شرکت بزرگ شیائومی که تاکنون محصولات متعددی در رده های متفاوت به بازار عرضه کرده است، این روزها از محبوبیت ویژه ای در میان کاربران برخوردار است. این کمپانی چینی که به واسطه ی گوشیهای هوشمندِ قیمت مناسب اما قدرتمند خود شناخته می شود، چندی پیش با عرضه ی می ۶ به همراه قابلیت های متعدد و قیمت رقابتی آن، بازار پرچمداران ۲۰۱۷ را بیش از پیش داغ کرده است.
اکنون دیگر این شرکت چینی از محبوبیت بالایی برخوردار گشته و به دومین تولید کننده ی بزرگ گوشی های هوشمند در چین تبدیل شده است.
شیائومی نسل جدید پرچمدار خود را با کسب تجربه از می ۵ روانهی بازار کرده، اما در بسیاری از بخش های آن بهبود هایی نیز به چشم می خورد.
طراحی
شیائومی در طراحی می ۶ نیز همانند نسل پیشین آن، می ۵ از ترکیب شیشه و فلز بهره گرفته است.
البته باید گفت که کیفیت مواد به کار رفته در می ۶ و دقت ساخت آن، در سطح بالاتری از می ۵ قرار دارد. با این حال بهره گرفتن از شیشه موجب باقی ماندن اثر انگشت روی بدنه این محصول شده و احتمال سر خوردن آن از دست هم بسیار محتمل است.
پنل جلوی گوشی از طراحی بسیار ساده و شکیل اما حاشیه های تقریبا زیاد برخوردار است. در این بخش شاهد دکمه ی باریک هوم که در کنار آن دکمه های Back و Menu قرار دارند، به همراه دوربین سلفی و اسپیکر جلو، هستیم.
در بخش پشتی دستگاه نیز خمیدگی هایی بسیار روان در لبه های کناری آن، به چشم می خورد که شباهت زیادی به می ۵ و گلکسی اس ۷ دارد. ترکیب به کار گرفته شده در فریم فلزی شیشه ای پشت گوشی باعث شده تا زیبایی و طراحی یکنواختی را مخصوصا در نسخه ی آبی رنگ آن شاهد باشیم.
یکی از بخش های قابل توجه ظاهر شیائومی می ۶، طراحی دقیقِ فریم دور آن است. در این بخش علاوه بر بهرهگیری از فلز خوش ساخت، لبه های آن نیز از انحنا و قوس بسیار خوبی برخوردار است که حس بسیار خوبی را در هنگام دست گرفتن گوشی منتقل میکند.
دکمه های تنظیم حجم صدا به همراه دکمهی پاور هم در قسمت سمت راست گوشی جای داده شده که بدلیل عدم بکارگیری بافتی متفاوت بین این دو، ممکن است گاها به اشتباه جای یکدیگر فشرده شود.
درگاه یو اس بی نوع سی، تنها پورت اتصالی است که در شیائومی می ۶ دیده می شود. نکته جالب در این گوشی وجود حسگر مادون قرمز در بالای فریم آن است که برای کنترل سایر دستگاه ها اعم از تلویزیون، سیستم های صوتی تصویری و سیستم های تهویهی مطبوع استفاده می شود.
جک ۳.۵ میلی متری در این پرچم دار حذف گشته تا شیائومی بتواند تا حدودی محصول خود را در برابر نفوذ مایعات مقاوم کند.
قطعا استفاده از زبان طراحی می میکس یا می نوت ۲ در می ۶ میتوانست آن را به رقیب قدرتمندتری برای پرچمدارانی مانند سامسونگ گلکسی اس ۸ و الجی جی ۶ تبدیل کند که از طراحی متفاوت و زیباتری بهره میبرند. اما با این حال می توان گفت می ۶ درمجموع طراحی تقریبا زیبایی دارد و از کیفیت قابل قبولی برخوردار است.
صفحه نمایش
شیائومی می ۶ از یک نمایشگر ۵.۱۵ اینچی با رزولوشن فول اچ دی بهره برده است که وضوح و کیفیت پنل IPS مورد استفاده در آن در حد بسیار خوبی قرار دارد.
با توجه به ویژگی هایی که از پنل IPS می شناسیم، می دانیم که رنگ ها در آن به صورت بسیار طبیعی نمایش داده می شوند.
کنتراست صفحه نمایش در سطح بالایی قرار دارد که درکنار روشنایی حداکثری بسیار خوب آن که به ۶۰۰ نیت می رسد موجب نمایش تصویری بسیار واضح و شفاف شده است. محتوای روی صفحه در زیر نور مستقیم خورشید نیز دارای وضوح خوبی است، کیفیت رنگ ها در حد بسیار مطلوبی قرار دارند و زاویهی دید مناسب نیز یکی از خصلتهای پنل IPS است که در می ۶ نیز وجود دارد.
درمجموع نمایشگر شیائومی می ۶ یکی از نقاط قوت های آن است زیرا با توجه به قیمت تقریبا مناسبتری که دارد، تفاوت چندانی با پرچمداران کنونی بازار ندارد و در واقع از تمامی مولفه های یک صفحه نمایش عالی و کاربردی برخوردار است.
دوربین
یکی از بخش هایی که شاهد تغییرات گسترده ای نسبت به نسل قبل در آن می باشیم، بخش دوربین شیائومی می ۶ است. در واقع این محصول از یک ماژول دوگانه دوربین برخوردار است که عملکردی مشابه با نمونهی به کار رفته در آیفون ۷ پلاس دارد.
پرچمدار شیائومی از دو سنسور ۱۲ مگاپیکسلی بهره برده که نمونهی اول به لنز واید با f/1.8 متصل شده و مدل IMX386 ساخت سونی می باشد که پیکسلهایی با ابعاد ۱.۲۵ میکرون را به همراه دارد. سنسور دوم نیز رزولوشنی برابر با ۱۲ مگاپیکسل داشته و با لنز ۵۲ میلیمتری با f/2.6 همراه شده که فاقد لرزشگیر اپتیکال است.
در حالی که در می ۵ شاهد حالت مونوکروم و رنگی ماژول آن بودیم، می ۶ از دو لنز واید و تله فوتو بهره میبرد که امکان بزرگنمایی دو برابری را ممکن میکند. در کنار این قابلیت، لرزشگیر چهار محوره نیز برای حذف لرزش ها و ثبت تصاویر باکیفیت به کار گرفته شده است.
تصاویر گرفته شده با دوربین اصلی شیائومی ۶ دارای کیفیت بسیار خوبی است. رنگ ها به خوبی ثبت می شوند و جزئیات تصاویر حتی در محیط های پرنور هم از وضوح خوبی برخوردار است. اما باید گفت در محیط های کم نور نویز بیشتری در تصاویر مشاهده می شود که البته در بسیاری از مواقع متوجه آن نخواهید شد.
شیائومی می ۶ در بخش فیلمبرداری هم نمره قابل قبولی دارد. رنگ ها و جزئیات به خوبی ثبت شده و گسترهی دینامیک تصاویر در حد بسیار خوبی قرار دارد. یکی از قابلیت هایی که در این بخش به چشم می خورد، حالت عکاسی پرتره می باشد که با مات کردن پس زمینه جلوه ی مشابهی با عمق میدان بالا در دوربین های حرفه ای ایجاد میکند.
دوربین سلفی دستگاه هم از یک سنسور ۸ مگاپیکسلی بهره می گیرد و تصاویر ثبت شده با آن از سطح بالایی از جزئیات و کنتراست برخوردار است. همچنین رنگ ها بسیار زیبا به نمایش گذاشته شده و سطح گسترهی داینامیکی تصاویر بالاتر از سطح متوسط هستند.
بخش دوربین شیائومی می ۶ در مجموع از عملکرد بسیار قابل قبولی برخوردار است و آن دسته از کاربرانی که بخش دوربین برای آن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است، را یقینا راضی خواهد کرد.
اسپیکر
شیائومی می ۶ به یک اسپیکر تک کاناله مجهز بوده که در لبهی پایین آن جای داده شده است. البته دریچهی دیگری نیز در این بخش وجود دارد که بسیاری تصور می کنند این گوشی دو اسپیکر دارد اما این دریچه مربوط به میکروفون مکالمات است که البته نقش اسپیکر را هم ایفا می کند.
کیفیت و حجم صدای خروجی می ۶ در حد قابل قبولی است اما وضوح و شفافیت آن در حد متوسطی قرار دارد.
در مجموع می توان گفت اگرچه این بخش دارای نمره ارزیابی قابل قبولی است اما فاصله زیادی با رقبای خود دارد.
نرم افزار
محصول جدید شیائومی به صورت پیش فرض از رابط کاربری اختصاصی این کمپانی موسوم به MIUI 8.2 که بر پایهی اندروید ۷.۱.۱ می باشد، بهره میبرد.
شیائومی با استفاده از انعطاف پذیری اندروید ظاهر رابط کاربری را به طور کامل دگرگون کرده که پیشتر به دلیل تشابه زیاد به سیستم عامل اپل، انتقادات زیادی به آن وارد بود. اما لذت بخش بودن تجربه کار با این رابط کاربری و امکانات زیاد و گسترده آن غیر قابل انکار است.
در واقع شرکت سازنده قابلیت های زیادی به رابط کاربری انحصاری خود افزوده تا پاسخگوی نیازهای کاربران باشد. از جمله این قابلیت ها می توان بهDual apps ،Dual Space و App Lock اشاره نمود. به منظور ایجاد دو فضای متفاوت در گوشی که کاربر بتواند با رمز یا اثر انگشت خاصی به هر یک از این فضاها وارد شود با قبالیت Dual Space امکانپذیر است. با Dual Apps نیز امکان استفاده از یک اپلیکیشن با دو اکانت مختلف فراهم است. بدین گونه که کاربر قادر خواهد بود دو نسخهی منحصر به فرد از هر یک از اپلیکیشن های شبکهی اجتماعی را در گوشی خود اضافه کرده و به طور همزمان از دو اکانت بهره ببرد.
به این نکته باید توجه داشت که می ۶ به صورت پیش فرض اپلیکیشن های گوگل را به همراه ندارد و برای دسترسی به آنها باید رام گلوبال را روی گوشی خود فلش کنید.
از دیگر ویژگی های رابط کاربری مورد استفاده می توان به اسکنر ویروس، فروشگاه تم، بخش مدیریت گسترده ی داده های اینترنت و پروفایل مدیریت مصرف باتری متنوع اشاره داشت. از طرفی شیائومی نیز به صورت منظم بروز رسانی های متنوعی را برای گوشی های خود ارسال میکند که غالبا برای از بین بردن باگ ها منتشر میشوند.
نوار اعلانیه ها در این رابط کاربری مشابه با نمونهی به کار رفته در اندروید خالص می باشد به صورتی که اعلانیه ها و میان برها در یک صفحه به نمایش در می آیند که در واقع هم میتواند به صورت دو مرحلهای تنظیم شود؛ میان برهای عملکردها در یک بخش و اعلانیه ها در بخش دیگر قرار می گیرند.
بخش جستجوی جدیدی نیز به MIUI اضافه شده که با مراجعه به صفحهی چپ بخش هوم اسکرین، در دسترس قرار میگیرد و توانایی جستجو بین تمام بخش های گوشی را دارد. شیائومی همچنین سرویس ابری مخصوص خود را دارد و ۵ گیگابایت فضا را در اختیار کاربر قرار میدهد. این سرویس تشابه زیادی با سرویس آیکلاود اپل دارد و حتی اپلیکیشن پیام رسانی مبتنی بر کلاود و اینترنت را نیز به همراه دارد که به وسیلهی آن همانند iMessage میتوان بین گوشی های شیائومی به تبادل پیام پرداخت.
با یک نگاه کلی به رابط کاربری شیائومی می توان گفت که بسیار زیبا و کاربردی بوده اما تشابه زیادی به iOS اپل دارد. البته وجود ویژگی های متعدد و امکانات متنوع برای سفارشیسازی باعث شده تا این رابط کاربری با سلیقهی برخی متناسب و با برخی نیز نا متناسب باشد.
سخت افزار و بازده
شیائومی می ۶ به یک تراشه موسوم به اسنپدراگون ۸۳۵ قویترین پردازندهی موبایل کوالکام و ۶ گیگابایت رم مجهز شده است. در واقع این محصول شیائومی در دو نسخه متفاوت یکی با حافظهی ذخیرهسازی ۶۴ و دیگری با ۱۲۸ گیگابایت به بازار عرضه شده است. ما برای ارزیابی نسخه ۶۴ گیگا بایتی این محصول را بررسی می کنیم.
تراشه مورد استفاده در این دستگاه بر پایهی لیتوگرافی ۱۰ نانومتری ساخته شده به این معنی که ابعاد آن ۳۵ درصد کوچک تر و مصرف انرژی آن هم ۲۵ درصد کمتر از نسل قبلی پردازنده های کوالکام است.
سیستم-روی-یک-چیپِ اسنپدراگون ۸۳۵، دارای مودم X16 LTE داخلی است که انتقال اطلاعات با سرعت یک گیگابیت در ثانیه را میسر میکند و ۱۰ برابر سریع تر از ۴G LTE رایج در گوشی های موبایل است. این تراشه همچنین دارای یک کنترلر وای-فای MU-MIMO داخلی برای اتصال سریع تر به شبکه های بیسیم است.
بر طبق نتایج بدست آمده، اسنپدراگون ۸۳۵، سریع ترین پردازنده حال حاضر دنیای موبایل است. در این تراشه پشتیبانی بهتری از فناوری های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده شده و بخش پردازش تصاویر برای دوربین نیز بهبود یافته است.
هر چند گوشی می ۶ از دوربین اصلی دوگانهی ۱۲ مگاپیکسلی و دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی سود میبرد؛ اما تراشهی اسنپدراگون ۸۳۵ آن از بخش ۱۴ بیتی خاصی با نام Spectra 180 IS بهره میبرد که از دوربین تا ۳۲ مگاپیکسلی و بدون تأخیر در شاتر دوربین پشتیبانی میکند تا فوکوس سریعتر، بزرگنمایی روانتر و همچنین بهبود تصاویر گرفتهشده از طریق الگوریتمهای مختلف میسر شود. این بخش از پردازنده بهصورت اختصاصی برای کنترل و بهبود تصویر در نظر گرفته شده و نسبت به تمام نسلهای قبلی پردازندههای کوالکام، بهبودهای قابل ملاحظهای داشته است.
اسنپدراگون ۸۳۵ دارای کنترلر داخلی NFS و USB 3.1 است. کوالکام، فناوری های امنیتی بسیاری در این SOC جای داده که یکی از آن ها پلتفرم امنیتی هِوِن است. این پلتفرم بانکداری الکترونیک و پرداخت در بستر موبایل را ایمن میکند. علاوه بر این، ارتباطات کاربر را بصورت رمزگذاری شده انجام میدهد.
بخش CPU از این SOC (سیستم-روی-یک-چیپ) دارای ۸ هستهی Kryo 280 است که بر پایهی معماری ۶۴ بیتی طراحی شده است و با فرکانس حداکثری ۲.۴۵ گیگاهرتز کار میکند. بخش GPU یا پردازنده گرافیکی این SOC نیز Adreno 540 است که از کتابخانههای OpenGL ES 3.2 ،OpenCL 2.0 و Vulkan و دایرکت ایکس ۱۲ پشتیبانی میکند و قدرت پردازشی آن نسبت به نسل قبل ۲۵ درصد بهبود یافته است تا اجرای سریع تر و بهتر بازی های گرافیکی را در موبایل ها میسر کند.
در مجموع و بر اساس نتایج می توان گفت که شائومی می ۶، محصولی بسیار قدرتمند بوده و در این بخش نسبت به بسیاری از رقبای دیگر، عملکرد بهتری دارد. در واقع عملکرد سریع و بینقص این گوشی در جا به جایی بخش های مختلف از محیط رابط کاربری آن را به یکی از سریع ترین پرچم داران سال ۲۰۱۷ مبدل کرده است.
باتری
شیائومی می ۶ به یک باتری ۳۳۵۰ میلی آمپر ساعتی مجهز است که برای یک گوشی با نمایشگر ۵.۱۵ اینچی و رزولوشن فول اچ دی، قابل قبول به نظر می رسد.
برای بررسی عملکرد باتری در طی یک آزمایش، ویدیویی با رزولوشن HD را در شرایطی که روشنایی نمایشگر روی ۵۰ درصد قرار داشت و کلیهی ارتباطات بی سیم گوشی قطع شده بودند، به صورت مداوم پخش نمودیم. باتری می ۶ در این شرایط توانست تا ۱۴ ساعت و ۱۰ دقیقه دوام آورد که مدت زمان فوقالعادهای به حساب میآید.
به طور کلی با استفاده سنگین و نیمه سنگین از گوشی، باتری آن می تواند تا یک روز کامل کاربر راه همراهی نموده و در صورتی که استفاده معمولی از آن شود تا دو روز می تواند دوام آورد که زمان بسیار خوبی خواهد بود.
باتری می ۶ همچنین به لطف بهرهگیری از نسخهی سوم فناوری شارژ سریع کوالکام، موسوم به Quick Charge 3.0، قادر خواهد بود در مدت ۳۰ دقیقه، حدود ۵۵ درصد شارژ شود.
با ارزیابی کلی و آزمایشات صورت گرفته می توان گفت که باتری می ۶ از لحاظ طول عمر باتری، می تواند در لیست بهترین پرچم داران سال ۲۰۱۷ قرار گیرد.
سخن آخر
شیائومی می ۶ با وجود داشتن طراحی زیبا، عملکرد سریع و روان، سختافزار قدرتمند، روشنایی بالای نمایشگر و کیفیت ساخت بسیار خوب به محصولی بسیار محبوب در بازار تبدیل شده است. این دستگاه با وجود همه ویژگی هایی که دارد از قیمت بسیار مناسبی برخوردار است که همین امر موجب شده تا هر خریداری گوشه چشمی به این محصول نیز داشته باشد.
vitrino