العاده سونی Cyber-shot RX10 IV است، هرچند قیمت آن کم نیست، اما با هیچ دوربین دیگری قابل مقایسه نیست.

نکات مثبت: 

  • لنز عالی و سریع 24-600mm
  • EVF با کیفیت بسیار بالا
  • STILLS و فیلمبرداری بسیار خوب
  • نمایشگر حسی
  • عملکرد بسیار قوی ISO
  • سیستم پیشرفته AF

نکات منفی:

  • قیمت بالا نسبت به رقبا
  • کنترل نمایشگر حسی با محدودیت همراه است
  • بزرگ و سنگین است

دوربین Cyber-shot RX10 IV سونی
Cyber-shot RX10 IV آخرین دوربین پیشرفته BRIDGE سونی است و برای علاقه مندانی طراحی شده که دوربینی می خواهند که همه چیز را یک جا داشته باشد و در عین حال عملکردش به مخاطره نیفتد.

تا همین چند وقت پیش ها کلمه “Bridge camera” در دنیای عکاسی مثل فحش بود! هر چند که ظاهر این دوربین ها مثل DSLRs بود، اما عملکرد و کیفیت تصویرشان هیچ شباهتی به هم نداشت. ولی Cyber-shot RX10 IV با سنسور یک اینچ خودش به کلی همه چیز را عوض کرد.

بعد از 4 نسل به RX10 IV, می رسیم، در اولین نگاه شاید اینطور به نظر بیاید که مدل جدید فرق زیادی با RX10 III نکرده،اما سونی دوربین آخرش را با بسیاری خصوصیات جدید مجهز کرده است: زوم لنز های سریع،سنسور بزرگ (حداقل به عنوان یک بریج کمرا) و عملکرد بالایی که می شود گفت که یک DSLRs پیشرفته را از رو می برد!

خصوصیات

  • سنسور CMOS 1.0 INCH,20.1 MP
  • زوم لنز 24-600mm f/2.4-4
  • 4k فیلمبرداری

دوربین Cyber-shot RX10 IV سونی

مثل نسل های قبلی RX10 سری RX10 IV سنسور -1.0 اینچ MP20.1 دارد با این تفاوت که از جدیدترین فناوری طراحی سونی، EXMOR RS CMOS stacked sensor هم استفاده کرده و از ترکیبش با BIONZ X (پردازشگر تصویر) و LSI جلویی که در ALPHA A9 استفاده شده اند،عملکرد بسیار بالایی ارایه می کند.

RX10 IV  یک قابلیت 24FPS شگفت انگیز را ارایه می کند (با فول آیوتو فوکوس و قابلیت نمایش خودکار فعال) و همچنین می تواند در 0.03 ثانیه فوکوس کند.بازه حساسیت ISO100-12,800 است و تا 64-25,600 قابل تغییر است.

طراحی لنز فرقی با مدل قبلی نمی کند و از همان Zeiss Vario-Sonnar T* 24-600mm f/2.4-4 optic استفاده شده است.ترکیبی از بازه بسیار وسیعی برای زوم با دهانه قابل تغییربا سرعت ماکسیموم، یک دوربین همه کاره مناسب برای بسیاری از عکاسان درست کرده تا بتوانند از همه چیز عکاسی کنند،چه منظره های پهن و وسیع چه فریم های بسیار کوچک و حتی عکاسی از طبیعت وحشی.

درجه خیلی زیاد کانونی می تواند ریسک لرزش دوربین را هنگام عکاسی زیاد کند، برای جبران این ایراد درRX10 IV ، سونی یک سیستم بصری تثبیت تصویربرای شاتر درست کرده است که سرعت شاتر را 4.5 stops آهسته تر می کند،نسبت به معمول این که لازم دارید تا یک شات با کیفیت(sharp shot) داشته باشید.

EVF همان 2.35 million dot باقی مانده است.ولی با رسیدن پردازشگرجدید BIONZ X مشکل کندی نمایشگر،در عکاسی بدون وقفه، بهتر شده است.زاویه کج 3.0 اینچ نمایشگر هم اصلاح شده است.رزولوشن هم کمی بیشتر شده: 1.4 میلیون داتز.همچنین کارکرد لمسی که استفاده شده،با فوکوس لمسی تقویت می شود.

RX10 IV آخرین سری دوربین های RX است که فیلمبرداری 4k را ارایه می دهد(QFHD 3840 x 2160) .فیلمبرداری در 24/30p و سونی فکر می کند که با سیستم Fast Hybrid AF system سریعش سرعت در هنگام فیلمبرداری دو برابر RX10 III می شود.اگر از فیلمبرداری 1080p راضی هستید، این دوربین حتی بالای 120fps هم فیلم برداری می کند. S-Log2/S-Gamut 2 و S-Log3/S-Gamut3 هم پشتیبانی می شوند. RX10 IV حتی می تواند 720p را هم بگیرد که با کمک فیلمبرداری 4k ویرایش را هم سریعتر می شود.

دوربین Cyber-shot RX10 IV سونی

یک شاتر مکانیکی با ماکسیموم سرعت 1/2000 sec وجود دارد ، همچنین RX10 IV از شاتر های الکترونیکی ضد انحراف(Anti-Distortion Shutter) سرعت بالای سونی استفاده می کند،که برای برطرف کردن اثر “شاتر غلتان” طراحی شده است که معمولا هنگام عکاسی از سوژه هایی که با سرعت حرکت می کنند اتفاق می افتد و با به کار گیری این، RX10 IV می تواند بدون هیچ صدایی و با سرعت ماکس شاتر 1/32,000 sec عکاسی کند.

در آخر، یک بازه فول آپشن اتصال وجود دارد، با WI-FI،NFC وBluetooth ای که به شما این امکان را می دهد تا بدون زجر و دردسر عکس ها یتان را به دستگاه هوشمندتان با PlayMemories Mobile app.

انتقال بدهید.

  • کیفیت ساخت و دسترسی
  • ضد رطوبت و گرد و غبار
  • بسیار خوش دست
  • وزن 1095 گرم

حتی به عنوان یک دوربین بریج، RX10 IV حسابی چاق و چله است! با وزن 1095 گرم، باعث می شود تا بعضی از DSLRs ها سبک به نظر می آیند.اما وقتی به این فکر کنید که یک اپتیک 24-600mm را چطور می توان در یک بدنه جا داد، می فهمید که دوربین جدید به طرز شگفت آوری فشرده است. برای مثال، یک نیکون با لنز تلفوتو 600mm f/4، 4 برابر RX10 IV وزن دارد واین تازه فقط لنز است. هرچند که به سلیقه تان هم بستگی دارد، اما، این دوربین با وجود اندازه اش هم کار بسیار شسته رفته وهمه کاره ای است.

دوربین Cyber-shot RX10 IV سونی

نتیجه به اندازه ی قیمتی که پول داده اید، خوب است. RX10 IV از مخلوطی از آلیاژ منیزیم و پلی کربنات ساخته شده است و ضد رطوبت و گرد و غبار است.خوش دست بودن دوربین به شما این امکان را می دهد که حتی وقتی که لنز منبسط است، بتوانید دوربین را ثابت نگه دارید.

طرح بندی کنترل هم شباهت بسیار زیادی به RX10 III دارد اگرچه RX10 IV یک دکمه محدود کننده فوکوس جدید در طرف چپ دست دوربین دارد، که به شما امکان انتخاب بین تمام بازه فوکوس را می دهد، یا از 3m تا بی نهایت.

دکمه پشتی فوکوس به طور فوق العاده ای مفید است، مخصوصا وقتی که می خواهید یک سوژه متحرک را دنبال کنید هر چند که I RX10 IV هیچ دکمه اختصاصی برای این ندارد، مزیتی که بعضی از DSLRs ها دارند، اما الان امکان این را دارید که AF دوربین را با هر کدام از دکمه های مرسوم فعال کنید. ما فکر می کنیم که دکمه AEL درست زیر فرمان دایال پشتی بهترین گزینه این کار باشد.

لوله بزرگ لنز، 3 حلقه زوم برای کنترل دهانه دارد، زوم و فوکوس دستی. اگر می خواهید،می توانید از غلتانک تغییر که دور دکمه شاتر است،برای زوم کردن استفاده کنید. همچنین از حلقه دهانه می شود استفاده نکرد، یا با هر سه بار توقف رویش کلیک کنید.

روی هم رفته دسترسی خیلی خوب است.کنترل ها با منطق طرح بندی شده اند.منوی سیستم هم بهبود یافته است. هنوز هم با آپشن های گسترده ای طرف هستید،اما تنظیمات ویدیو فقط در یک قسمت جمع شده، که باز هم کنترل کردن را آسان تر می کند.

  • آیوتو فوکوس
  • 315 پوینت ای اف تشخیص فاز
  • 0.03 ثانیه سرعت فوکوس
  • ای اف پیشرفته

بزرگترین آپدیت سونی از RX10 III به RX10 IV ، استفاده از آیوتوفوکوس تشخیص فاز روی سنسور است. سونی برای ای اف پوینت ها هم خسیس نبوده و کلا با 315 پوینت تشخیص فاز، 65% فریم را پوشش می دهد.

دوربین Cyber-shot RX10 IV سونی

چون RX10 IV از امتیازداشتن پردازشگر تصویر BIONZ X برخوردار است، از تجمل داشتن الگوریتم های آیوتوفوکوس، که در دوربین های بدون آینه سونی برای پی گیری فوکوس، استفاده شده هم بهره مند است. که به پیگردی ای اف با تراکم بالا شناخته می شود و روی ای اف پوینت های دور سوژه تمرکز می کند تا فوکوس درست تر انجام شود و پیگردی بهبود یابد. با این فناوری، سونی ادعا می کند که حتی از غیر قابل پیشبینی ترین سوژه ها هم می توان به راحتی عکاسی کرد.

سونی فکر می کند که سرعت فوکوس باید 0.03 ثانیه باشد، که در عمل بحث راجعبش سخت است، حتی در 600 میلیمتری انتهای بازه زوم، سرعت فوکوس برای سوژه های ثابت سریع است.

RX10 IV را روی AF-C قرار دهید (یا AF-A حالت جدیدی که سونی اضافه کرده است، که بین AF-S و AF-C انتخاب می کند برای تشخیص سوژه متحرک) و باز هم شگفت زده می شوید. در واقع، عملکرد پیگردی RX10 IV واقعا عالی است و همچین کیفیت عملکردی که در هیچ کدام از دوربین های بریج قبلی دیده نشده و بعضی از DSLRs پیشرفته را خجالت زده کرده است!

ما با دکمه AEL به عنوان دکمه پشتی کنترل فوکوس عکاسی می کنیم. (پس دکمه شاتر فقط برای راه انداختن شاتر لازم می شود) و با قفل ای اف می توانید حالت Spot M قابل تغییررا به عنوان ناحیه فوکوستان انتخاب کنید و همانطور که با Alpha A9 دیدیم، وقتی که نمایاب سوژه را دور فریم دنبال می کند، یک صف گزاف از ای اف پوینت ها نما یاب را روشن می کنند.

نکته دیگر اینکه وقتی که Touch Pad AF control را اضافه می کنید(که به شما اجازه می دهد تا ناحیه ای اف را در نمایشگر پشتی انتخاب کنید، وقتی که دوربین را مقابل چشمتان نگه داشته اید) خیلی راحت و سریع می توانید به دوربین بگویید که کجا می خواهید فوکوس کنید.

دوربین Cyber-shot RX10 IV سونی

برای کسانی که زیاد عکاسی پرتره می کنند، تکنولوژی ای اف چشم سونی، همان کاری که از اسمش معلوم است را انجا م می دهد! اگر این گزینه را فعال کنید دوربین روی چشم سوژه تان قفل می کند و تا وقتی که این حالت فعال باشد، فوکوس و پیگردی چشم انجام می شود. (با دکمه مرکزی که پشت دوربین قرار دارد میتوانید تنظیمات را شروع کنید)

عملکرد

  • 24fps عکاسی بدون وقفه
  • 5 محور تثبیت تصویر
  • عمر باتری 400 شات

هر چند که 14fps عکاسی بدون وقفه RX10 III تاثیرگذار بود اما RX10 IV’s 24fps به عنوان یک دوربین بریج نه تنها RX10 III را پشت سر گذاشت بلکه 20fps Alpha A9 را هم مغلوب کرد.

ممکن است از خودتان بپرسید که آیا واقعا به همچین کارایی نیاز دارید یا خیر (اگر ندارید می توانید روی 10 و 3.5 fps ست کنید) اما کسانی که این را لازم دارند، با علم بر اینکه که دوربین با فول ای اف و مترینگ این نمره را تا 112 فایل خام نگه می دارد ، می توانند آسوده خاطر باشند.

EVF هم شما را نا امید نمی کند، نما را با جزییات خوب و شفاف تحویل می دهد.بازه طویل دینامیک نمایشگر هم گواه این است که دوربین برای بازه های مختلفی از حساسیت مناسب است.به نمایشگر پشتی هم که هیچ ایرادی نمی شود گرفت: رزولوشن بالا در حالی که رنگ و جزییات هم خوب هستند.

نمایشگر حسی هم تکمیل است مخصوصا وقتی که ای اف در حال کار باشد، ولی در اینجا سونی می توانست پیشتر برود. متاسفانه، امکان اینکه با نمایشگر حسی به منو دسترسی داشته باشید، نیست. (که ربط همه اینها، می توانست خیلی مفید باشد) همچنین هنگام بررسی، نمی توانید دسترسی راحت به عکس ها داشته باشید.

