رونمایی لنوو از لپ‌تاپ‌های ThinkPad X280 و ThinkPad X380

به نظر می‌رسد که گجت‌های ThinkPad X280 و ThinkPad X380 شرکت لنوو برای افراد شاغل در فعالیت‌های تجاری طراحی شده‌اند و از سال گذشته تاکنون شاهد روند تکاملی مناسبی بوده‌اند.

اجازه دهید تا با موارد مشترک میان هر ۲ مدل شروع کنیم. همان‌طور که می‌توانید حدس بزنید، این دو دستگاه از آخرین پردازنده‌های نسل هشتم Core شرکت اینتل استفاده می‌کنند. تعداد هسته‌های پردازشی در این پردازنده‌ها نسبت به مدل‌های سال گذشته ۲ برابر شده که این یک ارتقای قابل‌توجه برای این رده از کامپیوترهاست.

هر ۲ مدل این دستگاه‌ها از پردازنده گرافیکی یکپارچه UHD Graphics 620 استفاده می‌کنند. این GPU اگرچه مخصوص گیم نیست، اما می‌تواند بازی‌های تولید شده طی چند سال اخیر و اپلیکیشن‌های کاربردی را بدون کوچک‌ترین مشکلی اجرا نماید. هر ۲ مدل می‌توانند از حداکثر ۱۶ گیگابایت حافظه رم پشتیبانی کنند؛ اما فرکانس کاری رم در مدل X280 معادل با ۲۱۳۳ مگاهرتز است و در مدل X380 می‌تواند تا سقف ۲۴۰۰ مگاهرتز افزایش یابد که به‌خصوص در زمان انتقال داده‌ها کارکرد خود را نشان خواهد داد.

به نظر می رسد که هر ۲ دستگاه مجهز به حداکثر ۱ ترابایت حافظه SSD هستند؛ اگرچه مدل X380 دارای درگاه NVME PCI-E است و X280 فاقد چنین قابلیتی است. در مورد وجود اتصال SATA SSD در مدل X280 نیز نمی‌توان مطمئن بود؛ اما وجود چنین قابلیتی تاثیر بسزایی در کارایی فرآیند ذخیره‌سازی خواهد داشت. ذخیره‌سازی سریع‌تر موجب افزایش سرعت عملکرد سیستم‌عامل می‌شود و زمان بارگذاری و راه‌اندازی آن را کاهش خواهد داد.

در مورد صدا قضیه کمی متفاوت خواهد بود: لپ‌تاپ X380 مجهز به قابلیت صوتی دالبی‌ پریمیوم است؛ در حالی‌که X280 از ویژگی دالبی پیشرفته استفاده می‌کند که هر ۲ در مقایسه با درایورهای صوتی معمول مورد استفاده در کامپیوترهای شخصی، پیشرفتی عالی به شمار می‌آیند؛ اما هر کدام در کلاسی جداگانه قرار دارند. احتمالا برخی تفاوت‌های این ۲ لپ‌تاپ به طراحی شاسی آن‌ها مربوط می‌شود. در حالی‌که ThinkPad X280 دارای نمایشگر ۱۲.۵ اینچی است؛ لپ‌تاپ X380 از صفحه نمایش ۱۳.۳ اینچی استفاده می‌کند. پنل مورد استفاده در هر ۲ مدل از نوع ۱۰۸۰p با رزولوشن ۱۹۸۰ در ۱۰۸۰ پیکسل است. پنل مدل X380 از نوع IPS LCD بوده که کیفیت رنگ و زاویه دید بهتری را ارایه می‌نماید. با شدت روشنایی نظری ۳۰۰ نیتی امکان استفاده نسبی از نمایشگر در فضاهای باز با روشنایی بالاتر هم فراهم می‌شود.

تفاوت‌ها در ابعاد نمایشگر ۲ دستگاه بر اندازه شاسی آن‌ها تاثیر گذاشته است. نگاهی بیندازید:

ThinkPad X380: ابعاد ۳۱۳.۵ در ۲۲۲.۲ در ۱۸.۲ میلی‌متر و وزن ۳.۰۸ پوند (معادل با ۱.۴۰ کیلوگرم)

ThinkPad X280: ابعاد ۳۰۳.۷ در ۲۰۹.۸ در ۱۷.۸ میلی‌متر و وزن ۲.۵۶ پوند (معادل با ۱.۱۶ کیلوگرم)

تفاوت نهایی در شاسی ۲ دستگاه به پورت‌های آن‌ها مربوط می‌شود. حدس زدن این‌که لپ‌تاپ‌های بزرگ‌تر دارای پورت‌های بیش‌تری است، کار آسانی خواهد بود:

ThinkPad X380: یک عدد پورت USB 3.0، یک عدد پورت USB 3.0 از نوع Always On، یک عدد تاندربولت ۳، یک عدد کارتخوان (SD، SDHC، SDXC، MMC)، یک عدد HDMI و جک ۳.۵ میلی‌متری ورودی

ThinkPad X280: یک عدد پورت USB 3.0، یک عدد پورت USB 3.0 از نوع Always On، یک عدد تاندربولت ۳، یک عدد HDMI و جک ۳.۵ میلی‌متری ورودی

جمع‌بندی: 

این ۲ لپ‌تاپ از دیدگاه محاسباتی مشخصات مشترک بسیاری دارند. اما واضح است که ThinkPad X280 از نظر وزنی بهینه‌ شده است؛ در حالی‌که X380 بیش‌تر به عنوان یک کامپیوتر همراه عمومی طراحی شده است. این لپ‌تاپ‌ها ۲ بازار متمایز را هدف قرار داده‌اند. شرکت لنوو در جهت بهبود طراحی‌های خود دقت زیادی به خرج داده است تا با حفظ محدوده قیمتی مناسب، سرعت و بهره‌وری محصولات خود را افزایش دهد. قیمت ۹۹۹ و ۱۵۰۰ دلاری مدل‌های X280 و X380 بایستی قیمت‌هایی رقابتی در بازارهای تجاری محسوب شوند.

تانی کال

برگرفته از UBERGIZMO

آی تی رسان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *