ایرباس چند سالی است روی پروژه ویژهای به نام Vahana متمرکز شده است. این پروژه در اصل یک ماشین پرنده است که به گفتههای مدیرعامل این شرکت صرفهجوییهای چند میلیارد دلاری را از بابت ساخت بزرگراهها و پلها و…. به همراه خواهد داشت. اما ایرباس دیروز 9 مارس و در جریان برگزاری نمایشگاه خودروی ژنو از یک مدل مفهومی ماشین پرنده پرده برداشت. پروژهای که ایرباکس با مشارکت ایتالدیزاین در حال آمادهسازی آن است.
یکی از مهمترین ویژگیهای بارز این ماشین پرنده به ماژولار بوده آن باز میگردد. ماژولار بودن این ماشین پرنده به این معنا است که قادر خواهد بود هم روی سطح زمین حرکت کرده و هم در آسمان پرواز کند. آنگونه که ایرباس گفته است، این ماشین پرنده راه حل نهایی برای حل مشکلات ترافیکی در کلان شهرها است.
طراحی این ماشین پرنده چگونه است؟
واهانا بر مبنای سامانه Pop.Up در حال ساخت است. سامانهای که به طور کامل بر مبنای قابلیتهای الکتریکی کار میکند و کپسولهای مورد استفاده در آن قادر هستند به راحتی دو مسافر را جا به جا کنند. هر یک از این کپسولها به مجموعهای از چرخها متصل شدهاند. طراحی این ماشین پرنده به اندازه کافی انعطافپذیر است که بتواند در کنار دیگر گزینههای حمل و نقل مورد استفاده قرار گرفته و به این شکل بهرهوری و کارایی سیستم حمل و نقل شهری را دوچندان کند.
سازوکار پروژه واهانا بر مبنای هوش مصنوعی بوده که به این پرنده اجازه میدهد فرآیندهای تشخیص مسیر، شناسایی اپراتورها و همچنین تعامل با سامانههای دیگر مورد استفاده در ناوگان حمل و نقل را به خوبی مدیریت کند. در نتیجه بهترین گزینههای سفر را به مسافران پیشنهاد میدهد. این ماشین پرنده از دو موتور الکتریکی که در مجموع 80 اسب بخار انرژی تولید میکنند و به آن اجازه میدهند 80 مایل برابر با 128 کیلومتر را طی کند، استفاده خواهد کرد.
این پروژه چگونه کار خواهد کرد؟
ابتدا باید از طریق برنامه سیستمی این ماشین پرنده را فراخوانی کنید تا مقابل درب خانه شما ظاهر شود. در ادامه باید در صندلی تعبیه شده مستقر شوید. زمانی که درون از ایمن بودن شما اطمینان حاصل کرد به سمت مقصدی که مشخص کردهاید حرکت خواهد کرد. ماتیاس تامسون از ایرباس گفته است: «این فناوری همسو با ایده شهرهای هوشمندی است که در آینده تجلی عینی پیدا خواهند کرد. این پروژه در 7 تا 10 سال آینده به طور کامل تکمیل خواهد شد. ما عزم خود را جزم کردهایم تا این مفهوم را به واقعیت تبدیل کنیم.»
شبکه