داستان: ماری کوری “در زندگی از هیچ چیز نباید ترسید”
مطلب مرتبط: دانستنیها: نابغهای به نام ماری کوری
ماریا اسکلودوسکا همیشه می خواست تا قلب امور نفوذ کند. در دوران کودکی خود در لهستان عاشق مدرسه و یادگیری بود. وقتی والدین ماریا کار تدریس را از دست دادند و امرار معاش آن ها به دشواری کشیده شد، او ساعت های متوالی در انجام کارها به پدر و مادرش کمک می کرد. اما این کار سبب نشد که در دبیرستان شاگرد اول کلاس نشود. این درحالی بود که امتحانات او به زبان روسی برگزار می شد!
از آنجایی که نمی توانست تا تحصیلات عالیه ادامه دهد، به کار تدریس خصوصی پرداخت و معلم سرخانه شد. او توانست به اندازه کافی پول جمع کند تا خواهر بزرگترش را برای درس خواندن به دانشگاه پزشکی در پاریس بفرستند. خود او هم بعدا به فرانسه رفت تا در دانشگاه سوربون درس بخواند. دو سال بعد در رشته فیزیک شاگرد اول شد و یک سال بعد توانست در ریاضی مدرک فوق لیسانس بگیرد.
در این زمان بود که او تمام وقت خود را به پژوهش اختصاص داد و برای یک مجتمع صنعتی فرانسوی شروع به فعالیت کرد. اما شور و شوق عجیبی داشت که به اسرار اشعه اورانیوم دست یابد.
در حالی که ماریا در جستجوی آزمایشگاه بهتری بود، با مردی آشنا شد که بعدا با او ازدواج کرد. اسم این مرد پی یر بود. ممکن است شما اسم ماریا اسکلودوسکا را زیاد شنیده باشید، اما وقتی ماریا با پی یر ازدواج کرد، اسم شوهرش یعنی کوری را برای خود برگزید و بنابراین نام او مادام ماریا پی یر کوری شد.
مادام کوری در زمینه رادیواکتیو فعالیت های چشمگیری از خود نشان داد. او راه را برای مطالعه و بررسی درباره فیزیک هسته ای هموار کرد. وقتی پی یر کوری در سال 1906 در اثر تصادفی جانش را از دست داد، ماری کوری به فعالیت هایش ادامه داد و به پیشرفت های شگفت بیشتری نایل آمد.
او زمانی گفته بود ((در زندگی، آب خوش از گلوی هیچ یک از ما پایین نمی رود. اما خوب که چی؟ باید استقامت و مهارت داشته باشیم. باید باور کنیم که هر یک از استعداد انجام کاری برخورداریم و این کار باید به انجام برسد.
مادام کوری نه تنها گرایش غریبی به دانستن داشت، بلکه به کاربردی بودن پژوهش هایش به شدت علاقه مند بود. در جریان نگ جهانی اول، او به این نتیجه رسیدتکنولوژی مورد کشف او می تواند برای حفظ جان انسان ها مورد استفاده قرار بگیرد. او به اتفاق دخترش ایرن روی رادیوگرافی کار کرد و بعد از آن توانست آمبولانس هارا به اشعه ایکس مجهز سازد. مادام کوری توانست 150 تکنسین را برای استفاده از این اشعه آموزش بدهد. مادام کوری در ضمن به تاسیس موسسه رادیوم در دانشگاه پاریس کمک کرد. او نه تنها بر نحوه ساخت و ساز لابراتوار های آن نظارت کرد، بلکه در سطح اروپا و ایالات متحده وجوهی را برای تجهیز این لابراتوارها فراهم آورد. کوری میگفت(( در زندگی از هیچ چیز نباید ترسید؛ تنها باید آن را درک کرد.))