اشتباهاتی که جوانان در محل کار مرتکب می شوند
نسل جوانان با انتقادهای بسیاری روبرو بوده است و بخش زیادی از این نقدها از سوی افرادی با سنین بالا روانه ی آن ها می شود. ما جوانان – بله من هم یکی از آن ها هستم – به عنوان نسلی خودخواه، پر تقاضا و معتاد به تکنولوژی شناخته شده ایم. به نظر شما این انتقادات صحت دارند؟ قطعا برای تمام جوانان صدق نمی کند ولی عادت هایی هم هست که با نسل جوانان گره خورده. این عادت ها ممکن است مثبت و یا منفی باشند.
خوب اجازه بدهید روی عادت های منفی تمرکز کنیم. حالا که این ویژگی ها، رفتار ها و عادات نمی توانند تمام افراد این نسل را توصیف کند بهتر است به عادات منفی بپردازیم که در محل کار اتفاق می افتد. کارمندان سنین بالاتر این نکات را مدام به جوانان تذکر می دهند. مهم نیست چقدر خودتان را به این گروه از جوانان مشابه می دانید، اگر بتوانید از وقوع این اشتباهات در محل کار جدید جلوگیری کنید تاثیر بهتری روی سایرین خواهید داشت:
طلبکار نباشید، درخواست کنید
جوانان معمولا طلبکار هستند و در محل کار این خواسته ها را ارائه می کنند. البته می توانیم بگوییم که این رفتار مناسبی ست چون خیلی از کارمندان مدرن این روزها می ترسند نظرشان را بیان کنند. آن ها ترجیح می دهند سرشان به کار خودشان باشد تا اینکه عیب و ایراد های شرکت را برملا کنند.
به هر حال وقتی نظرتان را بیان می کنید بهتر است هر چیزی که نیاز دارید را به عنوان درخواست اعلام کنید. درخواست کردن محترمانه تر است و مثل طلبکار بودن نیست. اگر شما به تازگی به این سازمان پا گذاشته اید این مسئله اهمیت بیشتری پیدا می کند. هر چه تجربه ی بیشتری داشته باشید می توانید انتظارتان را بالا ببرید و در قالب درخواست بیان کنید.
اعتماد به نفس کاذب
اعتماد به نفس خوب است ولی اعتماد به نفس کاذب می تواند سابقه ی کاری شما را خراب کند و سایرین برداشت نامناسبی از شما داشته باشند. جوانان در محل کار نسبت به توانایی ها و دانشی که دارند واقع بین نیستند و این رفتار می تواند برای کسانی که مسن تر هستند و چندین سال به این کار مشغولند آزار دهنده باشد.
به خاطر داشته باشید همکاران رده بالای شما چندین سال تجربه ی کاری دارند. اعتماد به نفس ویژگی بدی نیست ولی تا زمانی که این اعتماد به نفس منطقی باشد. به جای پز دادن با قابلیت هایی که ندارید روی توان واقعی خودتان تمرکز کنید. این مورد هم دقیقا مثل مورد بالاست و با گذشت زمان می توانید اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید.
وابستگی بیش از حد به یک نوع از روش های برقراری ارتباط
بیشتر جوانان برقراری ارتباط به شکل نوشتاری را به شکل صوتی ترجیح می دهند. آن ها با فرستادن پیام کوتاه و ایمیل احساس راحتی بیشتری دارند چون با این نوع ارتباط بزرگ شده اند و این نوع از برقراری ارتباط به شما فرصت کافی می دهد تا خوب فکر کنید.
با این وجود به خاطر داشته باشید که همه دوست ندارند به این شکل ارتباط برقرار کنند. برقراری تماس تلفنی منافعی دارد که در پیام کوتاه نیست. با گذشت زمان در برقراری ارتباط منعطف می شوید و عادات قبلی را کنار می گذارید.
بیشتر از اینکه گوش کنند حرف می زنند
این عادت نه فقط برای جوانان بلکه برای هر نسلی مخرب است. جوانان بیشتر خودخواه و بیش از اندازه مغرور به نظر می رسند و حرف زدن زیادی باعث می شود این ویژگی ها بیشتر به نظر برسد. به جای آن سعی کنید کمتر صحبت کنید و به جای آن بیشتر گوش بدهید. خصوصا اگر در شرکت کسی کار می کنید که از شما بیشتر تجربه و اعتبار دارد. در نهایت تاثیر بهتری می گذارید و مهم تر از آن در این روند چیزی یاد می گیرید.
بدانید که چه رفتار درست و چه رفتاری اشتباه است
فضای شرکت ها مثل گذشته نیست. ساعات کاری قابل تغییر هستند و همه ی کارمندان لباس های راحت می پوشند. در کنار این ترند ها خیلی از مردم دوست دارند در شبکه های مجازی مورد قبول واقع شوند و در دنیای واقعی هیچ اهمیتی به دیگران نمی دهند. این مسائل نمی تواند باعث شود که هر زمانی که دوست دارید و با هر شمایلی که راحت هستید در محل کار حاضر شوید.
این کار باعث می شود که بیش از اندازه با اعتماد به نفس به نظر برسید و نسبت به بقیه بی احترامی کنید. حتی اگر شک دارید که رفتاری درست است یا نیست با اطمینان آن را انجام ندهید. اول از دیگران سوال کنید.
انجام دادن چند کار بصورت همزمان
جوانان با تکنولوژی بزرگ شده اند یعنی انتظار دارند بدون هیچ وقفه ای اطلاعات بدست بیاورند. آن ها سریع کار می کنند و سریع فکر می کنند و این ویژگی ها آن ها را خلاق نشان می دهد. متاسفانه این عادت می تواند آن ها را به دام بیندازد و مدام چند کار را همزمان انجام دهند. همین مسئله آن ها را مجبور می کند برای اینکه بتوانند وظایفشان را انجام دهند تا جایی که ممکن است سریع باشند.
روز به روز بیشتر به این نتیجه می رسیم که این عادت مناسب نیست. گیر افتادن در این دام می تواند عملکرد شما را در چندین زمینه تضعیف کند.
گجت ها، عضو جدا نشدنی
و دوباره به وابستگی همیشگی جوانان و تکنولوژی بر می گردیم. نسل ما نسبت به نسل قبلی به این گجت ها بیشتر وابسته هستیم. برخی تصور می کنند که این نسل به تکنولوژی اعتیاد پیدا کرده. پس اگر جوان هستید و قصد دارید این تصور عمومی را ریشه کن کنید و عملکرد بهتری در محل کار داشته باشید مدام به گجت ها وصل نباشید.
هر از چندگاهی از کامپیوتر فاصله گیرید. تبلتتان را به جلسه نبرید و مهم تر از همه وقتی در حال گفتگو با دیگران هستید مدام تلفنتان را چک نکنید!
واقعیت این است که برخی ویژگی ها جوانان را از نسل های دیگر متمایز می کند. ولی به این معنی نیست که جوانان کارمندان بدی هستند بلکه ممکن است با دیگران کمی متفاوت باشند. با در نظر گرفتن این تفاوت ها وقتی در محل کار حاضر می شوند به آن ها اجازه بدهید که با شغلشان کنار بیایند و اثر بهتری روی دیگران بگذارند، خصوصا کسانی که پست بالاتری دارند.