شدند

حفاظت از محصول تولیدشده کاری است که همه آنرا انجام می‌دهند و همچنین کاملا منطقی است. یک سری از شرکت‌]ا به روش‌های سختگیرانه روی می‌آورند و با راهکار‌هایی مثل DRM‌های تماما آنلاین یا غیره، حتی به کسانی که آن بازی را به صورت قانونی خریده‌اند نیز ضرر می‌زنند. ولی شرکت‌ها و استودیو‌هایی هم وجود دارند که با زیرکی تمام، بازی را فقط برای کسانی که آن را به صورت غیرقانونی تهیه کرده‌اند به جهنم تبدیل می‌کنند و یا یک متلک خفن به آنها می‌اندازند! در این مقاله به بررسی بهترین مواردی می‌پردازیم که سازندگان بازی‌ها، با حقه‌های جالب پایرت‌ها را ترول کردند. لازم به ذکر است که لیست ترتیب خاصی ندارد.

1- Alan Wake

اگر از نسخه کرک شده Alan Wake استفاده می‌کردید، تمام متن های هنگام لودینگ بازی تغییر می‌کرد و به جای متن‌های همیشگی، می‌دیدید که آنها از شما تقاضا می‌کنند تا بازی را بخرید. همچنین به محض شروع بازی مشاهده می‌کردید که الن یک چشم بند دزدان دریایی دارد که قابل برداشتن نیست! این روش در بازی Quantum Break نیز استفاده شد ولی در مواقعی حتی خریداران نسخه قانونی را هم آزار می‌داد.

2- Command & Conquer: Red Alert 2

اگر می‌خواستید به صورت مداوم در این بازی نابود نشوید، هرگز نباید سراغ نسخه غیر قانونی می‌رفتید. در نسخه‌های کرک شده اولیه، بعد از مدتی تصادفی ناگهان تمام ساختمان‌ها و ارتشتان منفجر می‌شدند و این باعث می‌شد تا شانس چندانی برای ادامه بازی نداشته باشید!

3- Crysis Warhead

نسخه غیر قانونی این بازی یک تغییر اساسی نسبت به نسخه قانونی داشت: تمام گلوله ها و نارنجک های شما به مرغ تبدیل می‌شدند! بله، مرغ! بنابراین با سلاح‌هایتان فقط می‌توانستید مرغ شلیک کنید یا با نارنجک هایتان انفجار‌های مرغی ایجاد کنید که هیچ کدامشان هم باعث کشته شدن دشمنان نمی‌شد.

4- Earthbound

یکی از بازیهای کلاسیک و پرطرفدار نینتندو که روی کنسول SNES عرضه شد. در صورتی که از نسخه غیر قانونی استفاده می کردید، درجه سختی بازی و تعداد Enemy Encounter ها به شدت افزایش می‌یافت. اگر هم می‌توانستید تا باس نهایی برسید، به ناگهان بازی فریز می‌شد و بعد از راه اندازی مجدد کنسول مشاهده می‌کردید که تمام فایل‌های ذخیره‌تان که ساعت‌ها رویشان وقت گذاشته بودید پاک شده اند!

5- Mirror’s Edge

اگر سیستم ضد Piracy این بازی متوجه اعمال تغییرات در فایل اجرایی بازی می‌شد، یک عمل بسیار جالب را انجام می‌داد و آن هم این بود که در نزدیکی یک پرش بلند، به ناگهان سرعت کارکترتان (Faith) را تا حد راه رفتن پایین می‌آورد تا امکان پرش و پیشروی در بازی را نداشته باشید!

6- Serious Sam 3: BFE

محال است که Serious Sam باز باشید و از عقرب نفرین شده‌ی نسخه سوم چیزی نشنیده باشید! Croteam اثبات کرده که هر کسی بازی‌های‌شان را به صورت غیر قانونی تهیه کند، سرنوشت بدی در انتظارش است و در مورد این بازی، افراد در اولین مرحله با یک عقرب قرمز و بسیار سریع روبرو می‌شدند. فرقی نداشت که چقدر گلوله حرام این موجود لعنتی می‌کردید چون او به هیچ وجه ممکن کشته نمی‌شد. علاوه  بر این مورد، در مواقعی هم دوربین بازی به طرز غیر قابل کنترلی شروع به چرخش می‌کرد. این حقه تا حدود 4 سال پس از عرضه بازی از آن محافظت کرد و هیچ گروهی قادر به حل این وضعیت نبود.

7- GTA IV

اگر نسخه غیر قانونی GTA IV را تهیه می‌کردید، باز هم می توانستید بازی کنید ولی اگر زیادی آن را انجام می‌دادید مطمئنا کارتان به بیمارستان می‌کشید! در نسخه غیر قانونی این بازی، دوربین تماما در حالت Drunk Cam قرار داشت و به هیچ وجه نمی توانستید درست بازی کنید. ادامه دار بودن تکان خوردن دوربین حتی به راحتی می توانست باعث ایجاد سردرد و سرگیجه در افراد بشود. به مورد فوق، شتاب گرفتن اتوماتیک ماشین‌ها و منفجر شدن ناگهانی آن‌ها را هم اضافه کنید تا متوجه عمق فاجعه شوید!

8- Michael Jackson: The Experience

شیپور های Vuvuzela را یادتان هست؟ بله، دقیقا همان‌هایی که در جام جهانی آفریقای جنوبی استفاده شدند. در صورتی که از نسخه غیر قانونی Michael Jackson: The Experience بر روی Nintendo DS استفاده می‌کردید، در حین مراحل با پخش اصوات Vuvuzela در پس زمینه موسیقی روبرو می شدید تا رسما موسیقی‌های بازی برایتان نابود شود!

9- Game Dev Tycoon

بعد از عرضه این بازی مستقل (که در مورد مدیریت یک کمپانی بازی سازی است) بلافاصله یک نسخه تغییر یافته بر روی سایت های تورنت و توسط خود سازندگان قرار گرفت. این نسخه تفاوت چندانی با بازی اصلی نداشت ولی به ناگهان در میانه بازی یک پیام دریافت می‌کردید: مردم در حال دانلود نسخه‌های غیرقانونی بازی‌های شما هستند و آنها را نمی‌خرند! بعد از دریافت این پیام، فروش بازیهایتان به شدت افت می‌کرد و این موضوع نهایتا به ورشکست شدن استودیوی شما می‌انجامید!

10- Five Nights at Freddy’s 1

این بازی مستقل از دسته عناوینی بود که بعد از عرضه شدنش، به سرعت به یکی از بازی‌های بسیار پرطرفدار سطح اینترنت تبدیل شد. در این بازی نیز از همان روش Game Dev Tycoon استفاده شده بود. یک نسخه ویرایش شده بر روی سایت‌های تورنت قرار گرفت که نسبت به بازی اصلی فقط یک تغییر داشت: هر بار که می‌خواستید از بازی خارج شوید با شخص Freddy Fazbear روبرو می‌شدید تا جواب کارتان را بگیرید!

11- Batman: Arkham Asylum

هنگامی که این بازی عرضه شد و همگان را با کیفیت بسیار خوبش شگفت زده کرد، تعدادی از کاربران خبر از قفل بودن یکی از حرکت های مربوط به شنل بتمن دادند؛ یعنی قابلیت Glide اصلا قابل استفاده نبود. هنگامی که این موضوع با سازندگان بازی در میان گذاشته شد، جواب آنها این بود: هیچ باگی در کد های بازی نیست بلکه این باگ در خود شماست چون بازی را به صورت غیرقانونی تهیه کرده‌اید!

12- Farcry 4

در روز عرضه Farcry 4، تنظیمات مربوط به میدان دید (Field of View) در نسخه PC بازی وجود نداشتند و این باعث به وجود آمدن تصاویری به شدت تار نیز می‌شد. هنگامی که بازیکنان بابت نبود این گزینه به یوبی‌سافت شکایت کردند، کارگردان بازی یعنی آقای الکس هاچینسون (Alex Hutchinson) اینگونه به آنها جواب داد: PC بازان گرامی، اگر تنظیمات FOV را ندارید یعنی بازی را Pirate کرده‌اید!

حقیقت اینجا بود که تنظیمات FOV مدتی بعد از عرضه بازی و با اولین آپدیت به آن اضافه می‌شده است که این آپدیت در نسخه‌های Pirate شده اعمال نشده بود!

13- Spyro: Year of The Dragon

بعد از این که استودیوی Insomniac متوجه تعداد بالای دیسک‌های Pirate شده نسخه دوم سری اسپایرو شد، در نسخه سوم یک سیستم Anti-Piracy را برای آن طراحی کرد. شما بعد از اجرای نسخه غیر قانونی با یکی از پری‌های بازی روبرو می‌شدید و او به شما گوشزد می‌کرد که در حال انجام یک نسخه غیر قانونی از بازی هستید. اگر این هشدار را نادیده می‌گرفتید متوجه می شدید که 100% کردن بازی امکان ندارد، چون یک سری از آیتم‌های بازی غیب می‌شدند. همچنین بازی مداوما کرش می‌کرد و در عملی مشابه بازی Earthbound و چند ثانیه پس از شروع مبارزه نهایی، بازی از کار می‌افتاد و پس از شروع دوباره، متوجه می‌شدید که فایل‌های ذخیره‌تان پاک شده‌اند!

14- The Talos Principle

و باز هم Croteam! آن‌ها در این بازی یک مکانیزم دیگر را طراحی کردند که از این قرار بود: در قسمتی از بازی باید سوار یک آسانسور می‌شدید تا به محیط‌های بعدی بازی وارد شوید. حالا اگر نسخه غیر قانونی را تهیه کرده بودید این آسانسور در میانه راه به ناگهان متوقف می‌شد و دیگر نمی‌توانستید ادامه دهید. نکته جالب‌تر اینجاست که این اتفاق بعد از ساعت‌ها و درست هنگامی که عاشق بازی شده بودید برایتان رخ می داد و یک ضدحال اساسی به شما می‌زد!

15- Metal Gear Solid

در این بازی از یک حقه جالب استفاده شده بود. در قسمتی از بازی، Colonel از شما می‌خواست تا با استفاده از فرکانسی که پشت جعبه بازی نوشته شده، با Meryl تماس بگیرید! این روش در زمانی که اینترنت مانند حالا وجود نداشت بسیار کارآمد بود ولی در عین حال بلای جان کسانی نیز می‌شد که بازی را به صورت دست دوم خریداری کرده بودند.

16- Dragon Quest 5

در نسخه غیر قانونی DS بازی Dragon Quest V، امکان پیشروی در همان آغاز بازی از شما گرفته می‌شد. کارکتر شما در ابتدای بازی سوار بر یک کشتی بود که مدتی بعد در یک بندر، لنگر می‌انداخت و شما می توانستید به بازی ادامه دهید. ولی این اتفاق هیچ گاه در نسخه غیر قانونی رخ نمی‌داد و تا ابد مجبور به باقی ماندن روی آن کشتی بودید.

17- Skullgirls

این بازی، یک بازی مستقل مبارزه‌ای به سبک سری Marvel vs Capcom است. تعدادی از کاربران پس از اتمام بخش داستانی بازی ناگهان با این پیام روبرو شدند: What is the square root of a fish? Now I’m sad که واقعا عجیب به نظر می‌رسید. هنگامی که یکی از آن‌ها در شبکه توییتر از سازندگان در این مورد سوال کرد با این جواب روبرو شد: اوه، اون؟ اون پیام یعنی بهتره بازی رو به صورت قانونی بخری رفیق!

18- DiRT Showdown

در این بازی از یک ترفند بسیار ساده، ولی در عین حال بسیار آزار دهنده استفاده شده بود: در نسخه Pirate شده تمام کلمه‌ها و جمله‌های داخل بازی به ARRRRR و YARRRRRRRRRR و Avast تغییر می‌یافتند که کنایه‌ای جالب به “”Pirate بودن بازی بود! همچنین یک بازیکن CPU با نام YARR AVAST مداوما در مسابقاتتان ظاهر می‌شد و لحظات دشواری را برایتان ایجاد می‌کرد.

19- Prince of Persia

در اولین نسخه بازی Prince of Persia که در سال 1989 و بر روی سیستم Apple II عرضه شد، سازندگان بازی در استودیوی Broderbund از یک ترفند جالب برای جلوگیری از پایرت شدن بازی استفاده کردند. در قسمتی از بازی، پرنس وارد اتاقی پر از معجون‌های مختلف می‌شد و وظیفه بازیکن این بود تا معجون‌های مخصوصی را که بازی به او می‌گفت، بنوشد تا راه خروج باز شود. ولی مسئله اصلی اینجا بود که یافتن این که کدام معجون‌ها را باید استفاده کنید، فقط به داشتن دفترچه راهنمای بازی بستگی داشت و اگر آن را در اختیار نداشتید، به هیچ وجه نمی‌توانستید از این قسمت عبور کنید.

20- Undertale

اگر نسخه پایرت شده Undertale را تهیه می‌کردید، سکانس‌های ورودی بازی به شدت به هم می‌ریخت و سپس یک کات سین با حضور Flowey مشاهده می کردید. در این کات سین Flowey اینگونه با شما حرف می‌زد: “سلام. به نسخه کامل Undertalee خوش اومدی!… متاسفم رفیق، ولی این در واقع یه نسخه پایرت شده از بازیه. عجیبه نه؟ احتمالا فکر کردی میتونی راحت این کار رو بکنی و من هم متوجه نشم!! ولی ایرادی نداره. این بار رو کاری باهات ندارم. شاید من هم همین کار رو انجام می‌دادم. به هر حال، بازی‌ها گرونن. میتونم متوجه بشم اگر حاضر نباشی تا براشون پول خرج کنی. یه چیز خیلی گرون تر: زندگی یه فرده. ولی این به احتمال زیاد هیچ معنی ای برات نداره. اگر نمی‌تونی هزینه این بازی رو بپردازی قطعا نمیتونی زندگی کسی رو هم نجات بدی.”

در ادامه نیز این جملات روی صفحه نقش می بست: “نه واقعا، همین الان برو و بخرش. ببین، میتونی با یه اسکلت قرار بذاری. دیگه چی می‌خوای؟” و بعد بازی بسته می شد.

21- The Sims 4

سری سیمز از آن سری‌های پرفروش الکترونیک آرتز است که فروشش همواره تضمین شده است. بنابراین در هیچ کدام از نسخه‌های این سری، شاهد DRM‌های سختگیرانه نبوده‌ایم. نسخه چهارم نیز از این قاعده مستثنی نبود ولی در عوض از یک سیستم جدید بهره می‌برد. اگر بازی متوجه دستکاری شدن فایل‌های اجرایی می‌شد، افکت تصویری سانسور مربوط به حمام یا دستشویی رفتن Sim‌ها را روی تمام بازی اعمال می‌کرد و به عبارتی کل بازی سانسور می‌شد!

منبع پردیس گیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *