نام سونی با نوآوری و کیفیت بالا گره خورده است. برخی از محصولات این شرکت مثل واکمن، تلویزیون های ترینیترون، دوربین های فیلم برداری و کنسول های بازی پلی استیشن سبک زندگی و تفریح مردم در دنیا را تغییر دادند. این شرکت که بعد از جنگ جهانی دوم با سرمایه اندک ماسارو ایبوکا و آکیو موریتا پایه گذاری شد، در حال حاضر یکی از بزرگترین و موفقترین کمپانی های دنیا در زمینه ساخت وسایل الکترونیکی است و از لحاظ درآمد در رتبه 116 دنیا قرار دارد. در ادامه 10 حقیقت جالب در مورد سونی را گردآوری کرده ایم، با ما همراه باشید:
شرکت تسوشین کوگیو (TOKYO TSUSHIN KOGYO) در سال 1946 کار خود را به عنوان یک فروشگاه عرضه محصولات الکترونیکی در توکیو آغاز کرد. سرمایه اولیه این شرکت 530 دلار بود و 8 کارمند داشت.
نام سونی از کلمه لاتین SONUS به معنی صدا گرفته شده است. اولین رادیوی ترانزیستوری ساخته شده توسط شرکت تسوشین کوگیو، سونی تیآر-55 نام داشت. پس از موفقیت بسیار خوب این محصول در بازار، نام شرکت به سونی تغییر پیدا کرد.
اولین دستگاهی که سونی تولید و وارد بازار کرد نوعی پلوپز بود. اما این محصول به دلیل اینکه برنج را یا می سوزاند یا نپخته تحویل می داد به هیچ وجه فروش خوبی نداشت! شکست سونی در فروش این پلوپز باعث شد تا این شرکت وارد بازار محصولات صوتی شود.
یکی از محصولات جالب سونی که هیچ گاه وارد بازارها نشد چوروکو (CHOROCCO) بود. در این دستگاه یک فولکس واگن پلاستیکی روی صفحات موسیقی حرکت می کرد و صدای موزیک از بلندگوهای داخل آن پخش می شد.
سونی در سال 1979 اولین پخش کننده موسیقی قابل حمل دنیا، یعنی واکمن (WALKMAN) را به بازار عرضه کرد. عرضه این محصول انقلابی در صنعت موسیقی ایجاد کرد و باعث شد که افراد بتوانند در هر زمانی که دوست داشتند به موسیقی دلخواه خود گوش بدهند. در اواخر دهه 80 میلادی، حدود 50 درصد از بازار محصولات صوتی آمریکا و 46 درصد از بازار ژاپن در اختیار سونی واکمن بود.
در سال 1991 سونی در حال کار بر روی کنسول بازی نینتندو SNES بود تا قابلیت خواندن سیدی را به آن اضافه کند، اما در مراحل نهایی پروژه، نینتندو از ادامه آن منصرف شد. به همین دلیل سونی تصمیم گرفت تا کنسول بازی مخصوص خود را وارد بازار کند. این دستگاه پلی استیشن 1 نام گرفت و اولین کنسول بازی دنیا شد که بیش از 100 میلیون عدد از آن فروش رفته است.
سونی پلی استیشن 2 پرفروش ترین کنسول بازی تاریخ است. تعداد 155 میلیون از این دستگاه تاکنون به فروش رفته است.
دستگاه های پلی استیشن سخت افزار بسیار قدرتمندی دارند، به طوری که نیروی هوایی آمریکا در سال 2010 برای ساخت یک ابرکامپیوتر، تعداد 1760 دستگاه پلی استیشن 3 را به هم متصل کرد. این ابرکامپیوتر در آن زمان سی و سومین کامپیوتر قدرتمند دنیا بود و برای تحلیل تصاویر ماهوارهای مورد استفاده قرار می گرفت.
در حال حاضر شرکت سونی سومین تولیدکننده بزرگ تلویزیون در دنیاست. از تکنولوژی صفحه نمایش OLED، اتصال HDMI و قابلیت اتصال مستقیم یواسبی به تلویزیون برای اولین بار در محصولات این شرکت استفاده شده است.
شرکت سونی علاوه بر ساخت محصولات تکنولوژیک، در زمینه موسیقی، سینما و خدمات مالی فعالیت می کند. استودیو سینمایی سونی یکی از معروفترین و مهمترین کمپانی های هالیوودی است و بخش موسیقی این شرکت به نام سونی موزیک (SONY MUSIC) دومین شرکت بزرگ موسیقی در دنیاست.