خانه تکنولوژی اخبار کنگره بودجه فرستادن انسان به مریخ توسط ناسا در سال 2020 را تصویب کرد. آیا لحظه تاریخی دیگری در حال وقوع است

کنگره بودجه فرستادن انسان به مریخ توسط ناسا در سال 2020 را تصویب کرد. آیا لحظه تاریخی دیگری در حال وقوع است

0

برای اولین بار پس از گذشت بیش از شش سال، هر دو بخش مجلس کنگره‌ی ایالات متحده‌ی آمریکا، یعنی مجلس نمایندگان و سنا، حکمی را تایید کرده‌اند که به موجب آن، بودجه‌ی کلانی در اختیار ناسا (NASA) قرار خواهد گرفت که به این آژانس فضایی امکان و اختیارات کافی برای فعالیت در زمینه‌های جدید و پروژ‌ه‌های جاه‌طلبانه‌ای نظیر سفر به مریخ را خواهد داد.

این قبض که تحت عنوان “NASA Transition Authorization Act of 2017″ شناخته می‌شود، ماه‌ها تحت بررسی نمایندگان سنا و مجلس نمایندگان قرار داشت و حالا با تایید آن، بودجه‌ای معادل ۱۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار در اختیار آژانس فضایی ناسا قرار خواهد گرفت؛ ناسا در سال ۲۰۱۶، ۱۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار، یا به عبارتی دیگر، ۰.۵ درصد از کل بودجه‌ی دولت فدرال را دریافت کرده بود.

طبق گفته‌های جف بوست (Jeff Foust) در خبرگزاری Space News، زمانی که سنا این قبض را به مجلس نمایندگان آورد تا به رای اعضا گذاشته شود، هیچ‌کدام از اعضا بر علیه آن صحبت نکردند و بدون هیچ‌گونه مخالفتی، در همان روز ۷ مارس به تایید رسید. اما هدف از تخصیص این بودجه‌ی سرسام‌آور به ناسا چیست؟ در واقع در اسناد این طرح آمده است که ناسا باید نقشه‌ی راهی برای ارسال اولین انسان‌ها به سطح سیاره‌ی مریخ و یا نزدیکی سطح آن تا سال ۲۰۳۰ تهیه کند. همچنین در این طرح از ناسا خواسته شده است که توسعه‌ی سیستم پرتاب فضایی (SLS) که یک راکت غول‌پیکر است را ادامه دهد و روند ساخت کپسول فضایی اوریون (Orion) نیز برای سفر به ماه، مریخ و فراتر از آنها پیگیری شود.

ناسا تا سال 2020 اولین انسان ها را به مریخ می‌فرستد

همه چیز به امضای دونالد ترامپ بستگی دارد!

بعد از تایید مجلس نمایندگان، حالا این تنها امضای شخص رئیس جمهور آمریکاست که برای نهایی کردن اهدای این بودجه به ناسا، باقی مانده است. البته احتمال تایید این حکم با توجه به اجماع نظر اکثریت نمایندگان بر روی آن، بسیار محتمل است، اما با توجه به این که هنوز پاسخی رسمی از سوی مقامات رسمی نزدیک به رئیس جمهور در رابطه با آن دریافت نشده است، احتمال وتوی آن نیز، هرچند بسیار کم، اما وجود دارد.

ترامپ در گذشته نشان داده است که طرفدار اکتشافات فضایی است و حتی در سخن‌رانی مراسم تحلیف خود نیز به این موضوع اشاره کرده که قصد دارد راز و رمز فضا را کشف کند. البته مقامات دولتی آمریکا نیز اعلام کرده‌اند که از ناسا برای بازگشت به ماه تا سال ۲۰۲۰ درخواست داشته‌اند و همچنین خواستار پایان یافتن اختیار تحقیقات حدودا ۵۸ ساله‌ی این آژانس فضایی بر روی کره‌ی زمین و تغییرات آب و هوایی آن شده‌اند.

درخواست بودجه‌ی ناسا برای عملی کردن چه اهدافی بوده است؟

انجمن نجوم آمریکا (AAS) طی یک مقاله‌ی ۱۴۶ صفحه‌ای، به طور کامل اهداف ناسا از دریافت این بودجه را شرح داده است و تمام برنامه‌هایی که قرار است پس از دریافت این رقم کلان به آنها پرداخته شود را بررسی کرده است. در زیر می‌توانید بخشی از مهم‌ترین برنامه‌هایی که ناسا برای اختصاص دادن این بودجه به آنها مد نظر قرار داده است را مشاهده کنید:

ناسا تا سال 2020 اولین انسان ها را به مریخ می‌فرستد

  • تحکیم قابلیت‌های اساسی مورد نیاز برای اکتشفات: در این بخش به چندین ماموریت مختلف پرداخته می‌شود؛ یک پرتاب بدون سرنشین SLS و Orion در سال ۲۰۱۸، سپس یک ارسال سرنشین‌دار به ماه تا سال ۲۰۲۱ و چندین سفر دیگر به ماه و مریخ در ادامه‌ی آنها.
  • سفر به مریخ: از ناسا تقاضا شده است که برای ارسال اولین انسان ها به سطح مریخ تا سال ۲۰۳۳، نقشه‌ی راهی را تعیین کند؛ همچنین ناسا را از ادامه‌ی دنبال کردن پروژه‌ی تغییر مسیر یک شهاب آسمانی دور می‌کند (در این پروژه قرار بود که برنامه‌ای برای گرفتن یک شهاب آسمانی و قرار دادن آن در مدار زمین تعبیه شود تا دانشمندان و فضانوردان این آژانس بتوانند این سنگ فضایی را مورد مطالعه و بررسی قرار دهند).
  • سفر انسان به فضا و دنبال کردن ماموریت‌ها و اهداف اکتشافی: این مورد به ماموریت و برنامه‌های ناسا برای گسترش حضور دائمی و فعال انسان‌ها در مدارهای بالاتر از مدار نزدیک به سطح سیاره‌ی زمین میپردازد.
  • دانش هوانوردی: بر روی تبدیل شدن ناسا به پیشرو در زمینه‌ی تحقیقات بر روی دانش هوانوردی و تولید هواپیماهای مافوق صوت تمرکز دارد؛ همچنین از ناسا تقاضا شده است که در زمینه‌ی تولید وسایل نقلیه‌ی فراصوت که می‌تواند بازارهای جدیدی را در جهان به وجود بیاورد و روش‌‌های نوینی برای حمل و نقل هوایی ابداع کند، تحقیقات خود را انجام دهد.
  • مریخ‌نورد Mars 2020: کنگره برنامه‌ی ناسا را برای استفاده از یک مریخ‌نورد در ابعاد یک خودرو تایید می‌کند و قرار است این مریخ‌نورد در جهت کشف این که آیا پیش از این هم حیات بر روی سطح مریخ وجود داشته است و یا نه، فعالیت خواهد داشت.
  • قمر اروپا: این بخش، برنامه‌ی ناسا برای ارسال یک کاوش‌گر به قمر از یخ پوشیده شده‌ی اروپا در سیاره‌ی مشتری که ممکن است یک اقیانوس گرم زیرسطحی داشته باشد را تایید میکند؛ احتمال می‌رود که حیات بیگانه‌ای نیز بر روی این قمر وجود داشته باشد.
  • بیانیه‌ی سیاست‌گذاری و درخواست کنگره: قانون‌های قبلی را برای به‌کارگیری در ماموریت ناسا به منظور کشف سر منشا حیات، تکامل، گسترش و آینده‌ی جهان اصلاح می‌کند.
  • استراتژی کشف سیارات فراخورشیدی: از ناسا تقاضا می‌کند که برنامه‌های خود برای چگونگی استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب (James Webb) و دیگر تجهیزات موجود برای کشف سیارات فراخورشیدی را شرح دهد.
  • اشیای نزدیک به کره‌ی زمین: در این بخش از ناسا درخواست شده است که پروژه‌ی خود برای کشف سیارک‌های قاتل در فضا را با شتاب بیشتری دنبال کند.
  • سیستم‌های قدرت رادیوایزوتوپ (ایزوتوپ پرتوزا): از ناسا تقاضا می‌کند که گزارشی از برنامه‌های خود برای ساخت پلوتونیوم ۲۳۸ -یک سوخت هسته‌ای بسیار بسیار نایاب برای استفاده در ربات‌های پیشرفته‌ی فضایی با ماموریت‌های طولانی- تهیه کند و شرح دهد که برنامه‌هایش برای اکتشافات مبتنی بر انرژی هسته‌ای چه مواردی خواهند بود.

گجت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *