16 نکته فوقالعاده در مورد سری ASSASSIN’S CREED
زمانی که اولین Assassin’s Creed معرفی شد را به یاد دارید؟
تمام چیزی که در اولین نمایش این بازی شاهد بودیم یک تریلر چند تکه بود که شخصیتی نقابدار را نشان میداد که تیغی پنهان به شکل مرموزی از آستین لباسش آویزان شده بود و در طول این نمایش موزیک درخشان UNKLE بود که پس زمینه پخش میشد. نمایش به نوعی به فیلم Matrix شباهت داشت که در گذشته اتفاق افتد و به سرعت به یکی از جذابترین نمادهای صنعت بازی تبدیل شد.
با عرضه قسمت اول افرادی همچنان عاشق بازی بودند در سوی دیگر برخی نیز تکرر در مراحل اصلی برای بالا بردن مدت زمان گیمپلی را مورد انتقاد قرار میدادند اما جذابیت روایت بازی بود که اکثریت را تحت تاثیر قرار داده بود، اینکه هدف دزموند چیست؟ لوسی چقدر میداند؟ هدف بلند مدت آبسترگو چیست؟ پاسخ به این حفرههای روایی، Ubisoft را در نهایت در مسیر خلق یکی از بهترین دنبالههای تاریخ خود (دو نسخه پشت سر هم) و ساخت AC II و Brotherhood قرار داد.
با وجود اینکه پس از آن فرنچایز دچار افت نسبی شد اما از Revelations نیز میتوان بعنوان دنبالهای جذاب برای مکاشفه در وقایع گذشته و روایت احساسی پایانِ قهرمانی به نام الطائر یاد کرد و با صرف نظر از AC III و نسخه Unity که در زمان عرضه از مشکلات بسیاری رنج میبرد اما Black Flag تنها عنوانی بود که پس از حدودا پنج سال توانست بار یگر یادآور دوران اوج این فرنچایز باشد.
اما “تیم نقابدار ابر نینجاهای تاریخی با گجتهای خفن” به سادگی به یک نماد شناخته شده تبدیل نشده و در طول یک دهه گذشته یا بیشتر Ubisoft در مسیر معرفی این سری به دنیا چالشهای زیادی را تجربه کرده است.
16. یوبی سافت ۲۹ تیم توسعههنده در اختیار داد و ۱۰ تای آنها بر روی Assassin’s Creed کار کردهاند
با توجه به استراتژی عرضه سالانه، نیاز به توسعه هر نسخه به شکل پشت سر هم بوجود میآید. بنابراین تیمی که بر روی یک نسخه کار کرده باید بلافاصله کار بر روی عنوان آینده را آغاز کند.
Unity در واقع از سال 2010 در تیم توسعهدهنده Brotherhood و برخی از سازندههای AC III در دست ساخت قرار داشت اما وقتی تیمی متشکل از صدها بازیساز در سراسر جهان بر سر یک هدف مشخص همکاری میکنند جای تعجب ندارد که درک هر کدام از پروژه متفاوت باشد و در نهایت به عرضه محصولی ضعیف منجر شود.
خوشبختانه Ubisoft اعلام کرده که میداند در نهایت چگونه پروژهها را مدیریت کند اما اینکه آنها چه زمانی بر سر پروژهها حاضر میشوند خود جای سوال دارد.
15. صداپیشگی کانر در AC III توسط یک آمریکایی لاتین انجام شده است
با وجود اینکه AC III در بخش گیمپلی و قابلیتهای گرافیکی نتوانست آنگونه که باید انتظارات را برآورده کند اما تیم سازنده این بازی تمام توان خود را برای ارائه عنوانی دقیق و کاملا وفادار به حقایق تاریخی بکار گرفته است.
استخدام چندین زبانشناس برای استفاده درست از گویشهای مرسوم بازه تاریخی بازی و تلفظ دقیق نام شخصیت اصلی بازی “کانر” در زبان مادری به نام Ratonhnhaké:ton و همکاری با نوئا واتس بعنوان یک نواده قبیله Blackfeet برای صداپیشگی کانر از جمله تلاشهای سازندگان AC III برای ارائه عنوانی هر چه وفادارتر به حال و هوای منحصر به فرد این بازی بوده است.
14. در ابتدا قرار بود یک کمان دوربرد در AC 1 وجود داشته باشد
بازیکنان تیزبین قطعا متوجه این موضوع شدهاند که در برخی از نمایشهای اولیه AC 1 الطائر با یک کمان دوربرد در پشت خود دیده میشد، این کمان در نسخه نهایی حذف شد اولا به دلیل مسائل تاریخی و اختراع نشدن این کمان در آن دوره و دوم مشکلی که وجود این کمان میتوانست در تجربه بازی ایجاد کند. خیلی از تسترهای بازی با استفاده از این سلاح از فواصل دور اهداف را مورد هدف قرار میدادند و تجربه همهجانبه مراحل را از بین میبردند.
با این حال سلاحهای دوربرد در AC II بازگشتند و اینبار نحوه کار با آنها برای بازیکن تعریف شده بود اما اگر AC 1 را در منو برای چند لحظه رها کنید تریلری نمایش داده میشود که در آن میتوان کمان تفنگی دوربرد الطائر را مشاهده کرد.
13. ماموریت Principessa In Another Castello به سری بازی ماریو ارجاع دارد
در سری AC ارجاعات آشکار زیادی به سری ماریو وجود دارد برای مثال در نسخه دوم زمانی که شخصیت ماریو آئودیتوره (Mario Auditore) در اولین مقالات با اتزیو خود را با جمله “It’s-a-me! Mario” معرفی میکند که از جملات معروف لوله کش دوستداشتنی Nintendo است. اما احتمالا اشاره طنزی که در ادامه توضیح خواهیم داد را از دست دادهاید.
یکی از دستاوردهای عنوان Assassin’s Creed: Brotherhood با عنوان “Principessa in Another Castello” نامگذاری شده که ترجمه این جمله میشود “شاهزاده در یک قلعه دیگر است”. این متن به جمله معروف “ممنون ماریو! اما شاهزاده ما در یک قلعه دیگر است” ارجاع دارد که توسط شخصیت تود (Toad) در پایان یکی از ماموریتهای Super Mario Bros گفته میشود.
12. تولد سری بعنوان یک بازی همکاری محور به نام Prince Of Persia: Assassins
در اوایل دهه 2000 شرکت Ubisoft به لطف ساخت سهگانه شگفتانگیز Prince Of Persia بسیار مورد توجه قرار گرفته بود – آنها در سال 2008 حتی تصمیم به بازآفرینی این سری و پرداختن دوباره به آن در کنار سری AC گرفتند اما برنامههای آنطور که باید پیش نرفت.
با این حال در ابتدا برنامه این شرکت فرانسوی کاملا متفاوت بود و اصلا قرار نبود Assassin’s Creed بعنوان یک فرنچایز مستقل عرضه شود. در واقع شرکت Ubisoft ساخت یک دنباله فرعی از سری Prince Of Persia با سبک همکاری محور را در دستور کار قرار داده بود. عنوانی را تصور کنید که در آن الطائر (Altaïr Ibn-La’Ahad) و اتزیو (Ezio Auditore) متحد میشوند و در نبردهای اسلوموشن متعدد با دشمنان مبارزه میکنند.
11. پرفروشترین فرنچایز تاریخ شرکت Ubisoft
Assassin’s Creed با کنار زدن سریهای شناخته شدهای چون Rayman ،Splinter Cell و هر عنوان دیگری که Ubisoft ساخته با فروش 100 میلیون نسخهای (تا سال 2016) پرفروشترین سری این تاریخ شرکت است.
10. ماشین انیمیوس با الهام از تئوری ناخودآگاه جمعی کارل یونگ ساخته شده است
در حالی که این روزها تولید عناوین مختلف از سری AC به نظر ساده شده اما زمانی که پاتریس دسیلت در حال شکلدهی به ایده خود برای این خلق این فرنچایز بود، وقت و فکر زیادی برای هر جنبه و ویژگی آن صرف میشد.
فیلسوف بزرگ سوئیسی کارل یونگ نظریهای را مطرح کرده بر این اساس که افکار و الگوهای خاص میتوانند به ناخودآگاه ذهنهای دیگر منتقل شوند و نام Anima و Animus نیز از نظریه همین دانشمند برداشت شدهاند و به معنای دگرگونیهای زیاد و حالتهای عاطفی میباشند.
9. دزموند مایلز (Desmond Miles) در AC و نیتن دریک (Nathan Drake) در Uncharted هر دو یک صداپیشه دارند
نولان نورث (Nolan North)، صداپیشه و بازیگر شخصیتهای دریک و دزموند بازیگر بسیار مستعد و شناخته شدهای است.
از جمله کارهای او میتوان به صاپیشگی شخصیت مرموز Deadpool تا شخصیت پنگوئن در Batman: Arkham و در عنوان Portal اشاره کرد.
جالب است بدانید که در عنوان Mafia 2 نورث صداپیشگی بسیاری از عابران پیاده را انجام داده است و طی بازی حتی میتوان مکالمه او با خودش را هم شنید!
8. ماشینهای پارک شده در محوطه پارکینگ آبسترگو مربوط به عنوان Driver: Parallel Lines هستند
یک اشاره ساده یا تصمیمی با هدف ایجاد گمانهزنی بر سر ارتباط دنیای AC با عناوین سری Driver یا شاید هم یک ادای احترام ساده به یک فرنچایز درخشان دیگر – به هر حال جالب است بدانید که در سکانس شروع مبارزه در AC 2 مدلهای اتومبیلی که در پارکینگ دیده میشوند بدون کمترین تغییر از عنوان Driver Parallel Lines قرض گرفته شدهاند.
7. تمامی اهدافی که به قتل رساندید افراد واقعی هستند که در همان سال کشته شدنشان در بازی، مردهاند
همینطور است. با هدف وفاداری هر چه بیشتر به وقایع تاریخی اما با تفاوتِ حضور شما در نقش فرد قاتل، تقریبا تمامی اهدافی که در تاکنون سری AC به قتل رساندهاید در دنیای واقعی نیز حضور داشتند، اما بر سر این موضوع که آیا این افراد در واقعیت نیز به دست نقابدارانی با یک انگشت قطع شده کشته شدهاند یا خیر تردید و بحث وجود دارد.
6. مدل چهره دزموند با الهام از چهره یک مدل فرانسوی ساخته شده است
بله، دقیقا مثل عنوان Mass Effect، مدل قهرمان سری AC نیز با الهام از چهره یک شخص واقعی ساخته شده، فردی که از سوی سازندگان به خوبی معرفی نشده است.
در شرایطی که BioWare برای چهره فرمانده شپرد (Commander Shepard) از چهره Mark Vanderloo الهام گرفته Ubisoft نیز برای چهره دزموند نگاهی به یک مدل فرانسوی کانادایی به نام فرانسیسکو راندز (Francisco Randez) داشته است. با وجود تفاوتهایی که در AC III در چهره دزموند ایجاد شد اما راندز احتمالا تنها شخصی است در دنیای واقعی به او شباهت دارد.
5. پوست کندن دشمنان در Assassin’s Creed III!
همانطور که همه میدانیم قهرمان Assassin’s Creed III یک دو رگه بریتیش موهاوی هندی بود. اما چیزی که احتمالا کمتر کسی در مورد او میداند قابلیتی برای کندن پوست سر است که در ابتدا برای این شخصیت در نظر گرفته شده بود.
دقیقا مشخص نیست که چنین بلایی قرار بود بر سر کدامیک از دشمنان بیفتد اما به هر حال زمانی که اعضای تیم سازنده به تحقیق در این رابطه پرداختند متوجه شدند که موهاوی هندی پوست دشمنان خود را نمیکندند و به این ترتیب این قابلیت پیش از انتشار و به دلیل عدم وفاداری به حقایق تاریخی از بازی حذف شد.
4. برای رفع مشکلات AC: Unity بر روی Xbox One چهل گیگ بروزرسانی عرضه شد
نسخه Unity در شرایط افتضاحی عرضه شد و قابل بازی نبودن آن زحمات تیم هنری فوقالعاده بازی را بر باد داد.
Ubisoft برای جبران این اشتباه مجبور به عرضه بروزرسانیهای متعدد برای نسخههای مختلف بازی شد و شرایط بازی بر روی کنسول Microsoft بسیار بدتر بود و در نهایت بازیکنان این کنسول برای تجربه بهتر Unity مجبور شدند تقریبا به اندازه حجم بازی و به طور دقیق 40 گیگ بروزرسانی دریافت کنند.
3. مرگ اتزیو خارج از عناوین اصلی سری
با وجود اینکه اتزیو قهرمان سه عنوان موفق بود اما در خط داستانی اصلی بازی ما او را در پایان Revelations در شرایط سالخوردگی به حال خود رها میکنیم.
در فیلم انیمیشنی AC: Embers بار دیگر در 65 سالگی و زمانی که دیگر توان سابق را ندارد با او همراه میشویم و در در پایان شاهد مرگ او در آرامش هستیم. مرگی که به نوعی به مرگ پدرخوانده ارجاع دارد، اتزیو در حالی که بر روی صندلی نشسته، با نگاه به همسر و فرزندانش در میان جمعیت مردم، چشمان خود را میبندد.
2. مقایسه مقیاس دنیای Black Flag با شهر پاریس
نماینده Ubi در مصاحبه با وبسایت Gaming Bolt اعلام کرده است که از نظر مقیاس اگر تمامی خشکیهای قابل بازی Assassin’s Creed IV Black Flag را ترکیب کنیم، دنیایی کوچکتر از شهر پاریس در Unity خواهیم داشت. جالب است بدانید که تمامی بناها و بخشهایی که در پاریس Unity ساخته شده از نظر مقیاس با نمونه واقعی کاملا یکسان هستند.
1. فرقه اساسینها با الهام از گروهی واقعی به نام حشاشیون خلق شده است
یک فرقه مخفی از قاتلان آموزش دیده در خاور میانه در قرن 11 پس از میلاد منبع الهام اصلی Assassin’s Creed و پایهگذار ایدههای این بازی بوده است.
جمله “هیچ چیز درست نیست، همه چیز مجاز است.” نیز بر اساس شواهدها شعار رهبر این فرقه “حسن صباح” است. طرحها و کتوب تاریخی موجود نیز بر این عقیده تاکید دارند که صباح یک اساسین واقعی بوده.