روزهای خوب خواهند آمد، اندکی صبر…

یکی از مهمترین ویژگی ها و قابلیت هایی که یک مدیر یا کارآفرین باید در خود پرورش دهد، بردباری است. درواقع مدیر است که باید با صبوری اجازه دهد تا کارها در زمان مناسب اتفاق افتد.

بسیاری از کارآفرینان بردباری کافی را نداشته و در برابر سختی ها کم طاقتی می کنند. اما باید بدانند زمانی که یک کسب و کار را راه اندازی می کنند و می خواهند موفقیت های چشمگیری بدست آورند، باید در برابر ناملایمات مقاومت زیادی داشته باشند. بنابراین کسی که در این جایگاه قرار می گیرد، باید بداند که صبر و آرامش فضیلت ‌هایی بدون جایگزین هستند و برای موفقیت نکاتی بسیار ضروری محسوب می شوند.


در ادامه سه دلیل آورده شده که نشان می دهد، یک کارآفرین باید در کسب و کار خود صبور باشد.

از سندروم «آماده، هدف، آتش» اجتناب کنید

بسیاری از کارآفرینان در کارهای خود به سرعت به دنبال تجزیه و تحلیل راهکارها و نتایج هستند و سریعا می خواهند همه چیز را ارزیابی کنند. این ویژگی به گونه ای، هم می تواند موهبت باشد و هم عقوبت.

اگر جنبه مثبت این خصوصیت را در نظر بگیریم، موجب خواهد شد که کارآفرین به سرعت شرایط را ارزیابی نموده و یک مسیر پیش روی را طراحی نماید. اما جنبه منفی این ویژگی باعث شده تا در زمانی کارمندان هنوز در حال جمع آوری و پردازش اطلاعات هستند، کارآفرین همه چیز را در ذهن خود مجسم نموده و نتیجه گیری هم کرده است.

این سندروم در بین بسیاری از کارآفرینان بسیار متداول است و علی رغم اینکه در برخی شرایط موجب حرکت سریع و رشد شرکت می‌شود؛ در بسیاری مواقع بسیار دردسر ساز بوده و نتیجه ای نامناسب می دهد. در واقع در نتیجه گیری ها و ارزیابی های سریع، بسیاری از جزئیات مهم و فرصت‌های موجود نادیده گرفته می‌شوند و نتیجه این امر دستاوردهای مستحکم و اطمینان بخشی نخواهد بود.

بی‌ صبری خود ویرانگری است

هنگامی که یک کارآفرین در روند پیشبرد کارها به صورت شتاب زده عمل کند یقینا یک برنامه ی زمانی فوری هم برای آن ترتیب خواهد داد. برای این برنامه وی انتظاراتی از کارمندان خواهد داشت که بسیار ضرب‌ الاجلی بوده، بنابراین هنگامی که کارمندان از عهده آن برنیایند، موجب دلسردی وی می شود. در این شرایط ممکن است حتی کارمندان خود را بازخواست کند که چرا نتوانسته اند مطابق اولتیماتوم غیرمنطقی وی پیش بروند. این روند ناموفق موجب دو نتیجه ناگوار خواهد شد:

  • در ابتدا اینکه مدیر یا کارآفرین بی‌حوصله، ناامید و مستأصل به نظر می‌رسد و افرادی را که در کنار او کار می‌کنند و هم هدف وی هستند، تحت فشار قرار می دهد. ممکن است روحیه ‌ای تهاجمی به خود بگیرد و پرچم قرمز را نشان دهد؛ یعنی با کسانی وارد جنگ شود که در جبهه‌ی او قرار دارند.
  • دوم اینکه بی‌صبری در نهایت خودِ ویرانگری است. قضاوت‌ نادرست، اعتبار وی را زیر سؤال می‌برد و روابطش را خدشه ‌دار می‌کند. وقتی اجازه می‌ دهد بی‌طاقتی به اعمالش نفوذ کند، واکنش‌ های غیر منطقی او درنهایت خودش را بیش از هر کس دیگری آزار می‌ دهد و عواقب ناگوار آن، دامن خود او را خواهد گرفت.

یک کارآفرین برای رسیدن به یک نتیجه‌ی خوب و موفق، باید تیزبینی و هوشیاری خود را حفظ کند چرا که دستاورد وی برای همه‌ی اعضای شرکت مهم و ارزشمند است.

همه‌ی اتفاقات خوب به زمان نیاز دارند

موضوعی که در این جا از اهمیت زیادی برخوردار بوده این است که موفقیت های چشمگیر و با ارزش، هرگز به آسانی به دست نخواهند آمد. بلکه رسیدن به هر جایگاه برتری مستلزم گذشت زمان و سعی و تلاش فراوان است. در واقع جهان پدیده‌ ای پیچیده و سرشار از مفاهیم ظریف و دقیق است. در هر نوع کسب و کاری ممکن است معامله ای پیش از عقد قرارداد، سه بار تا مرز نابودی پیش برود و برگردد. در این مواقع و شرایط این زیرکی و مهارت کارآفرین است که بگذارد جریانات، روند طبیعی خود را طی کنند.

درواقع آنچه یک کارآفرین را از سقوط یا شکست می‌ترساند، عدم بردباری اوست.

صبر یک هنر و فضیلت است

تفکر سریع و عملکرد پویا در دنیایی که ما زندگی می کنیم امری ارزشمند تلقی می شود. این امر به خودی خود بد نیست و موفقیت های زیادی را هم ممکن است در پی داشته باشد. اما اگر این ویژگی به صورت بی‌ صبری در افراد نمود پیدا کند، مشکلات زیادی را به بار خواهد آورد. تمامی کارآفرینان باید بدانند و یاد بگیرند که صبر و تأمل، هنری بی جایگزین است.

vitrino

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *