10 اشتباه تاریخی اپل

ماشین تبلیغاتی اپل به‌صورت شبانه‌روزی فعالیت می‌کند و با توجه به تبلیغات گسترده‌ی این شرکت، شاید پیش خودتان فکر کنید که اپل کاملا بی‌نقص است؛ اما اصلا این‌گونه نیست. حتی گران‌ترین آیفون این شرکت یعنی آیفون ۱۰ هم گویا در هوای بسیار سرد دچار مشکل موقتی در نمایشگر خود می‌شود. در کنار این، باید به اپلیکیشن‌های بهینه نشده برای این گوشی و آن بریدگی معروف هم اشاره کنیم. اپل در طول دوران فعالیتش آن‌قدر اشتباهات و تصمیم‌گیری‌های غلط داشته که این مشکلات بسیار کوچک آیفون ۱۰ اصلا در مقابل آن‌ها به چشم نمی‌آید. اپل مانند هر شرکت دیگری ترجیح می‌دهد که این خاطرات ناخوشایند را زنده نکند، اما ما می‌خواهیم که دقیقا خلاف این کار را انجام دهیم. در ادامه با ما همراه باشید تا با ۱۰ مورد از اشتباهات و تصمیم‌گیری‌های غلط شرکت اپل آشنا شوید.

۱۰. زرد شدن صفحه‌نمایش آیفون ۴S

10 اشتباه تاریخی اپل

مشکل: رنگ کلی نمایشگرهای آیفون ۴S کم‌کم مایل به زرد می‌شد.

راه حل: اپل راه حلی برای این مشکل ارائه نکرد.

آیفون ۴S از بسیاری از جهات یک گوشی پیشرو محسوب می‌شد، اما ظاهرا نمایشگرش بدون مشکل نبوده. در اواسط اکتبر ۲۰۱۱، یکی از کاربران سایت Reddit اعلام کرد که رنگ کلی نمایشگر گوشی‌اش تا حدی زرد شده است. البته مشکل به همین‌جا ختم نمی‌شد؛ برخی از کاربران ادعا می‌کردند که بعد از مدتی استفاده از این آیفون، رنگ‌های موجود در نمایشگرهای این گوشی بی‌روح و کم‌رنگ می‌شوند. در مورد این مشکل اطلاعات زیادی نداریم و گزارش‌ها هم چندان گسترده نبودند. در حقیقت، تا آنجایی که می‌دانیم، اپل برای حل این مشکل کاری را انجام نداد. کاربران هم کم‌کم به این موضوع عادت کردند و دیگر شکایتی نکردند.

۹. اپل موزیک

10 اشتباه تاریخی اپل

مشکل: اپلیکیشن اصلا خوب نبود. درست کار نمی‌کرد. گاهی آهنگ‌های کاربران را پاک می‌کرد و درنهایت موفق به جذب کاربران زیادی نشد.

راه حل: اپل به‌روزرسانی‌های زیادی را عرضه کرد که چندان مورد استقبال قرار نگرفتند.

آیا هنوز کسی از اپل موزیک استفاده می‌کند؟ اگر جواب شما مثبت است، پس از آن دسته طرفداران پروپاقرص اپل به‌حساب می‌آیید. تقریبا ۳ ماه بعد از عرضه‌ی این سرویس استریم موسیقی، گزارشی منتشر شد که طبق آن ۴۸ درصد افرادی که برای استفاده از این سرویس ثبت نام کرده بودند، دیگر از آن استفاده نمی‌کردند. یکی از مشکلات جدی این سرویس، به نوع عرضه و معرفی آن مربوط می‌شد. تبلیغات اپل در مورد این سرویس بسیار مبهم بود. تقریبا کسی نمی‌دانست که این سرویس دقیقا چه چیزی است و چه فرقی با آیتونز دارد. به غیر از مباحث بازاریابی، نسخه‌های اولیه‌ی این اپلیکیشن هم کیفیت چندان مناسبی نداشتند. تقریبا کسی از بخش Connect این سرویس استفاده نمی‌کرد، که قرار بود کاربران را به هم متصل کند. همچنین کاربران با مشکلات زیادی در بخش دانلودها و پلی‌لیست‌ها روبرو می‌شدند.

۸. کار نکردن Face ID آیفون ۱۰

10 اشتباه تاریخی اپل

مشکل: در زمان رونمایی از آیفون ۱۰، مهم‌ترین ویژگی این گوشی یعنی فیس آی‌دی کار نکرد.

راه حل: استفاده از آیفون ۱۰ جایگزین.

در رونمایی آیفون ۱۰، «کریگ فدریگی» (Craig Federighi)، قائم‌مقام واحد مهندسی نرم‌افزار اپل، می‌خواست قابلیت فیس آی‌دی را به حضار نشان دهد که موفق نشد. او داشت می‌گفت که «برای باز کردن این گوشی فقط کافی است به آن نگاهی بیندازید و سپس به سمت بالا سوایپ کنید». او سپس به گوشی نگاه کرد، ولی آیفون چهره‌ی او را نشناخت و درخواست رمز عبور کرد. او هم خیلی سریع آیفون ۱۰ جایگزین را برداشت که به‌خوبی کار کرد. البته خب چنین مشکلی یک دلیل منطقی داشت. گویا این گوشی در پشت صحنه در دست افراد مختلفی بوده و بعد از این که چهره‌های ناشناس زیادی خواسته‌اند آن را باز کنند، به دلیل مسائل امنیتی قابلیت فیس آی‌دی آن موقتا غیرفعال شده بوده است. در چنین مواقعی آیفون ۱۰ فقط با تایپ رمز عبور باز می‌شود. در هر حال این مشکل قابل پیش‌گیری بود و این کار نکردن فیس آی‌دی شک و شبهه‌های زیادی را در مورد عملکرد آن ایجاد کرد. البته بعد از عرضه‌ی این گوشی و بررسی دقیق آن، بیشتر کارشناسان عملکرد دقیق این مشخصه را تایید کردند.

۷. مشکل صفحه‌کلید در iOS 11

10 اشتباه تاریخی اپل

مشکل: حرف «I» کار نمی‌کند.

راه حل: استفاده از به‌روزرسانی iOS یا انجام تغییر در بخش تنظیمات.

این مشکل هنوز هم وجود دارد. مشکل هم بدین‌صورت است که اگر قابلیت auto-correction را در تنظیمات صفحه‌کلید فعال کرده باشید و تایپ جمله‌ای را با حرف «I» آغاز کنید، صفحه‌کلید آن را به حرف «A» و یک کاراکتر عجیب تبدیل می‌کند. اپل این مشکل را با به‌روزرسانی جدید iOS برطرف کرده است؛ اما اگر حال و حوصله‌ی دانلود فایل به‌روزرسانی را ندارید، می‌توانید این اقدامات را انجام دهید: به بخش تنظیمات بروید و در آنجا General را پیدا کنید و در آخر Keyboard و سپس Text Replacement را انتخاب کنید و روی علامت + ضربه بزنید. در نهایت در بخش Phrase حرف I و در بخش Shortcut حرف i را تایپ کنید.

۶. مشکل آنتن‌دهی آیفون ۴

10 اشتباه تاریخی اپل

مشکل: وقتی کاربران آیفون ۴ را به‌طور خاصی در دست می‌گرفتند آنتن‌دهی گوشی کم می‌شد.

راه حل: اپل ۱۷۵ میلیون دلار پول خرج کرد تا به کاربران این گوشی بامپر پلاستیکی بدهد.

معمولا آنتن را درون گوشی قرار می‌دهند. اما اپل برای آیفون ۴ تصمیم گرفت که این آنتن را در اطراف گوشی تعبیه کند. نتیجه‌ی این اقدام اپل این بود که اگر کاربران آیفون ۴ را به نحو خاصی در دست می‌گرفتند، از شدت سیگنال آنتن کم می‌شد و گاهی اوقات این سیگنال کاملا از دست می‌رفت. اپل برای این که از شدت اعتراضات کم کند، ۱۷۵ میلیون دلار برای تأمین بامپرهای پلاستیکی هزینه کرد تا آن‌ها را به‌صورت رایگان در اختیار کاربران این گوشی قرار دهد. خوشبختانه اپل از این موضوع درس گرفت و در آیفون‌های بعدی با وجود این که قسمتی از آنتن در بدنه تعبیه شده بود، دیگر چنین مشکلی مشاهده نشد.

۵. خم شدن آیفون ۶

10 اشتباه تاریخی اپل

مشکل: آیفون ۶ در جیب کاربران خم می‌شد.

راه حل: از آیفون خمیده لذت ببرید یا از جیب بزرگ‌تری استفاده کنید.

در سال ۲۰۱۴، خبرهایی مبنی بر خم شدن آیفون ۶ در جیب کاربران منتشر شد. در ابتدا یکی از کاربران انجمن‌های اینترنتی عکسی از یک آیفون ۶ خمیده را منتشر کرد که می‌گفت این گوشی در جیبش خم شده است. بعد از آن بسیاری از کاربران انواع و اقسام عکس‌ها از آیفون ۶ خم شده را منتشر کردند. تعدادی از کاربران جسور یوتیوب هم در ویدیوهایی تلاش کردند که با دست خالی این گوشی را خم کنند که تا حدی هم موفق می‌شدند. خم شدن این آیفون چندان تعجب‌آور نبود؛ در آن زمان، آیفون ۶ عریض‌ترین و باریک‌ترین آیفون محسوب می‌شد. با وجود اعتراض‌های زیاد کاربران، اپل در این مورد کار خاصی را انجام نداد.

۴. باد کردن باتری آیفون ۸

10 اشتباه تاریخی اپل

مشکل: باتری آیفون‌های ۸ و ۸ پلاس متورم می‌شد و نمایشگر را از بدنه جدا می‌کرد.

راه حل: اپل همچنان در حال تحقیق در مورد این مشکل است.

در ماه سپتامبر، بعد از عرضه‌ی آیفون ۸ و ۸ پلاس، تعدادی از کاربران گزارش دادند که آیفون‌های آن‌ها متورم شده و نمایشگر این گوشی‌ها از بدنه بیرون زده است. کمی بعد مشخص شد که این مشکل به دلیل متورم شدن باتری رخ می‌دهد. خوشبختانه این باتری‌ها انفجاری نیستند. هرچند به دلیل همین تورم، نمایشگر از بدنه جدا می‌شود و گوشی را عملا بی‌مصرف می‌کند. اپل گفته که این مشکل را بررسی می‌کند، اما در مورد علت این حوادث هنوز به‌طور رسمی چیزی نگفته است. البته، این خبر چندان نگران‌کننده نیست. زیرا بر اساس خبرها آیفون ۸ مشتری خیلی زیادی ندارد و بیشتر کاربرها ترجیح می‌دهند به جای خرید آیفون ۸، آیفون ۷ را بخرند.

۳. لپ‌تاپ PowerBook 5300

10 اشتباه تاریخی اپل

مشکل: لپ‌تاپی که تقریبا همه از آن تنفر داشتند و گاهی اوقات هم آتش می‌گرفت.

راه حل: اپل لپ‌تاپ‌های جدیدی ساخت که مشکلات این لپ‌تاپ را نداشتند.

لپ‌تاپ PowerBook 5300 اپل آن‌قدر بد بود که انواع و اقسام انتقادها را دریافت کرد. این لپ‌تاپ، اولین سری از لپ‌تاپ‌های PowerBook اپل بود که در سال ۱۹۹۵ عرضه شد. در آن سال‌ها اپل دوران افولش را تحت فرماندهی «مایکل اسپیندلر» (Michael Spindler) سپری می‌کرد. محصولات شکست خورده‌ای مانند Copland و eWorld نتیجه‌ی این دوران اپل هستند.  اما حتی با توجه به استاندارد اپل سال ۱۹۹۵، این لپ‌تاپ‌ها باز هم بسیار بد بودند. آن‌قدر بد که دو تا از آن‌ها در خط تولید آتش گرفتند. فقط هم این نبود؛ آداپتور این لپ‌تاپ به‌راحتی شکسته می‌شد و در صورت شکسته شدن آن، کاربران نمی‌توانستند این لپ‌تاپ را شارژ یا روشن کنند. علاوه بر این‌ها، لپ‌تاپ PowerBook 5300 سرعت بسیار پایینی هم داشت.

۲. نقشه‌های اپل

10 اشتباه تاریخی اپل

مشکل: نقشه‌های اپل انواع و اقسام مشکلات را داشت که باید درست می‌شدند.

راه حل: ۲٫۵ میلیون اصلاحیه.

هرچقدر از بد بودن اپل مپس بگوییم، باز هم کم گفته‌ایم. این اپلیکیشن آن‌قدر بد بود که اپل بیش از ۲٫۵ میلیون بار آن را با توجه به گزارش‌های کاربران اصلاح کرد. اولین نسخه‌های این اپلیکیشن سرشار از باگ بود. مثلا می‌توانیم به نمای تخت از برج ایفل، شهری که نصفش سیاه‌وسفید بود، چندین منطقه‌ی خالی و چند پل کج اشاره کنیم. انتقادها آن‌قدر بالا گرفت که عذرخواهی تیم کوک از کاربران را در پی داشت و به آن‌ها توصیه کرد که از اپلیکیشن‌های جایگزین مانند گوگل مپس استفاده کنند.

 ۱. اپل III

10 اشتباه تاریخی اپل

مشکل: به‌طور کلی کار نمی‌کرد.

راه حل: اپل تمام کامپیوترهای فروخته شده را بازگرداند.

کامپیوتر اپل III که در سال ۱۹۸۰ عرضه شد، تقریبا این شرکت را نابود کرد.۱۰۰ درصد این کامپیوترها بعد از فروش باید تعمیر می‌شدند. استیو جابز اصرار داشت که در این کامپیوتر از فن استفاده نشود و به همین خاطر درون کامپیوتر بسیار داغ می‌شد، تا حدی که تراشه‌ها عملا آب می‌شدند. استیو جابز در مصاحبه‌ای گفت که اپل به‌خاطر این کامپیوتر مبالغ بسیار زیادی را از دست داد. بنا به گفته‌ی مدیر محصول سابق اپل، تقریبا همه‌ی کسانی که روی این کامپیوتر کار کرده بودند از روی شرمساری اپل را ترک کردند.

تانی کال

برگرفته از Mashable

دیجی کالا مگ

برچسب‌ها
insta-tanikal

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *