در طول روز چند مرتبه از مکانیزم زجرآور reCAPTCHA برای اثبات هویت خود استفاده می‌کنید؟ یک‌بار، دوبار یا…. زمانی که همه چیز مطابق با روال پیش برود، حداقل باید یک دقیقه از زمان خود را صرف این موضوع کنید. اما شرایط زمانی بغرنج می‌شود که سایت‌ها از حروف و کاراکترها به شکلی استفاده می‌کنند که خواندن آن‌ها غیر ممکن می‌شود. اما گوگل راهکار جالبی برای حل این مشکل ارائه کرده است.

تکنیک موسوم به کپچا یا recaptcha در چند سال اخیر مدیران سایت‌ها پر طرفدار شده است. مدیران سایت‌ها و سرویس‌ها از این مکانیزم به منظور ممانعت از ورود روبات‌ها به سایت‌ها و مصرف بیش از اندازه منابع و ساخت پروفایل‌های غیر واقعی استفاده می‌کنند. تکنیک کپچا که در ابتدا از رویکرد ساده‌ای استفاده می‌کرد و از کاربر درخواست می‌کرد چند شماره ساده را وارد کند به مرور زمان شکل پیچیده‌تری به خود گرفت و در بعضی موارد با یک شمارنده زمانی (سه دقیقه انتظار مابین هر اشتباه وارد کردن حروف) همراه بود.

اما گوگل از مدت‌ها پیش به دنبال آن بود که این مکانیزم را متحول سازد. گوگل در ابتدای امر به دنبال آن بود تا کاربران برای ورود به یک سایت یا سرویس تنها از طریق فعال کردن یک گزینه، هویت انسانی خود را به اثبات برسانند، اما به نظر می‌رسد تیم توسعه‌دهنده گوگل به این نتیجه رسیده‌اند که همین یک کلیک هم فرآیند اضافه‌ای است. در طول این سال‌ها گوگل رفتا کاربران و روبات‌هایی که با مکانیزم کپچا سروکار داشتند را مورد تحلیل قرار داد تا اطلاع پیدا کند روبات‌ها و کاربران عادی در زمان ورود به سایت‌ها چه رفتارها و ویژگی‌های منحصر به فردی دارند.

گوگل چند وقت پیش اعلام کرد پس از تحلیل‌های انجام شده در این زمینه متقاعد شده است که مکانیزم احراز هویت ابداع شده از سوی این شرکت قادر است بدون آن‌که کاربر مجبور باشد کار خاصی را انجام داده یا داده‌هایی را وارد کند او را بر مبنای رفتارهای متمایزش شناسایی کرده و به خوبی فرق میان یک روبات و انسان را تشخیص دهد.

مکانیزم جدید طراحی شده از سوی گوگل که از آن به نام مکانیزم هویت انسانی نامریی موسوم به  invisible CAPTCHA نام برده می‌شود از آزمون هوشمندی ابداع شده از سوی آلن تورینگ برای تشخیص یک انسان از یک روبات استفاده می‌کند. گوگل گفته است که این سامانه بر مبنای الگوریتم یادگیری ماشینی و هوشمندی تطبیقی کار می‌کند. به طوری که رفتارها و فعالیت‌های آنلاین کاربر را از طریق تحلیل تاریخچه فعالیت‌های اینترنتی او بررسی کرده و در پس‌زمینه به بررسی هویت کاربر می‌پردازد.

این رویکرد عمدتا به کاربران دستگاه‌های همراه کمک فراوانی خواهد کرد. برای آن‌که بتوانید این شاهکار جدید گوگل را از نزدیک مورد بررسی قرار داده و و فیلم آموزشی آنرا مشاهده کنید، پیشنهاد می‌کنیم به آدرس Tough on bots Easy on humans مراجعه کنید.

شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *