اگر به ناخن ها دقت کنید می بینید که ریشه آن ها کمی سفیدتر است که به آن ها هلال روی ناخن می گویند. رنگ، شکل و اندازه این هلال سفید روی ناخن ها نشاندهنده مشکلات و بیماری هایی در بدن شما هستند. بنابراین به شما کمک می کنند به مشکلات داخلی بدتنان پی ببرید.
وقتی هلال سفید روی یکی از ناخن ها تغییر می کند
هلال سفید روی ناخن کوچک: هلال سفید روی این ناخن با عملکرد کلیه ها، روده کوچک و قلب در ارتباط است و رشد آن ممکن است نتیجه فشار خون بالا باشد.
هلال سفید روی ناخن انگشت حلقه: با عملکرد سیستم لنفاوی و دستگاه تولید مثل در ارتباط است و اگر این هلال سفید به سختی قابل مشاهده باشد نشاندهنده مشکلات گوارشی است.
هلال سفید روی ناخن انگشت میانی: با عملکرد مغز و سیستم قلبی عروقی در ارتباط است و نبود آن نشاندهنده فشار خون بالا و مشکلات عروقی است.
هلال سفید روی ناخن انگشت اشاره: ممکن است به دلیل عملکرد نادرست روده ها و لوزالمعده کوچک تر و ناپدید شود.
هلال سفید روی ناخن انگشت شست: نشاندهنده عملکرد ریه و طحال است و معمولا واضح ترین هلال روی ناخن هاست. هلال سفید روی ناخن شست برای سیگاری ها کوچک تر می شود و برای کسانی که مشکل فشار خون شریانی دارند بزرگ تر می شود.
هلال سفید بزرگ روی ناخن ها
این هلال سفید اگر به اندازه یک سوم ناخن باشد بزرگ د رنظر گرفته می شود. هلال های بزرگ نشاندهنده مشکلاتی در سیستم قلبی عروقی، اختلال ضربان قلب و فشار خون پایین هستند. هلال های بزرگ معمولا روی ناخن های ورزشکاران و کسانی که فعالیت های فیزیکی بالایی دارند دیده می شود. اگر هلال های بزرگ روی ناخن کسانی که ورزشکار نیستند دیده شود نشاندهنده استرس بالای آن هاست.
هلال سفید کوچک روی ناخن ها
هلال های کوچک که به سختی دیده می شوند فشار خون پایین و اختلالات گردش خون هستند. به علاوه نشاندهنده سیستم ایمنی ضعیف، متابولیسم ضعیف و کمبود آهن و ویتامین B12 نیز می باشد. اگر این هلال با یک خط متقاطع کاملا از ناخن جدا باشد نشاندهنده مشکلاتی در سطح قند خون و به احتمال زیاد پیشرفت مشکل دیابت است.
ناخن های بدون هلال سفید
اگر روی ناخن های خود و یا کودکتان هلال های سفید را مشاهده نکردید ترس به خودتان راه ندهید چون هلال سفید روی ناخن کودکان از ابتدا قابل مشاهده نیستند و به مرور زمان آشکار می شوند و در بعضی ها هم به دلیل ویژگی های فیزیولوژیکی ساختار ناخن های شان قابل مشاهده نیستند. البته غیب شدن ناگهانی هلال روی ناخن ها ممکن است نشاندهنده اختلالات گردش خون، اختلالات غده تیروئید، و کمبود ویتامین B12 و آهن باشد.
تغییر رنگ هلال سفید روی ناخن ها
خاکستری: خستگی، اختلالات گوارشی و مشکلاتی در جذب مواد مغذی.
سفید: سالم و طبیعی است و باید کمی از ناخن ها سفیدتر باشد.
بنفش: گردش خون ضعیف، کمبود اکسیژن در اندام ها و بافت های بدن. اغلب اوقات با سرگیجه و سر درد همراه است.
صورتی: نشاندهنده فعالیت های فیزیکی کم و مشکلات ریه است.
مشکی: بسیار نادر و خطرناک و در برخی موارد نشاندهنده مسمویت با فلزات است.