نشانه های کمبود اکسیژن در بدن
اکسیژن رکن اساسی حیات و بقا، در حقیقت اکسیژن کافی باید وارد بدن بشه که از طریق خون به بافت های بدن برسه و حیات ادامه داشته باشه. پس میزان اکسیژن خون مهمه و افرادی که با کمبود اکسیژن در خون مواجه هستن، مبتلا به بیماری هیپوکسمی می شوند.
عمده دلایل کمبود اکسیژن در خون چیه؟
- کم خونی
- بیماری قلبی مادرزادی
- بیماری انسداد مزمن ریوی
- آمفیزم
- قرار گرفتن در ارتفاعات
- ادم و آمبولی ریوی
- آپنه خواب
- فیبروز ریوی
هیپوکسمی یا همون کمبود اکسیژن چه عوارضی رو به دنبال داره؟
وقتی میزان اکسیژن رسانی به بافت های بدن از اندازه طبیعی کمتر باشه مشکلات بسیاری از جمله سرگیجه، اختلالات مغزی و حس گیجی در فرد بوجود می یاد و البته مشکلات دیگری از قبیل:
تنگی نفس از شایع ترین علائم
تنگی نفس ناشی از هیپوکسمی لزوما در وقت کار و یا فعالیت رخ نمی ده بلکه در حالت استراحت و خواب رخ می ده که فرد رو شدیدا دچار حس خفگی می کنه.
سرفه های مکرر و پشت هم
به دلیل باریک شدن راه های تنفسی فرد مبتلا تلاش می کنه تا بتونه هوا رو به درون ریه ها هدایت کنه، اما گاها همراه با سختی بوده و می تونه علائم رو وخیم تر هم کنه.
رنگ پریدگی پوست
با مشاهده کبودی نواحی لب، لثه، اطراف چشم و ناخن ها می توان حدث زد که فرد مبتلا به هیپوکسمی بوده و بدنش به اندازه کافی اکسیژن دریافت نمی کنه.
نفس نفس زدن همراه با ضربان قلب
بدن برای پمپاژ قلب نیازمند اکسیژن هست، حال که مقدار کافی مهیا نمی شه بدن باید تلاش کنه تعداد دفعات نفس کشیدن رو از 12 و یا 16 مرتبه به 24 مرتبه در دقیقه برسونه تا بتونه میزان کافی اکسیژن رو در اختیار قلب و سایر ارگان ها قرار بده، بنابراین طبیعی که به نفس نفس افتادن بیفته.
هم پیشگیری و هم راهکار درمانی
اما اگر ورزش منظم و فعالیت بدنی داشته باشیم و از دخانیات هم دوری کنیم، می تونیم قدرت و استقامت بدنمون رو بهبود ببخشیم و بیماری کمبود اکسیژن رو تا حدی مدیریت کنیم.