دوربین Cyber-shot RX10 IV سونی

لنز 24-600mm f/2.4-4 lens هم تاثیر گذار است: عملکرد بسیار قوی و خوبی که توسط بازه زوم میسر می شود. وقتی که لنز کاملا باز باشد، ایراد بسیار جزیی وجود دارد اما در کل کارایی لنز در شرایط مختلف بالاست( با توجه به بازه بسیار طویل کانونی که پوشش می دهد)

خبر خوب دیگر اینکه سیستم تصویر سونی واقعا به درد بخور است! با Auto ISO شما این امکان را دارید که سرعت شاتر را به صورت مینیمم تنظیم کنید و می توانید تنظیمات را به طوری ترتیب بدهید که لرزش دوربین مشکلی پیش نیاورد. ما حتی شات آرام 1.125 ثانیه را گرفتیم و نتیجه، عکس با کیفیت 600 میلیمتر به دست آمد .

مترینگ سیستم عالی است و حتی از عهده موقعیت هایی نوری عجیب و غریب هم بر می اید، مادامیکه تعادل سفیدی خودکار دوربین بسیار دقیق باشد.

عمر باتری کمی از RX10 III کمتر است که 420 شات به 400 کم شده(برای هر بار شارژ)، که ممکن است به خاطرهزینه سنسور های جدید وعملیات پردازشگر تصویر باشد.

کیفیت تصویر

  • ISO100-12,800 به 64-25,600 بسط داده شده است
  • بازه خوب دینامیکی
  • کنترل خوب نویز در ISOs بالا

سونی سنسور های RX10 IV را مثل RX10 III و RX100 V انتخاب کرده است که باعث شده تا تصویر شما را با نتایج ناخوشایند غافلگیر نکند. با سنسور 1- اینچ دوربین قابلیت این را دارد که در سطح ISOs شات های بسیار رضایت بخشی تحویل بدهد و با توجه به بازه دینامیکی، جزییات فایل های خام کم ایراد تر می شوند.

دوربین Cyber-shot RX10 IV سونی

رزولوشن خیلی خوب است. شما هیچ نگرانی نسبت به داشتن یک پرینت عالی A3 از یک فایل RX10 IV ندارید. مخصوصا وقتی زیر ISO800 عکاسی کنید که نویز به خوبی کنترل می شود. حتی اگر از آن بالا تر هم بروید، (اگر بخواهیم صادق باشیم احتمالش هم هست که این کار را بکنید!) همه چیز به خوبی پیش خواهد رفت. تازه در ISO1600 است که در قسمت سایه عکس، نویز رنگ سر و کله اش پیدا می شود.در ISO3200 نویزهای جزیی هم در رنگ و هم روشنایی می بینیم، هرچند که هنوز هم نتیجه بسیار خرسند کننده است، مخصوصا اگر عکاسی خام می کنید، این آثار کمتر هم می شوند. تا جای ممکن از پیشتر رفتن از ISO6400 خودداری کنید، هرچند که اگر مجبور هستید که این کار را بکنید باز هم نتایج قابل قبول از آب در می آیند.

سخن آخر

عملکرد ای اف دوربین یک امکان برای ترقی در عکاسی حرکت و طبیعت وحشی ایجاد کرده است، مخصوصا اگر عکس هایی 24fps میخواهید. هرچند این نمره دوربین خیلی راضی کننده است، باز هم اپلیکیشن هایی هستند که به کمکش می ایند.

کیفیت تصویر ویدیو از سنسور 1- اینچ متاثر کننده است و دسترسی هم خیلی خوب است. البته که هنوز هم جای بهتر شدن هست، مثلا کارا تر شدن نمایشگر حسی در آینده، که ممکن است کمی بعدتر برسند.

بزرگ ترین مساله مورد اختلاف که باعث ممانعت خریداران می شود، قیمت دوربین است. قیمت RX10 IV تقریبا دو برابر رقبای نزدیکش است، با توجه اینکه DSLR ها و دوربین های بدون اینه وسوسه انگیز دیگری هم هستند. به هر حال امکان ندارد که دوربین دیگری با توانایی های مشابه پیدا کنید، ترکیب لنزی که با همین قیمت به پای RX10 IV برسد، وجود ندارد. وقتی که اینطور حساب کتاب کنید، می بینید که قیمت دوربین آنقدرهم ظالمانه نیست.

مساله این است که سیستم چند لنزی گران این دوربین به کار هر کسی نمی آید، اما اگر دنبال دوربین قوی بگردید که همه مشکلات را یکجا حل کرده باشد، بهترین گزینه RX10 IV است. هرچند که قیمت پایین نیست،اما با هیچ دوربین دیگری قابل مقایسه نیست.

تانی کال

برگرفته از TECHRADAR

ویترینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *