ایکس‌باکس وان ایکس یا پلی‌استیشن چهار پرو

دو کنسول قدرتمند Xbox One X و PlayStation 4 Pro در موارد زیادی به هم شبیه هستند. هر دو کنسول در میانه‌ی نسل به عنوانِ آپگریدهایی برای کنسول‌ها عرضه شدند که می‌توانند باعث بهبود عملکرد بازی‌ها و چگونگی اجرای آن‌ها شوند. همچنین هر دوی این کنسول‌ها برای شرکت‌های سازنده‌شان پرچم‌داران تازه وارد محسوب می‌شوند. با این‌که از عرضه‌ی کنسول پلی‌استیشن 4 پرو یک سال می‌گذرد، رقیب زمانی وارد میدان شده که این کنسول هنوز تازه نفس محسوب می‌شود و برای رقابت بسیار آماده است. هر دو کنسول برای اجرای بازی‌ها در وضوح تصویر 4K خیز برمی‌دارند و در همین ابتدای کار، ایکس‌باکس وان ایکس بسیار فاخر است. در این مطلب، در مقایسه‌ای کامل، این دو کنسول را رو درروی یکدیگر قرار می‌دهیم و همه‌ی جوانب آن‌ها را می‌سنجیم تا در نهایت شما بتوانید تصمیم بگیرید که کدام یک از این کنسول‌ها برای خرید مناسب است.

ایکس‌باکس وان ایکس یا پلی‌استیشن چهار پرو

مشخصات سخت‌افزاری

Xbox One X 
CPU 2.3GHz 8-core AMD custom CPU 2.1GHz 8-core AMD custom “Jaguar” CPU
GPU Integrated AMD graphics with 6 teraflops of performance Integrated AMD graphics with 4.2 teraflops of performance
RAM 12GB GDDR5 8GB GDDR5
Storage 1TB HDD 1TB HDD
Optical Drive 4K HDR Blu-ray/DVD Blu-ray/DVD

تنها با نگاهی به جدول بالا می‌شود حدس زد که کدام‌یک از این دو کنسول در این بخش برنده می‌شود. ایکس‌باکس وان ایکس، تقریبا در همه‌ی موارد، چیزهای بیشتری برای ارائه دارد، اما نمی‌توان گفت که عملکرد آن هم به همان اندازه و نسبت بهتر است. به هر حال، روی کاغذ این کنسول از لحاظ قدرت سخت‌افزاری برتر است.

هر دو کنسول از یک پردازنده‌ی هشت هسته‌ای AMD شخصی‌سازی شده استفاده می‌کنند، اما کنسول مایکروسافت 200 مگاهرتز از رقیب جلوتر است. در بخش پردازنده‌ی گرافیکی، کنسول مایکروسافت حتا بهتر هم عمل می‌کند. ایکس‌باکس وان ایکس، قدرت پردازش گرافیکی معادل 6 ترافلاپ دیتا را دارد که 1.4 برابر قدرت پلی‌استیشن 4 پرو است.

ایکس‌باکس وان ایکس همچنین 12 گیگابایت رم GDDR5 دارد. مایکروسافت اعلام کرده که 3 گیگابایت از این فضا برای سیستم عامل کنسول استفاده می‌شوند. با 9 گیگابایت باقی‌مانده، این کنسول، بازی‌ها را پردازش می‌کند. همین میزان فضای باقی مانده برای ایکس‌باکس وان، از کلِ رم 8 گیگابایتی GDDR5 پلی‌استیشن 4 پرو هم بیشتر است.

هر دو کنسول 1 ترابایت حافظه‌ی داخل برای ذخیره‌ی فایل‌ها و بازی‌ها ارائه می دهند. این‌جا پلی‌استیشن 4 پرو برتری دارد به شما این اجازه را می‌دهد که هارد دستگاه را با هارد دیگر با فضای بیشتر تعویض کنید و یا آن را به یک حافظه‌ی SSD ارتقا دهید.

با این‌که پلی‌استیشن 4 پرو هم از یک پخش‌کننده‌ی بلوری بهره می‌برد، این کنسول مایکروسافت است که قابلیت اجرای مدیای 4K HDR را با استفاده از پخش‌کننده‌ی خود به کاربر می‌دهد.

در نهایت باید گفت که عملکرد واقعی این کنسول‌ها بیش از هر چیز، به همت باز‌ی‌سازان بستگی دارد تا سخت‌افزار کنسول‌ها، باید ببینیم که بازی‌سازان چه قدر می‌توانند از توان این دو کنسول بهره ببرند و آیا از برتری‌های ایکس‌باکس وان ایکس در زمینه‌ی سخت‌افزار، در پردازش نهایی بازی‌ها هم استفاده می‌کنند یا نه. به هر حال، روی کاغذ، کنسول مایکروسافت برنده‌ی این بخش است.

برنده: ایکس‌باکس وان ایکس

طراحی

هر دو کنسول در ظاهرِ مشکی مات خود بسیار شیک به نظر می‌رسند. اما شاید بزرگ‌ترین تقاوت دو کنسول در این بخش، اندازه‌ی بسیار کوچک‌تر کنسول مایکروسافت باشد. ایکس‌باکس وان ایکس با ابعاد 11.8 در 9.5 در 2.4 اینچ (29.9×24.1×6 سانتی‌متر) که آن را به کوچک‌ترین کنسول مایکروسافت تا به امروز تبدیل می کند، از کنسول سونی هم بسیار لاغرتر است. پلی‌استین 4 پرو، با ابعاد 12.8 در 11.6 در 2.1 اینج (32.5×29.4×5.3 سانتی‌متر) به نسبت کنسول بزرگ‌تری است. اما بر خلاف آن‌چه به نظر می‌رسد، کنسول سونی علی‌رغم ابعاد بزرگ‌تر خود، کنسول سبک‌تری است و 1.2 پوند از کنسول مایکروسافت سبک‌تر است.

از لحاظ پورت‌های تعبیه شده در کنسول‌ها، هر دو کنسول سه درگاه یواس‌بی 3 را در خود جای داده‌اند. همچنین درگاه صدای دیجیتال SPDIF و اترنت (LAN) را هر دو کنسول دارند. پلی‌استیشن 4 پرو یک درگاه اضافه برای «دوربین» پلی‌استیشن تعبیه کرده است و از آن طرف، ایکس‌باکس وان ایکس یک ورودی HDMI و یک خروجی IR برای کاربران فراهم می‌کند.

هر دو کنسول با صدای بسیار کمی کار می کنند، اما ایکس‌باکس وان ایکس، طبیعتا، بیشتر گرم می‌شود و توان مصرفی بالاتری هم دارد. در آزمایش‌های انجام شده، ایکس‌باکس وان ایکس بیش از 170 وات توان مصرفی در زمان گیم‌پلی نشان داده است. دمای کنسول در همین حالت بهبیش از 60 درجه‌ی سانتی‌گراد رسیده است. در طرف دیگر اما، کنسول پلی‌استیشن 4 پرو در شرایط مشابه، 150 وات مصرف داشته و دمای آن به 40 درجه سانتی‌گراد رسیده است.

با این وجود در این بخش هم کنسول پلی‌استیشن 4 پرو بازنده است و این ایکس‌باکس وان ایکس است که می‌تواند خودی نشان دهد.

برنده: ایکس‌باکس وان ایکس

تنوع بازی‌

برای این‌که این مقایسه تا حد امکان محلی از اعراب داشته باشد، باید ببینیم که این دو کنسول در زمینه‌ی بازی و تخصص خودشان چه قدر دست پر به میدان آمده‌اند. برای این‌که دقیق‌تر به این بررسی برسیم، بازی‌هایی که میانگین نمرات بالاتر از 70 داشته‌اند فقط لحاظ شده و دیگر بازی‌ها فعلا برتری خاصی محسوب نمی‌شوند.

در زمان نوشته شدن این گزارش، پلی‌استیشن 4 با 796 بازی برتری محسوسی نسبت به رقیب دارد. عناوین انحصاری این کنسول شامل بازی‌های قابل تاملی از جمله «پرسونا 5»، «آنچارتد 4»، «بلادبورن» و «هورایزون» می‌شوند.

در طرف دیگر، ایکس‌باکس وان با 563 بازی با میانگین نمرات 70 و بالاتر وضع خوبی نسبت به رقیب ندارد، اما بازی‌های مهمی همچون «چرخ‌های جنگ 4» (Gears of War 4)، «فورزا هورایزون 3»، «کاپ‌هد» و «غریزه‌ی قاتل» (Killer Instinct) را ارائه می‌دهد. البته مایکروسافت با قابلیت «برگردان جانبی» کنسول خود، بازی‌های نسل‌های پیشین ایکس‌باکس را در ایکس‌باکس وان هم قابل بازی کرده است و هر ماه به تعداد این بازی‌ها می‌افزاید. برخی از بازی‌هایی که از قابلیت برگردان جانبی ایکس‌باکس پشتیبانی می‌کنند، برای کنسول ایکس باکس وان ایکس هم بهینه می‌شوند.

در این بخش حقیقتا سلیقه و انتظار شما از بازی‌ها است که تعیین کننده ظاهر می‌شود، اما با نگاهی اجمالی به عناوین قابل بازی در پلی‌استیشن 4 پرو و مقایسه‌ی اعداد با هم، به نظر می‌رسد که دست بالا را کنسول سونی دارد و بازی‌های جذاب‌تر و اغواکننده‌تری را پیشنهاد می‌دهد.

برنده: پلی‌استیشن 4 پرو

سیستم عامل

با وجود این‌که رابط کاربری سیستم عامل پلی‌استیشن به نسبت ساده‌تر است، رابط کاربری کنسول ایکس‌باکس وان، با تغییراتی که جدیدا به خود دیده به کارامدترین حالت ممکن خود رسیده است. با عرضه‌ی آخرین به‌روزرسانی داشبورد مایکروسافت که ماه گذشته از راه رسید، رابط کاربری سیستم عامل این کنسول را می‌شود به جرات در بهترین و دلرباترین حالت ممکن خود در نظر گرفت.

اگرچه برای عادت کردن و یادگرفتن همه‌ی چم و خم این سیستم عامل باید وقت بیشتری صرف کنید، ویژگی‌هایی مانند ضبط ویدئوی 4K، پشتیبانی صوتی «کورتانا» و اپلیکیشن میکسر مایکروسافت که ویدئوها را سریع‌تر از توئیچ استریم می‌کند، باعث میشود این بار سادگی و ظاهر کارامد را ترجیح ندهیم.

اگرچه داشبورد مایکروسافت امکانات بیشتر و بهتری را ارائه می‌دهد، سونی شما را همواره به بازی کردن تشویق می‌کند. رابط کاربری ساده‌ی سیستم عامل کنسول پلی‌استیشن 4، تاکید بیشتری بر بازی‌ها و نرم‌افزارهای تازه استفاده شده دارد، اما از طرف دیگر، مایکروسافت شما را در جریان همه چیز قرار می‌دهد، از رویدادهای جدید، اخبار، معاملات، بازی‌ها گرفته تا نرم‌افزارها و دیگر انواع سرگرمی مثل فیلم و سریال و موسیقی. البته مایکروسافت این امکان را در این داشبورد فراهم کرده که شما بتوانید با نسخه‌ی ساده و تقلیل‌یافته‌ی این رابط کاربری کار کنید و دردسرهای آن را نکشید.

سیستم عامل هر دو کنسول، نقاط ضعف و قوت خود را دارند و اما در نهایت، کاربران بیشتر وقت خود با این کنسول‌ها را به بازی می‌گذرانند. به علاوه، استفاده‌ی بیشتر کاربران از امکانات پخش فیلم و سریال باعث شده هر دو کنسول در این زمینه قوی عمل کنند. هر دو کنسول محبوب ما، از شبکه‌هایی مثل نت‌فلیکس، هولو و آمازون پشتیبانی می کنند و سرویس‌های آن‌ها را ارائه می‌دهند.

با توجه به این‌که هر دو کنسول در جلب توجه بیشتر کاربران به بازی‌های انجام داده و اپلیکیشن‌های بیشتر استفاده شده، موفق عمل می‌کنند، در این بخش، رقابت با تساوی به پایان میرسد.

نتیجه‌ی تساوی

ارزش خرید

ایکس‌باکس وان ایکس، هنوز از باتری‌های قلمی قابل شارژ برای کنترلر خود استفاده می‌کند، در حالی که سونی یک کابل یو‌اس‌بی شارژ به همراه کنترلر خود در جعبه‌ی کنسول قرار داده و کاربر را از مشقت استفاده از باتری، ضعیف شدن و خریداری لوازم اضافی می‌رهاند. پلی‌استیشن 4 پرو همچنن یک هدست مونو در جعبه دارد، اما ایکس‌باکس وان ایکس هیچی.

با این‌که شما می‌توانید ویدئوهای 4K HDR را در کنسول سونی پخش و تماشا کنید، این کنسول درایو فیزیکی برای این کار ندارد. ایکس‌باکس وان ایکس با این‌که پخش‌کننده‌ی بلوری 4K HDR را در خود جای داده، 100 دلار گران‌تر هم هست. یکی دیگر از مزیت‌های کنسول پلی‌استیشن 4 پرو این است که با استفاده از هدست واقعیت مجازی پلی‌استیشن، از فناوری واقعیت مجازی هم بهره می‌برد. در حال حاضر، کنسول ایکس‌باکس وان ایکس از این قابلیت برخوردار نیست.

وقتی همه‌ی ویژگی‌های خوب کنسول سونی را در کنار قیمت ارزان‌تر آن نسبت به غول مایکروسافت قرار می‌دهیم، این کنسول قطعا ارزش خرید بیشتری دارد و برنده‌ی این بخش است.

برنده: پلی‌استیشن 4 پرو

نتیجه

در نهایت باید گفت که همان‌طور که اشاره شد، این کنسول‌ها ضعف‌ها و برتری‌های خود را دارند و به هر حال، انتخاب با شما خواهد بود که کدام را ترجیح می‌دهید.

شاید مهم‌ترین برتری کنسول پلی‌استیشن 4 تعداد و تنوع بیشتر بازی‌های آن باشد و این دلگرمی که بازی‌های غوغا کننده‌ی جدید در راه هستند. البته کنسول مایکروسافت هم این‌جا دست خالی نیست و انحصاری‌های خود را دارد. به علاوه، ویژگی اختصاصی دیگر این کنسول یعنی همان بلوری پلیر قدرتمندش، ممکن است در نهایت به داد این کنسول برسد.

بهتر است هنگام انتخاب برای خرید یکی از این دو کنسول، بیش از هر چیز به این نکته توجه داشته باشید که چه انتظاراتی از یک کنسول قدرتمند میان نسلی دارید؟ آیا بازی‌هایی مثل هیلو و گیرزآو وار را ترجیح می‌دهید یا نظرتان با خدای جنگ و آخرین ما و آنچارتد است؟ خبر خوب این است که هر دو کنسول می‌توانند انتظارات شما را برآورده کنند و بسیار قدرتمند هستند، پس از خرید هیچ‌کدام پشیمان نخواهید شد.

تانی کال

برگرفته از gamespot

گیم نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *