شاید فکر کنید گوگل گلس که قرار بود هم صفحه نمایشی هوشمند و هم دوربینی بر روی صورت کاربران باشد، شکست خورده و مُرده است! اما مشاغل متعددی در بسیاری از کارخانجات آمریکا، از گوگل گلس سازمانی (Enterprise Edition) استفاده میکنند که بوئینگ، GE و DHL در میان آنها هستند.
گوگل گلس سازمانی با نرم افزار و سخت افزار ارتقا یافته
نسخه گوگل گلس سازمانی (EE)، در حقیقت یک نسخه ارتقا یافته از همان گوگل گلس قبلی با دوربین بهتر (رزولوشن 5 تا 8 مگاپیکسل)، عمر باتری بیشتر، وایفای سریعتر، پردازنده قویتر و مجهز به نور قرمز است که به هنگام ضبط ویدئو روشن میشود.
اجزای الکترونیکی گوگل گلس سازمانی نیز بصورت ماژولار طراحی شدهاند و Glass Pod نام دارند که میتوانند جدا شده و مجددا به قاب متصل شوند و قطعا در عینکهای ایمنی و عینکهای تجویزی کاربردهای زیادی خواهند داشت.
گوگل گلس سازمانی هنوز هم در مقیاس کوچکی منتشر شده و تاکنون فقط صدها نفر در محیطهای آزمایشگاهی در حال استفاده از آن هستند.
با اینحال، گوگل در حال کار بر روی نسخههایی از گوگل گلس برای استفاده در محیطهای کار است. به گفته Jay Kothari، سرپرست پروژه، گوگل گلس مرحله آزمایشی را پُشتسر گذاشته و ما در حال همکاری با مشتریان و شُرکایمان برای عرضه گوگل گلس به بازار هستیم.
کاربردهای گسترده گوگل گلس در محیط کار
براساس آخرین گزارشات، بازخورد کارگران و شرکتها در مورد گوگل گلس تا حدودی مثبت بوده و گوگل گلس سازمانی در ارائه اطلاعات به هنگام کار و افزایش بهرهوری، مفید واقع شده است.
شرکت AGCO گزارش داده است با استفاده از گوگل Glass موفق به کاهش 25 درصدی زمان تولید شده است، در حالیکه DHL افزایش بهرهوری زنجیره تامین خود را تا 15 درصد با استفاده از گوگل گلس گزارش کرده است.
گوگل گلس سازمانی در زمینه بهداشت و درمان نیز کاربردهای گستردهای داشته است و با کاهش 20 درصدی کار با کاغذ، تا 50 درصد باعث صرفهجویی در وقت پزشکان شده است.
Kothari مسئول پروژه گوگل میافزاید: متخصصین مراقبتهای بهداشتی میتوانند در حالیکه با بیماران ارتباط چشمی دارند، هرگونه یاداداشت برداری را در پسزمینه به کمک اپلیکیشن Augmetix انجام دهند و بسیاری از وظایف پزشکان با سهولت بیشتری انجام گیرد.
گوگل علاوه بر ارتقای سخت افزاری و نرم افزاری گوگل گلس با استفاده از توسعه دهندگان مختلف، در حال توسعه اپلیکیشنهای متعددی برای بهرهبردن از مزایای اصلی گوگل گلس است.
بعنوان مثال کمپانی DHL، از راه حلی به نام Ubimax بر روی گوگل گلس استفاده میکند که با استفاده از آن، دستورالعملهای مورد نیاز در مورد مکان قرارگیری کالاها بصورت ویدئویی به نمایش درمیآیند و دقیقا متوجه میشوند هر کالایی را در چه قسمتی قرار دهند.
کمپانی GE، با استفاده از اپلیکیشن Upskill، همزمان با کار کارگران به آنها ویدئو و انیمیشنهای آموزشی نشان میدهد تا مجبور نشوند کار را متوقف کنند.